Deel via

Ontdek de eerste namen voor Het Schlagerfestival 2018!

April 2017
Blije mensen, lachende gezichten. Dat is wat je zag als je een van de voorbije twee weekends te gast was op Het Schlagerfestival in de Hasseltse Ethias Arena. Met meer dan 45.000 bezoekers was het festival opnieuw een voltreffer. Je dansbenen zitten allicht nog niet stil, maar je kan hier al te weten komen wie de eerste namen zijn voor Het Schlagerfestival 2018!

Collectief Schlageren

Het is een cliché, maar het klopt wel; Het Schlagerfestival brengt mensen samen. Het is vooral een goed excuus om nog eens op weekend te gaan met de kameraden’, schreef de journalist van een kwaliteitskrant na zijn eerste keer. ‘Met meer dan 45.000 bezoekers en 4 uitverkochte voorstellingen (méér dan 99 % van de beschikbare tickets waren dit jaar effectief verkocht), blijven we de grootste in het genre. We bereiken opnieuw meer twintigers en dertigers, afkomstig uit verschillende sociale klassen. Schlageren is een groepsgebeuren geworden en ééntje dat blijft groeien. Voor het zoveelste jaar op rij is het aantal bussen dat de weg naar de Ethias Arena vond, gestegen. Er is een grote klantentevredenheid. Dat zien we na afloop van elke voorstelling, wanneer er massaal tickets worden besteld voor het komende jaar. Inmiddels zijn er al meer dan 5000 tickets verkocht voor de komende editie en het blijft hard gaan. Wil je voldoende keuze hebben, dan kan je het best vroeg reserveren’, zegt Friedl Teirlinck namens Medialaan.

Eerste toppers nu al bekend:
Christoff, Bart Kaëll en Umberto Tozzi!

Terwijl de poetsploeg de laatste restanten van het immense feest verwijdert, kijken de organisatoren vooruit naar volgend jaar. ‘We gaan aan onze formule niets veranderen en dus blijven we inzetten op een prima artistieke mix van schlager- en popartiesten. Heel wat mensen hebben ons bedankt, omdat er op ons festival dit jaar ook plaats was voor een Johan Verminnen en een Udo. Volgend jaar trekken we die kaart al zeker met Umberto Tozzi, die alle dagen van de partij zal zijn. Daarnaast weten we nu al dat we ontzettend veel mensen blij gaan maken dat Christoff volgend jaar terug van de partij is.’Ik ben dit jaar twee keer komen kijken naar mijn zus Lindsay en naar mijn collega-artiesten. Tussen het publiek was voor mij een bijzondere ervaring. Het was fijn, maar ik geef toe dat ik het podium toch gemist heb. Dat gevoel is wederzijds en dus ben ik blij dat mijn manager en entourage ervoor gezorgd hebben dat ik, ondanks mijn loodzwaar internationaal programma en de vele buitenlandse optredens, volgend jaar opnieuw voluit van de partij ben op Het Schlagerfestival 2018. Daar kijk ik enorm naar uit’, klinkt het bij Christoff. De derde artiest die wordt toegevoegd aan de line-up is Bart Kaëll. Tegenwoordig zit hij ‘in ’t nieuw’ (de titel van z’n nieuwste cd), maar Bart blijft het ook fijn vinden om met de liveband volgend jaar opnieuw de massa te bespelen met zijn ‘Zeil je voor het eerst’ en op en neer wiegende ‘Marie-Louise’.

Beluister hier een leuk interview met Christoff!

Special Award

De voorbije weekends werd er niet alleen geklonken op de mooie festivaldagen, Christoff verraste de organisatie backstage met een ‘Special Award’, die hij namens platenfirma Top Act / Universal Music mocht uitreiken voor de uitzonderlijke verkoop van meer dan 150.000 cd’s, gespreid over 12 edities. ‘Vorige week ontvingen we onze 500.000ste bezoeker en vandaag mogen we opnieuw toasten. Ook al leven we in een digitaal tijdperk, onze mensen blijven jaar na jaar kiezen voor het fysieke product. De investeringen die het platenlabel doet in de Schlagerfestival-cd’s, renderen en worden geapprecieerd door het publiek. Ook dit jaar wordt er opnieuw uitgepakt met een 3-cd-box, inclusief een bonus polonaisemix’, klinkt het bij de Schlagerfestivalorganisatie. (Foto: (c) Roland Hermans)

Extra dansplaatsen

De mensen komen om zich te amuseren. Vooral de voorstellingen met een ‘staand’ middenplein zijn opnieuw erg goed in de smaak gevallen. Daarom bieden we ons publiek volgend jaar de kans om op elke voorstelling gebruik te maken van de exclusieve ‘dansplaatsen’. Die bevinden zich tussen het podium en de catwalk. Heb je liever zitplaatsen? Surf dan naar onze website Schlagerfestival.be,waar een handig plannetje ons gevarieerde aanbod verduidelijkt. Iedereen zal volgend jaar in de beste omstandigheden kunnen kijken naar Christoff, Umberto Tozzi en Bart Kaëll, onze eerste namen van Het Schlagerfestival 2018’, zegt medeorganisator Jan Van Esbroeck namens Sportpaleis Group.

Het Schlagerfestival 2018

Op www.hetschlagerfestival.be kan je tickets bestellen voor Het Schlagerfestival 2018, dat in de Hasseltse Ethias Arena plaatsvindt op 23, 24 en 25 maart. Wie vóór 30 april bestelt, geniet van een vroegboekkorting.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels