Deel via

Word ook een Oldscool Zangbuddy en zing voor rusthuisbewoners!

April 2020
In deze dagen verdienen onze rusthuizen onze speciale aandacht en steun, want ze leveren ongelooflijk werk. Zing je graag (het mag zelfs een beetje vals zijn), dan kan je deelnemen aan het zangproject Oldscool Zangbuddies. Opzet is om af en toe een zangfilmpje te maken dat zal dienen om telkens één rusthuisbewoner een hart onder de riem te steken. Doe zo veel mogelijk mee en verspreid onder al je contacten!

In deze moeilijke tijden belangeloos iets voor je medemens doen: het is bepaald hartverwarmend. Het mijn begon spontaan wat sneller te slaan toen ik onderstaande oproep binnenkreeg. Lees, doe zoveel mogelijk mee en verspreid onder al je vrienden, kennissen en contacten!oldscool_nzagbuddy1

De situatie in onze rusthuizen is op bepaalde plaatsen schrijnend te noemen. De bewoners, het personeel en de directie kunnen in deze moeilijke dagen alle blijken van waardering en ondersteuning goed gebruiken, en onderstaande oproep kon op mijn onmiddellijke sympathie rekenen.

"Mijn naam is Geertrui Coppens en ik doe een enthousiaste oproep voor een warm zangproject in samenwerking met een reeks Belgische rusthuizen: de OLDSCOOL ZANGBUDDIES!

Door corona zitten heel wat oude mensen in een langdurig isolement. Maar ook los van corona krijgen sommige rusthuisbewoners zelden bezoek.

Muziek geeft troost

oldscool_nzagbuddy3-jpg

Wat kan deze mensen troosten en blij maken? Vaak is dat muziek. Daarom hebben we een duurzaam plan bedacht. Wat als we ons de komende maanden (wie weet, jaren) engageren om zangbuddy te worden van één rusthuisbewoner? Het enige wat je hoeft te doen is af en toe een filmpje van jezelf te maken waarin je de bewoner begroet en een lievelingsliedje meezingt of neuriet. Dat mag een beetje vals klinken, zolang de vibes maar goed zitten en je de bewoner goesting doet krijgen om mee te zingen! Wees maar gerust dat er een glimlach zal verschijnen op het gezicht van je bejaarde kompaan! 

Stappenplan

Wil je meer info? Vul dit kleine formulier in en ontvang ons eenvoudig stappenplan: https://forms.gle/UbEnyYMqw8bkqHdS8

Doe jezelf en een bewoner een plezier en word een OLDSCOOL ZANGBUDDY. 

Voel hoe deugdzaam het is om je te verbinden met een oude ziel!

En zodra onze wereld weer coronaproof is, geven we in de bar van het rusthuis een OLDSCOOL singalong party voor alle meters, peters en bewoners.

Volg alle nieuwtjes op onze fb pagina www.facecook.com/oldscool voor iedereen die houdt van oud!"

Auteur: Stefaan Van Laere

2 reacties

jam
Zorgen voor elkaar is altijd een goed idee.
20/04/20 19:51 REAGEER
Juist, en al zingend is het wel vrolijker :-) :-) :-)
20/04/20 23:02 REAGEER

Login Registreer

Stefaan Van Laere

Hoofdredacteur
Hoofdredacteur
Hoofdredacteur van SenNet Magazine Stefaan Van Laere (1963) wilde als kind de Tour de France of toch minstens het wereldkampioenschap veldrijden winnen. Door omstandigheden geheel buiten zijn wil is dat er vooralsnog niet van gekomen. Hij is sinds 1988 actief als beroepsauteur en journalist met een brede waaier aan interesses. Hij schreef intussen meer dan 80 boeken (zowel fictie als non-fictie) voor jeugd en volwassenen en publiceerde artikels in tal van kranten en magazines. Ook heeft hij zijn eigen uitgeverij (Partizaan). Hij is van oordeel dat elk onderwerp interessant genoeg is om over te schrijven en dat leeftijd vooral een getal is. www.stefaanvanlaere.be www.partizaan.befacebook

Meer artikels van Stefaan Van Laere

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels