Deel via

6 tips om je leven te vereenvoudigen

April 2017
Op vakantie wordt het life coach Wim Annerel telkens weer duidelijk hoe hij kan leven met minder. In een vakantiehuis heeft hij veel minder spullen ter beschikking dan thuis. En net door al die overvloed en complexiteit te missen, kan hij zich beter ontspannen en focussen op bijvoorbeeld een boek lezen of schrijven. Hoe is dat bij jou? Ben jij ook op zoek naar meer focus, meer ontspanning en minder stress?

Overvloed aan informatie

We worden constant gebombardeerd door informatie. Fantastisch die pc en die smartphone, maar soms is de informatievloed overweldigend. Eén pagina linkt naar de volgende en weer verder naar de volgende. Wanneer heb je genoeg informatie? Wanneer kan je stop zeggen?

Digitale detox

Tip 1: Verminder het aantal nieuwsbrieven en websites waarop je bent geabonneerd. Abonneer je enkel op die websites die levensnoodzakelijk zijn. In plaats van al die informatie naar je toe te laten komen, ga zelf opzoeken wat je wilt weten op jouw voorwaarden en wanneer het jou past.

Tip 2: Verwerk minder mediaberichten. Probeer wekelijks de hoofdlijnen mee te krijgen, in plaats van dagelijks een krant te lezen of elke dag naar het nieuws te kijken.

Tip 3: Introduceer één technologieloze dag per week. Een dag waarop je geen internet, e-mail of elektronisch toestel gebruikt. Als dat onmogelijk is, probeer dan een ochtend. Het is een ongelooflijk goede manier om afleidingen te verminderen en een omgeving te creëren waarin je écht kan ontspannen.

Ontspullen

We hebben allemaal te veel spullen: kleren, schoenen, cd’s en dvd’s … Ze veroorzaken rommel en rommel is negatieve energie. Maar je bezittingen zijn niet bepalend voor wie je bent. Of voor wie je wil zijn. Wat doe je eraan?

Tip 4: Ruim geregeld op en geef spullen die je niet langer gebruikt weg of recycleer ze. Gebruik de één-in-één-uitregel. Elke keer als je iets koopt, moet je iets anders wegdoen.

Tip 5: Ga niet naar een shoppingcenter tenzij je iets absoluut nergens anders kan kopen. Anders vind je altijd wel iets waarvan je denkt dat je het nodig hebt terwijl je ook had kunnen leven zonder dat je het had gekocht.

Ontspannen

Tip 6: Probeer niet alles zelf te doen. Delegeer en besteed uit wat je kan. Schakel je partner en/of kinderen in bij het huishouden. Of maak gebruik van dienstencheques. Maak zo tijd vrij om je te ontspannen.

Als je het informatielawaai en de rommel in je leven reduceert, en elimineert wat niet noodzakelijk is, dan kan je beter focussen op wat belangrijk is in je leven én ervaar je minder stress.

Voel je je toch nog vaak opgejaagd? En heb je minder energie door aanhoudende spanning? Pas dan vandaag deze 5 tips toe om je stress te verminderen: ontdek ze in het artikel Zo blijf je kalm in de moeilijkste omstandigheden. 

Auteur: Wim Annerel

1 reactie

geluk zakken die nog op vacantie kunnen the happy few dan. bij mij is het van 1985 geleden. ik kan niet anders dan THUIS blijven. :((((((((( wat is het leven voor sommigen 'n BITCH.
2/05/17 01:04 REAGEER

Login Registreer

Wim Annerel

Life Coach
Life Coach
Als life coach helpt Wim Annerel actieve vrouwen en mannen om het maximum uit hun leven en werk te halen, zodat ze hun volledige potentieel als mens ontwikkelen. Wim is auteur van het boek ‘Meer tijd in 12 stappen’. Op de website van de life coach www.wimannerel.be vind je nog heel wat inzichten en tips om meer uit je leven te halen.

Meer artikels van Wim Annerel

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels