Deel via

Nieuwe spektakelshow sensationele Japanse drummers!

April 2017
Yamato is een sensationele groep Japanse Taikodrummers, die door zijn originaliteit het spelen op de Wadaiko, de traditionele Japanse drum, verheft tot een ongeziene podiumkunst. Met hun uitbundige energie, acrobatische choreografieën én humor veroveren ze podia over de hele wereld. Ook jij kan dit unieke avontuur beleven op vrijdag 19 mei in Stadsschouwburg Antwerpen of op zaterdag 20 mei in Capitole Gent.

Yamato

Yamato werd opgericht in 1993 en maakte zijn debuut op een Shinto-tempelfestival dat plaatsvond in hun geboortestad, waar de drummers optraden met het zelfgemaakte muziekstuk ‘Hyuga’. Nu, 24 jaar later, is Yamato inmiddels in 53 landen geweest en heeft het gezelschap ruim 3.300 voorstellingen gegeven voor meer dan zes miljoen toeschouwers. De muzikale uitvoering van Yamato wordt alom geprezen en heeft de ene na de andere toprecensie ontvangen. Yamato is gevestigd in het dorp Asuka-mura in de provincie Nara, ook wel de geboorteplaats van de Japanse cultuur genoemd. De opwekkende optredens van Yamato zijn te zien over de hele wereld. Jaarlijks reist de groep maar liefst zes tot tien maanden de wereld rond. Met trots zijn ze dan ook de Japanse podiumkunstengroep met het grootste aantal internationale voorstellingen.

'Chousensha - The Challengers'

Een groep drummers start de voorstelling met een slag op een gigantische Japanse Taikodrum, gemaakt van een 400 jaar oude boom: een geluid vol intensiteit dat je hele lichaam prikkelt en je hart sneller doet kloppen. Het ritme van de muziek brengt je in extase en voert je naar een wereld zoals je die nog nooit eerder hebt gezien. De drummers gebruiken hun hele lichaam, kracht en ziel voor elke slag, waardoor je overspoeld wordt door een overweldigende golf van energie. Het traditionele instrument, de Wadaiko (Japanse drum), brengt de authentieke Japanse ziel tot leven en laat je nieuwe avonturen beleven. Het geluid van de Wadaiko heeft sinds de oudheid vele mensen geïnspireerd. Met respect voor de traditie van het trommelspelen, blijft Yamato streven naar innovatie.

We willen creatief zijn

Dat is het kenmerk van Yamato. Hierdoor wordt, op de muziekinstrumenten na, alles wat voor het optreden nodig is zelf verzorgd door de groepsleden: de muziek uiteraard, maar ook de productie, het ontwerp van het podium en het licht, choreografie, speelstijl, kostuums en make-up, grote en kleine rekwisieten, en zelfs de Bachi (drumstokken) – alles is origineel. Dat zorgt ervoor dat de groep zijn innovatieve optredens kan geven op de wereldpodia. Door zijn originaliteit verheft Yamato het spelen op Wadaiko’s tot podiumkunst en laat het de trommels klinken in Japan, Azië en de rest van de wereld.

'Chousensha - The Challengers', de nieuwe show van Yamato, op vrijdag 19 mei in Stadsschouwburg Antwerpen en op zaterdag 20 mei in Capitole Gent. Tickets & info: www.sherpa.be of 070 69 11 11 (max. € 0,30/min.).

Website Yamato: www.yamatodrummers.com

 

 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels