Deel via

‘Antidepressiva? Onze nieuwe cd, “Leef en lach”, werkt veel beter!’

May 2017
Omdat er al meer dan genoeg ellende in de wereld is, wilde ‘het gelukkigste koppel van de Kempen’, Sasha & Davy een album maken met enkel positieve gedachten en liedjes erop. Hun nieuwe plaat tovert gegarandeerd een brede glimlach op je gezicht en werkt naar eigen zeggen beter dan om het even welk antidepressivum! Kurt Frederickx had voor SeniorenNet een openhartig gesprek met de tortelduifjes.

Leef en lach!

Ze hebben het netjes voor elkaar gekregen; Romeo Davy Gilles en vrouwlief Sasha Rosen moeten zowat het ‘gelukkigste koppel van de Kempen’ zijn. Volgende maand vieren ze hun 7de huwelijksverjaardag. Ondertussen zijn ze 13 jaar samen, hebben ze 2 kinderen en als het samengesteld gezin compleet is, dan zitten ze met z’n zessen aan tafel. Met rode viltstift staat 28 mei in Davy’s agenda, want dan zijn Beau (6), Maxime (8) en Sasha (39) jarig. ‘Voor mij en ons gezin is dat een feestdag die ik bewust zoveel mogelijk vrij hou. Drie jarigen, dat is best kostelijk (lacht), maar anderzijds is het wel heel bijzonder dat ze alle drie op dezelfde dag jarig zijn. Samen met onze huwelijksverjaardag, en alle andere verjaardagen, zijn dat toch de mooie momenten in het leven. Hoe ouder je wordt, hoe meer betekenis alles krijgt en hoe meer je dat soort ‘levensmomenten’ niet meer wil missen’, zegt een positieve Davy Gilles.

sashhZondag 11 juni (Vaderdag én de trouwdag van Sasha & Davy) spelen ze een thuismatch, want dan staan ze met hun liveband in de Zoerla (Westerlo). ‘Het is de derde keer dat we spelen in ons eigen dorp. We zijn daar gezond nerveus voor omdat er in de zaal heel wat bekende gezichten zitten. Voor onze trouwe fans, vrienden en familieleden is dat een namiddagconcert dat ze niet meer willen missen. Ik merk dat ze dan ook hun kinderen meebrengen en die amuseren zich ook kostelijk. Sasha en Davy staan vaak laat geprogrammeerd, waardoor er al heel wat kinderen in bed liggen als wij onze opwachting maken op het podium. Daarom is ons optreden op 11 juni net een aanrader en wie snel is kan nog kaartjes bestellen via info@sashaendavy.be, zeggen Sasha & Davy enthousiast.

Vrijdag 5 mei verscheen Leef en lach, het 4de studioalbum van het muzikale koppel Sasha & Davy. ‘Een feelgoodalbum, beter kan ik het niet omschrijven. Er is al zoveel negativiteit in de wereld en dus vonden wij het een prima idee om eens een album te maken met alleen maar positieve onderwerpen en boodschappen. Wil dat zeggen dat er geen ellende en miserie is in de wereld? Neen, maar wij vonden dat het tijd was om eens goede gedachten te delen met de mensen. De laatste maanden verdiep ik mij wat vaker in literatuur over positief denken en succes en ik moet zeggen dat die boeken en verhalen mij anders laten denken. Ik merk dat ik veranderd ben. Als mensen bij mij komen met een negatief verhaal of een nare ervaring, dan heb ik daar respect voor, maar ik merk dat ik wel wat meer afstand neem’, zegt Davy Gilles oprecht.

‘Ik ben heel blij met onze nieuwe cd, “Leef en lach”. Ik ben ook trots op m’n man, want het is de eerste keer dat hij zo nauw betrokken was bij de teksten en liedjes. Ik ben geschrokken hoe goed hij ons muzikaal aanvoelt. “Do Rock Baby”, waarin zijn liefde voor Elvis Presley en andere rock-and-roll grootheden bovendrijft, werkt erg goed tijdens onze optredens’, zegt Sasha.

Naast de bijdragen van Davy hebben ook Jan Smit, Cliff Vrancken (K.I.A. en tevens Davy’s neef), Edwin De Groot, Marcel Fisser, Mikael Ophoff en Sasha’s mama Manja Siebrecht meegewerkt aan Leef en lach. 

Na de release van Ik pas gewoon perfect bij jou en de top 10-hit Op elk moment gaan Sasha & Davy deze zomer voor Vrij als de wind.

sadaSasha: ‘We waren nog op zoek naar twee nummers voor ons album. Oorspronkelijk was het idee om twee nummers uit Zuid-Afrika te coveren, maar toen we daar de toelating niet voor kregen, waren we eerst een beetje in paniek. De tijd begon immers te dringen. Maar niet veel later dacht ik: “Dit is een teken!”, en zei ik tegen Davy dat hij nu zelf twee supergoede nummers zou gaan schrijven. We waren op dat moment in Londen. Een dag later zaten we in de metro en begon Davy plots hardop te zingen. Ik schaamde me zelfs een beetje, want iedereen zat hem aan te kijken alsof hij gek was. Maar toen hij z’n gsm pakte om de melodie op te nemen, wist ik dat hij bezig was een nummer te schrijven. Ha! Inspiratie in de metro in Londen! Maar ik moet zeggen: het is een topnummer geworden! Sterker nog: het is mijn favoriete nummer van het album.’

Met veel respect zegt Davy: ‘Onze nieuwe cd “Leef en lach” werkt beter dan eender welk antidepressivum. Ik zeg het met een smile en uiteraard met respect voor mensen die het gebruiken en ik wil er vooral mee zeggen dat we een album hebben gemaakt met een positieve boodschap. Alles is relatief en dat wil niet zeggen dat wij met Sasha & Davy geen ballades meer kunnen brengen of triestige, hartverscheurende onderwerpen. Daar is ook ruimte voor en zulke onderwerpen gaan wij zeker niet uit de weg, alleen zijn ze nu niet terug te vinden op “Leef en lach”. Dit album is het positiefste dat je kan vinden. Zoek je positieve vibes en wil je je leven een energieke boost geven, dan moet je luisteren naar onze cd. Wedden dat het lukt?’

cdHet nieuwe Sasha & Davy album Leef en lach is verschenen op het Vlaamse Sterren-label van CNR en je kan hem ook bestellen via www.muziekpunt.be

Tickets voor het speciale concert van zondag 11 juni in de Zoerla in Zoerle-Parwijs kan je reserveren via info@sashaendavy.be. Alle info staat op hun website: www.sashaendavy.be.

 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels