Deel via

Op uitstap naar Nederland met de mailgroep Reizen!

June 2017
In mei trokken de leden van de mailgroep Reizen voor een dagje naar Nederland. Het werd een leerrijke dag onder reisvrienden. Zo kwamen ze alles te weten over kersen, asperges en wijn! Lees hier hun prachtige relaas. Wil jij ook eens deelnemen aan een uitstap? Schrijf je dan in op de mailgroep Reizen!

Kersen in kassen

kersDonderdag 11 mei. Met een volle bus enthousiaste mailgroepleden vertrokken we richting Breda. Op de grens met Etten-Leur brachten we een bezoek aan de kersenkwekerij ‘De Lieshof’, waar ze ons opwachtten met een heerlijk kersentaartje en een kop koffie of thee. Daar kregen we een zeer interessante uitleg over hoe ze op het idee gekomen waren om die grote kersenbomen te kweken in serres (of kassen zoals ze in Nederland zeggen). Jammer genoeg waren we een paar dagen te vroeg om de kersen te proeven. We luisterden allen met verbazing en de vragen bleven maar komen, maar we moesten verder naar onze volgende adresje.

Asperges en wijn

We stapten de bus op naar de asperge- en wijnboerderij ‘Santspuy’. Daar werden we ontvangen met een lekkere aspergesoep met stokbrood en kruidenboter en daarna mochten we nog smullen van broodjes met beleg en een stukje cake.

aspergeDeze boerderij ligt in een prachtig landschap en de lichte warme zandgronden hier zijn bij uitstek geschikt voor aspergeteelt en wijnbouw. De boer gaf ons een deskundige uitleg over hoe hij zijn asperges kweekt en vertelde zijn levensverhaal. Weer hingen we aan zijn lippen, we vergaten zelfs van ons glaasje wijn te drinken dat de vrouw des huizes ondertussen serveerde. Ze hadden de wijn zelf gemaakt, en dat kon je merken: erg lekker! Daarna kregen we nog een rondleiding door het bedrijf met de nodige uitleg over de wijnteelt en hoe we asperges moeten telen.

Als afsluiter mochten we nog proeven van hun zelfgemaakte wijnen en likeuren, en natuurlijke namen we iets mee van al die heerlijke dingen. Zeker de lekkere asperges die we konden kopen in allerlei maten, dikke of dunne, kopjes alleen ... vielen in de smaak!

shotNadien reden we nog naar het centrum van Breda, waar we even vrije tijd hadden voor we terug richting België reden. Wat ging de dag toch snel voorbij.

Het was tof elkaar weer te ontmoeten. Niet altijd even makkelijk, want onze leden komen uit alle hoeken van het land. Zelfs Ina was erbij, zij was met het openbaar vervoer gekomen uit Purmerend (dat ligt nog achter Amsterdam) om ons te zien en de dag met ons door te brengen.  

Gretl

Wil je ook eens mee op uitstap of groepsreis met de mailgroep Reizen?

reisRegelmatig organiseert de mailgroep Reizen een leuke uitstap of een groepsreis. Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van de mailgroep Reizen van Seniorennet? Wil je eens mee op uitstap of op groepsreis? Dat kan! Schrijf je hier in op de mailgroep. 

Zo was de mailgroep dit jaar al op bezoek in Luik, waar ze met een gids het mooie station bezochten. Ook hun groepsreizen naar Oostenrijk in de wintervakantie en naar Andalusië in april waren voltreffers. Dit jaar gaan ze ook nog naar Lanzarote in de maand oktober, exclusief voor de mailgroep Reizen onder begeleiding.

Voor meer informatie kan je ook bij de mentor van de mailgroep Reizen, Greta, terecht.  Je kan haar steeds een mailtje sturen via gretl@seniorennet.be

 

1 reactie

prachtig wanneer je aan zoiets kan deelnemen, was vast de moeite. natje , droogje.....zoiets gaat steeds aan mijn neus voorbij. alleenstaande die op de kleintjes moet letten, dan blijf je thuis ;(
27/06/17 22:37 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels