Deel via

Gebruik je lichaam om dingen los te laten

June 2017
Hoe kan je het snelst resultaat boeken of hoe werk je het best aan jezelf? Via je geest of via je lichaam? Dat is een vraag die healingcoach Isabelle Lambrecht al ontelbare keren gekregen heeft, maar het is eigenlijk een kip-of-eikwestie. Ze werken op elkaar in, maar de geest is het snelle en krachtige element. Omdat de meeste mensen echter onbewust leven en daardoor vastlopen in de geest, is voor de westerse mens het fysieke pad het meest vertrouwd.

Je lichaam slaat alles op

Je lichaam is een weergave van je levensverhaal, want elke ervaring wordt in je lichaamscellen opgeslagen. Wie verkrampt in het leven staat en zich moeilijk kan ontspannen, kan als eerste stap leren om het lichaam te ontspannen.

mannekeWie een geest heeft die overuren draait, zal zich op den duur fysiek uitgeput voelen, want alle energie gaat naar de hersenen. Die verbruiken normaal zo’n 70% van je energie, maar als je echt in je hoofd leeft, kan dat makkelijk naar 110% gaan. Dan spreek je je reserves aan. Om te ontspannen heb je in de eerste plaats dus energie nodig.

De snelste manier om energie te krijgen is voldoende zuurstof tot je nemen. Dat kan op verschillende manieren:

  • Een goede doorbloeding brengt meer zuurstof in de cellen: wandelen, massage, fietsen, warm bad, sauna, zonnen (door de warmte zetten je bloedvaten uit en kan er meer bloed doorstromen).

  • Je bewust worden van je ademhaling en die volgen. In en uit, volg je ademhaling tot diep in je buik. Leg je hand op je buik en voel je hand zachtjes op en neer gaan.

  • Zorg voor een negatief geïoniseerde omgeving: verstuif regelmatig water in je ruimte, wandel aan zee en in de bossen. Airco, geïsoleerde ruimtes, elektrische apparaten, wifi en magnetron zorgen voor ziekmakende positief geladen ionen in de omgeving.

  • Yoga en acupunctuur.

  • Hou je bloed gezond: vermijd stress, alcohol, suiker, zuivel, kinine en aspartaam en vermijd rauwkost na 18u.

Terug leren hurken

squatWanneer jij wilt uitrusten, denk je waarschijnlijk direct aan een stoel of zetel. Maar wist je dat zo’n zitpositie voor ons lichaam heel onnatuurlijk is? Deze aangeleerde gewoonte zadelt je op met onnatuurlijk korte lage rug-, kuit- en beenspieren en stijve enkel-, knie- en heupgewrichten. Aangezien de hurkzit een natuurlijke rusthouding is, is je lichaam ontworpen om een groot deel van de dag te kunnen hurken. Bij de natuurvolkeren of in armere landen merk je heel vaak dat mensen spontaan rusten in deze hurkhouding, die voor ons heel moeilijk is.

De hurkhouding is een zegen voor je lichaam, want ze helpt je dichter bij je eigen kern te blijven. Het opent ook je bekken, waardoor jij beter kan loslaten en de dingen meer kan laten gebeuren. Op die manier blijft je lichaam lenig en beweeglijk. Het zal je ook helpen om je geest te ontladen en je spijsvertering te verbeteren.

Hoe kan je jezelf emotioneel meer zuurstof geven?

De rode bloedcellen zijn zeer belangrijk voor onze zuurstofhuishouding. In de milt worden de oude rode bloedcellen opgeruimd en ongezonde bloedcellen gerepareerd. Het bloed komt opgefrist en versterkt terug uit de milt. Vandaar dat een miltmassage zeer vitaliserend is, zeker voor de mens die te veel in zijn hoofd gevangen zit.

worry

Laten we eens kijken wat de milt ons vertelt over onze emoties. Je milt verkeert in disbalans wanneer de volgende emoties de plak zwaaien in je leven: gebrek aan zelfvertrouwen, je afhankelijk opstellen, te veel piekeren en denken, bezorgdheid. Je zou voor minder verkrampen. Wist je trouwens dat je een aanval van benauwdheid kan krijgen of dat je dikker wordt (vocht vasthouden) door te veel te piekeren? Zelfs kleine kinderen kunnen daar last van hebben, want kinderen dragen een stuk de emotionele lasten van de ouders.

Een goeie oefening om je miltenergie te versterken is de volgende: Masseer verschillende malen per dag de neurolymfatische punten van de milt. Die liggen recht onder je tepel, één rib naar beneden. Bij vrouwen is dat juist onder de borstronding.

De meeste mensen leven totaal verstikt onder de druk van angst voor afwijzing, waardoor ze zichzelf wegcijferen met alle gevolgen vandien. Stel je open voor het leven en geef jezelf de nodige zuurstof. Maak ruimte in je geest, leven en in je huis. Laat af en toe een frisse wind waaien door je gedachten en je huis. Pas wanneer jij jezelf de nodige zuurstof geeft, kan je letterlijk vorm krijgen.

Auteur: Isabelle Lambrecht

1 reactie

brandt geurkaarsjes en RELAX, aan te bevelen, doen!
27/06/17 22:54 REAGEER

Login Registreer

Isabelle Lambrecht

Bewustzijnscoach
Bewustzijnscoach
Isabelle Lambrecht is healer en bewustzijnscoach. Als hooggevoelige had zij meer dan 25 jaar last van fibromyalgie en CVS en een leven dat vierkant draaide. Haar ervaringen gebruikt ze nu om anderen te helpen. Haar specialiteit is het wegnemen van je emotionele en fysieke pijnen via healing op afstand en het coachen in alle levensdomeinen. www.zichtbaar.be.

Meer artikels van Isabelle Lambrecht

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels