Ingrediënten
• 500 gram asperges
• 100 gram gerookte zalm
• 2 eieren
voor de hollandaisesaus:
• 100 gram roomboter
• 2 eidooiers
• 1 tl witte wijnazijn
• 1 tl koud water
• snuifje zout
Receptinformatie
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Aantal personen: 2
Benodigdheden
- au-bain-mariepan of pan met roestvrijstalen kom (waarbij de kom op de pan past)
- aspergepan of een pan waarin de asperges rechtop kunnen staan
- kookpan om de eieren in te koken
- steelpan
- garde
Instructies
- Schil de asperges en snijd circa 2 centimeter van de onderkant af.
- Zet de asperges rechtop in de pan met de topjes naar boven. Giet er net zoveel water bij totdat de asperges helemaal onder water staan, maar de topjes niet. Kook gedurende 8 minuten met de deksel op de pan.
- Draai het vuur na 8 minuten uit en laat de asperges nog 15 minuten nagaren. Na 15 minuten laat je ze uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek.
- Intussen kun je de hollandaisesaus maken.
- Smelt de boter in een pannetje en zet apart.
- In de roestvrijstalen kom die op je pan past, klop je de eidooiers, water, zout en azijn met een garde tot een schuimig geheel.
- Giet in je pan een klein bodempje water en zorg dat dit tegen het kookpunt zit, zonder dat het daadwerkelijk kookt. Plaats de roestvrijstalen kom op de pan. Zorg er daarbij voor dat het water de kom niet raakt, anders gaat je saus schiften. Klop de saus voorzichtig totdat ze dikker wordt. Giet vervolgens beetje bij beetje de boter in de roestvrijstalen kom. Blijf ondertussen voorzichtig kloppen. De hollandaisesaus is klaar!
- Giet eventueel de hollandaisesaus in een kannetje zodat je het zo makkelijk kunt gieten.
- Kook intussen de 2 eieren en snijd ze vervolgens doormidden.
- Leg de asperges op het bord en leg hier de zalm en de gekookte eieren tussen. Garneer met de hollandaisesaus en eventueel wat platte peterselie.
Ben je meer fan van de groene asperges?
Probeer dan eens deze smakelijke en supersnelle receptjes uit:
3 reacties
PS DE REEPT VAN DIE ASPERGES HEB IK AL GEPROBEERD
DAA