Deel via

Steeds meer scholieren met psychische problemen volgen thuis via Bednet de lessen

December 2019
Langsom meer ouders en grootouders worden er mee geconfronteerd: de groep jongeren die door psychische problemen thuis blijft van school stijgt. Dat merkt de organisatie Bednet op, die ervoor zorgt dat kinderen en jongeren die tijdelijk niet meer school kunnen thuis via internet toch de lessen blijven volgen.

Vijf jaar geleden waren er een twintigtal kinderen die via Bednet thuisonderwijs kregen, intussen is het aantal al opgelopen tot meer dan 250 aanvragen en dit enkel voor psychische problemen. Na kanker is psychische kwetsbaarheid de voornaamste reden waarom jongeren bij Bednet terechtkomen.

Bednet zorgt ervoor dat kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen, de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit. Leerlingen die langdurig of regelmatig afwezig zijn door ziekte, operatie, ongeval of zwangerschap, zijn zo mee met de les en blijven in contact met hun vrienden. Bednet is gratis voor gezin en school.

bednetlogo

Wie doet de aanvraag?

  • Om het even wie kan Bednet aanvragen: kinderen en jongeren zelf, ouders, directeurs, leerkrachten, artsen, ziekenhuis- of CLB-medewerkers….
  • Je hoeft niet vooraf te overleggen met school of CLB. Je mag meteen je aanvraag indienen.
  • Twijfel je? Je mag altijd een aanvraag indienen, ook al weet je niet zeker of je kind in aanmerking komt. Of neem eerst even contact op met An of Marion.

Wanneer?

  • Je kan Bednet op elk moment aanvragen.
  • Wacht wel niet te lang met je aanvraag. Het duurt enkele weken voor Bednet kan starten.
  • Is er een operatie of bevallingsverlof in het vooruitzicht? Dan wordt aangeraden om de aanvraag liefst 5 lesweken voor de operatie of bevalling te doen.

Hoe?

  • Vraag Bednet vrijblijvend aan via het online formulier.
  • Bezorg zeker een doktersbriefje aan de school van je kind.
  • Breng je arts op de hoogte van het gebruik van Bednet.

Goed om te weten:

  • Na het indienen van het formulier krijg je een automatische bevestiging per mail.
  • Binnen de 5 werkdagen neemt een medewerker van Bednet contact met je op om je te informeren en je vragen te beantwoorden (exclusief schoolvakanties).
  • Er zijn geen wachtlijsten maar hou er wel rekening mee dat de voorbereiding enige tijd kan duren.
  • De informatie over pathologie blijft vertrouwelijk en wordt met de nodige discretie behandeld.

  

Auteur: Stefaan Van Laere

3 reacties

Mooi, pamper hen nog wat meer, tenzij ze ECHT te ziek zijn
9/12/19 23:42 REAGEER
aronjaco
Ja , Nicole ..., en wanneer is iemand " echt ziek" ?? Totaal schoolmoe bv. , is dat echt ziek of niet ???
10/12/19 16:18 REAGEER
Hugoo
Wat ze in werkelijkheid ''missen'' is op tijd en stond een flink pak rammel !
18/12/19 20:41 REAGEER

Login Registreer

Stefaan Van Laere

Hoofdredacteur
Hoofdredacteur
Hoofdredacteur van SenNet Magazine Stefaan Van Laere (1963) wilde als kind de Tour de France of toch minstens het wereldkampioenschap veldrijden winnen. Door omstandigheden geheel buiten zijn wil is dat er vooralsnog niet van gekomen. Hij is sinds 1988 actief als beroepsauteur en journalist met een brede waaier aan interesses. Hij schreef intussen meer dan 80 boeken (zowel fictie als non-fictie) voor jeugd en volwassenen en publiceerde artikels in tal van kranten en magazines. Ook heeft hij zijn eigen uitgeverij (Partizaan). Hij is van oordeel dat elk onderwerp interessant genoeg is om over te schrijven en dat leeftijd vooral een getal is. www.stefaanvanlaere.be www.partizaan.befacebook

Meer artikels van Stefaan Van Laere

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels