Deel via

10 tips voor een rustiger leven!

June 2017
Heb jij ook zoveel gedachten ronddolen in je bovenkamer? Word je soms wakker met een hoofd vol dingen die je te doen hebt? Verlang je naar een leven met minder zorgen en rusteloosheid? Dan is het hoog tijd om je leven eenvoudiger te maken. Lifecoach Wim Annerel deelt 10 manieren om daar meteen mee te starten!

Rustiger leven doe je zo!

Een eenvoudiger leven maakt je efficiënter en minder gestresseerd. Het schenkt je meer rust, meer energie en meer voldoening. Deze 10 tips kunnen je helpen dat te bereiken!

1. Singletask

Dat wil zeggen: doe één ding tegelijk. Als je in plaats van te (proberen te) multitasken slechts één ding tegelijk doet met je volle aandacht, ben je meer gefocust, minder gestresseerd en krijg je uiteindelijk toch meer gedaan.

2. Schrijf dingen op

Je brein is er om over dingen na te denken, niet om aan dingen te denken. Dus help jezelf en schrijf op wat je vandaag wilt doen of kopen. Doe dat ook voor je leven: schrijf eens op wat je top 5-prioriteiten in je leven zijn en hang dat briefje op waar je het elke dag kan zien.

meme3. Doe wat JIJ echt, echt, echt wil doen

Leef je eigen leven, je eigen droom, niet die van iemand anders.

4. Geniet van eenvoudige pleziertjes

Een sappige appel, de laatste aflevering van je favoriete reeks, verse lakens, een knuffel, je lievelingsliedje op de radio, de zon.

5. Wees vriendelijk

Wees vriendelijk voor anderen, maar ook voor jezelf. Maar stop met iedereen een plezier proberen te doen. Er zullen altijd mensen zijn met wie je niet overweg kan of die jou niet mogen om de een of andere reden.

chi6. Leer manieren om je stress te beheersen en probeer ze uit

Voorbeelden zijn je normen/eisen op een menselijk niveau brengen, ‘neen’ zeggen, zelfhypnose, mindfulness of tai chi. Enkele van deze gewoonten kunnen je helpen om de stress in je leven drastisch te verminderen.

7. Ga maar één keer per week boodschappen doen

Je spaart geld en tijd uit als je de moeite doet om voor een week te plannen en alles in een keer te kopen. Doe dat trouwens niet als je honger hebt. Met een volle maag zul je meer gezonde voeding kopen en minder impulsaankopen doen.

8. Denk eraan dat het leven groter is dan je denkt

Je weet niet alles en je hebt niet altijd gelijk. Hiervan bewust zijn, maakt het makkelijker om dingen te leren, om het standpunt van anderen te aanvaarden, dingen te veranderen en om meer open te staan.

vraag

9. Vraag je af: houd ik de zaken extreem eenvoudig?

Als dat niet zo is, zoek dan uit hoe je dat kan doen in de situatie waarin je je bevindt.

10. Vraag je af: zal dit over 5 jaar nog belangrijk zijn?

Of zelfs over 5 weken? Doe dat om te vermijden dat je van een mug een olifant maakt.

Welke tip vind jij nuttig en zal je uitproberen? Laat het ons weten in de reacties! En wil je je minder zorgen maken? Lees dan ook deze 7 dingen waarover je je geen zorgen meer hoeft te maken. 

Auteur: Wim Annerel

3 reacties

PUNT 11.....leer om ZEN te leven, steek n geur waxine voor Boeddha, brandt wierook.....oogjes dicht en relax, doet wonderen :)))))))))))))))
27/06/17 22:50 REAGEER
rivanho
Waxine en wierook enkel buiten gebruiken want binnen zorgen die er voor dat de luchtkwaliteit serieus slecht wordt :-((
28/06/17 08:50 REAGEER
aha, dit wist ik niet, doe dit al jaren (waxine) mijn wierook is op.......maar niet alle dagen. toch bedankt MVG Nicky
28/06/17 23:36 REAGEER

Login Registreer

Wim Annerel

Life Coach
Life Coach
Als life coach helpt Wim Annerel actieve vrouwen en mannen om het maximum uit hun leven en werk te halen, zodat ze hun volledige potentieel als mens ontwikkelen. Wim is auteur van het boek ‘Meer tijd in 12 stappen’. Op de website van de life coach www.wimannerel.be vind je nog heel wat inzichten en tips om meer uit je leven te halen.

Meer artikels van Wim Annerel

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels