Deel via

Heb jij een hart voor dieren en woon je in de regio Midden-Kempen?

May 2017
Wat doe je als je een gewonde egel vindt? Of een vogel met een gebroken vleugel? Dan ga je met het dier naar een Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren (VOC). Maar wat als je zelf niet de mogelijkheid hebt om het dier naar een VOC te brengen? Het hulpeloze beestje kan er natuurlijk zelf niet geraken, maar daar heeft Vogelbescherming Vlaanderen iets op gevonden!

Nieuw transportnetwerk voor noodlijdende wilde dieren

De nieuwe lokale afdeling van Vogelbescherming Vlaanderen in de regio Midden-Kempen werkt aan een stevig vertakt vrijwilligersnetwerk van chauffeurs en dispatchers uit de regio, gedoopt onder de naam Wildlife Taxi Team, kortweg WTT. Dit netwerk van vrijwilligers behandelt meldingen, geeft advies en brengt noodlijdende inheemse wilde dieren over naar het dichtstbijzijnde VOC. Iedereen die een hulpbehoevend dier in de regio Turnhout, Mol en Herentals vindt en het niet naar een opvangcentrum kan brengen, kan een beroep doen op het WTT.

foto1In de provincie Vlaams-Brabant is al sinds 2012 een dergelijk netwerk actief én het is een groot succes. Daarom sloegen enkele dierenliefhebbers uit de Antwerpse Kempen en Vogelbescherming Vlaanderen de handen in elkaar om voor de regio Kempen en Neteland een gelijkaardige afdeling van Vogelbescherming Vlaanderen uit te bouwen. Hun kerntaak is ervoor zorgen dat gewonde dieren op een deskundige wijze in een opvangcentrum terecht komen. Het Wildlife Taxi Team Midden-Kempen brengt de dieren naar het VOC in Herenthout. De dieren worden er behandeld en krijgen de juiste voeding en medicijnen. Na revalidatie kan gemiddeld 60% met de grootste overlevingskansen terug worden vrijgelaten.

Op zoek naar redders in nood

‘Op dit moment zijn we nog met een kleine, maar krachtige groep’, zegt Irmgard uit Dessel. ‘We zijn hard op zoek naar enthousiastelingen die ons team als chauffeur (transport) of als dispatcher (telefoonpermanentie) willen versterken.’ Vogelbescherming Vlaanderen zorgt voor een goede omkadering en opleiding; de vrijwilligers staan er dus niet alleen voor.

logoHeb je een hart voor wilde dieren? Doorkruis jij met je wagen regelmatig de Kempen of het Neteland? Of leg je voor het werk of in je vrije tijd vaak trajecten af in de regio Turnhout, Mol, Lille of Herentals? Wil jij graag mensen aan de telefoon adviseren wat ze het beste doen met een dier dat ze gevonden hebben?

Dan ben jij de geknipte persoon! Het Wildlife Taxi Team Midden-Kempen zoekt immers enthousiaste vrijwilligers om zijn actieve team van chauffeurs en dispatchers te versterken.

Meer weten? Mail je contactgegevens (naam, adres, telefoonnummer en e-mail) naar WTT.Midden-Kempen@vogelbescherming.be.

 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels