Deel via

14,6 miljoen dollar van Seniorennet in JFK luchthaven (New York) onderschept?

January 2021
Ik heb mezelf toch even in de ogen gewreven toen ik onderstaande mail kreeg, zogenaamd van de 'International Police Authority JFK Resident Agency' uit New York. Ene Kim Jong Yang's meldde me dat een dame met de naam Agnes Cole op JFK International Airport werd tegengehouden met een som van bijna 15 miljoen dollar en dat dit geld voor mij bedoeld was... Spam uiteraard, en dat wordt steeds meer een plaag. Ontvang je ook zulke meldingen? Blijf vooral rustig en stuur de mail eventueel door naar de Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand en Energie.

Mededelingen dat je miljoenen dollars hebt gewonnen bij een of andere loterij, mails dat je nog geld moet aan de belastingen of deurwaarders, maar ook berichten zoals hieronder: onze mailboxen worden steeds vaker bestookt met allerlei dreigende boodschappen. Krijg je ook dergelijke mails? Vooral niet op ingaan is de boodschap.

E-mail is een prachtig medium, maar het houdt ook gevaren en bedreigingen in. Zo kreeg ik onderstaande mail (oorspronkelijk in het Engels).

"Wij, het kantoor van de International Police Authority JFK Resident Agency, schrijven hierbij om u te informeren dat we een koerierspersoneel met de naam mevrouw Agnes Cole hier op (John F. Kennedy International Airport) New York hebben tegengehouden met een vrachtdoos gevuld met contant geld ter waarde van US $ 14.674.000: 00 (veertien miljoen, zeshonderdvierenzeventigduizend Amerikaanse dollars).

In de loop van onze ondervraging en ons onderzoek naar het koerierspersoneel zei ze dat de verzenddoos van u is en dat ze door een Mike Mc Linegan was gestuurd om de verzenddoos bij u af te leveren, niet wetende dat de inhoud van de doos geld is. Nu, deze koeriersdame is in hechtenis en bewaring van het kantoor van Interpol hier op JFK luchthaven N.Y., en we kunnen haar niet vrijlaten totdat we ons juiste onderzoek hebben uitgevoerd naar deze enorme hoeveelheid geld. In dit opzicht moet u ons geruststellen en bewijzen dat het geld dat u gaat ontvangen legaal is door ons het Ownership Clearance Certificate te sturen, waaruit blijkt dat het geld niet illegaal is.

spam2 Houd er rekening mee dat het Ownership Clearance Certificate moet worden verkregen bij het kantoor van het ministerie van Financiën van de Verenigde staat van Ameirca, omdat dat het enige kantoor is dat u het originele Ownership Clearance Certificate van deze fondsen zal uitgeven. Dit komt omdat het fonds afkomstig is van de Verenigde Staten van Amerika. U wordt geadviseerd om het Ownership Clearance Certificate onmiddellijk door te sturen als u het bij u heeft, maar als u het niet heeft, raden we u aan contact op te nemen met de afzender van Agnes Cole om u te helpen het Award Ownership Certificate te bemachtigen. Hieronder vindt u de contactgegevens van de persoon die mevrouw Agnes Cole heeft gestuurd, zoals verstrekt door haar.

Bovendien geven we u slechts 3 werkdagen de tijd om het gevraagde eigendomsbewijs door te sturen. Houd er rekening mee dat we na de 3 werkdagen contact met u opnemen, en als u niet met het certificaat komt, zullen we het geld op de overheidsrekening in beslag nemen en u kosten in rekening brengen voor het witwassen van geld en het smokkelen van valuta, zoals bepaald in de United States Patriot Act-wetsvoorstel over activiteiten in verband met het witwassen van geld, ondertekend in de wet (PL107-56) door president Bush op 26 oktober 2001 en de United Nations Chatter on money laundering., Maar als u het Ownership Clearance Certificate opstuurt, zullen we koerierster die uw vrachtdoos bij u komt afleveren, geeft u ook alle steun voor het geld. Bedankt voor uw begrip en medewerking.

Ondergetekende, Kim Jong Yang's"

Ga nooit in op verdachte mails

Krijg je ook een mail die je verdacht lijkt? Begin met het e-mailadres te checken. In dit geval was dit shibuya@ecotech.ne.jp.

Ga nooit in op dit soort mails. Bij de Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand en Energie kan je via dit contactformulier terecht om verdachte mails te melden. Deze overheidsdienst geeft volgende algemene tips mee:

Om te vermijden dat spammers uw e-mailadres achterhalen en ongewenst gebruiken, kunt u volgende voorzorgsmaatregelen nemen:

* wees waakzaam als u uw e-mailadres meedeelt, en geef het enkel door aan mensen of organisaties die u vertrouwt;

* publiceer uw e-mailadres niet op een website; spammers gebruiken software om e-mailadressen automatisch te detecteren en op te slaan;

* als u wilt vermijden dat u spam ontvangt op uw meest gebruikte e-mailadres (dat u gebruikt met uw naasten of voor professionele relaties), maak dan een tweede e-mailadres aan bij een gratis leverancier;

* als u de herkomst van het bericht of de identiteit van de verzender verdacht vindt, antwoordt dan niet op die spam – zelfs niet om gebruik te maken van uw recht op verzet – en klik niet op de hyperlinks die in het bericht voorkomen. Kwaadwillige spammers maken gebruik van de spamtechniek om na te gaan of uw e-mailadres nog actief is... om u nog meer spam te sturen!

* zorg ervoor dat de e-mailadressen van uw contactpersonen niet zichtbaar zijn wanneer u een groep of een verzendlijst aanmaakt, of wanneer u een elektronisch bericht doorstuurt. Daartoe maakt u bij het verzenden van zo’n elektronisch bericht gebruik van de functie "blind carbon copy" van uw berichtensoftware, meestal aangegeven met "Cci", "BCC" of "CCC";

* stuur geen adressen van andere personen (kennissen, professionele relaties, e.d.) naar derden zonder de toelating van die personen;

* wanneer de verzender van het bericht niet duidelijk geïdentificeerd is en wanneer u hem niet kent, open dan geen bestanden die als bijlage bij het bericht zitten (vooral bestanden met de extensies .src, .exe, .scr). Het zou om een virus kunnen gaan;

* neem niet deel aan kettingmails;

* installeer een degelijke antivirussoftware en download er regelmatig een update van;

* breng uw kinderen op de hoogte van bovenstaande regels en van de manieren waarop zij hun e-mailadres kunnen gebruiken.

 

Heb je ook last (gehad) van vervelende mails? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel!

Auteur: Stefaan Van Laere

13 reacties

ritamartens
Ik krijg regelmatig, a rato een 6-tal per week mails van nu.cash. Ik heb dit reeds verschillende malen doorgestuurd naar de dienst voor verdachte mails. Dan stop het een paar dagen, maar nadien herbegint het.
25/01/21 14:56 REAGEER
rdckx
Zulke mails stuur ik steevast door naar Verdacht@safeonweb.be
En daarna delete ik ze, onverbiddelijk. Opgeruimd staat netjes !
Meer info nodig. Kijk eens op : https://safeonweb.be/nl
27/01/21 21:57 REAGEER
Hugoo
Meestal zijn dergelijke mails onmiddellijk herkenbaar.
Toch af en toe eens op ingaan en zo de verzender(s) eens flink met hun voeten te spelen, te laten likkebaarden en veel tijd doen verliezen door verkeerde gegevens en cijfers in te geven of domme vragen te stellen. Lol verzekerd !
Stopt ook vanzelf...
25/01/21 16:47 REAGEER
Seke
Het kan ook zijn dat zij ook eens flink met je voeten spelen en doen likkebaarden en je veel tijd doen verliezen, en er ondertussen met gans uw pensioentje vandoor zijn!!! opgelet Hugoo niet denken dat je de slimste bent, je hebt te doen met specialist-oplichters die de ganse dag niets anders doen dan bedriegen en oplichten.
26/01/21 12:34 REAGEER
Hugoo
Ach, het komt er enkel op aan geen persoonlijke gegevens door te geven. Toch is hebzucht meestal de basis om er in te trappen.
Ik ben helemal geen slimmerik. Slim zijn is niet hetzelfde als verstandig zijn. Denk daarbij aan het Dunning-Kruger effect...
26/01/21 20:36 REAGEER
Rolandroger
Ik krijg werkelijke valse e-mails ING bank Argenta, zieke personen, telenetrekeni gen, enz enz
Deleten
25/01/21 17:45 REAGEER
Lukero
Ik krijg wekelijks wel een, soms meerdere, mails van een man of vrouw, altijd verschillende, uit Burkina Faso, Ivoorkust of Nigeria met de melding dat ze ongeneeslijk ziek zijn en nog maar enkele maanden te leven hebben. Ze willen hun kapitaal dan naar mijn rekening overschrijven zodat ik er dan goede doelen mee kan helpen, 10 à 15 % mag ik dan zelf houden, we spreken hier over sommen tussen de 5 en 10 miljoen dollars. als dit alles waar moest zijn was ik nu al multimiljonair.
25/01/21 18:49 REAGEER
Zoiets gaat bij mij direct in de poubelle. Te mooi om waar te zijn, het stinkt gewoon naar fraude, en zegge dat er zijn die erin tuinen, de hebzucht van sommige, nekt hen! En dan maar janken .. Verwijderen die handel. Meestal uit afrika......
26/01/21 01:22 REAGEER
Tanabet
dagelijks =/- 25 spammails ???
26/01/21 07:45 REAGEER
eddy1
DEPARTMENT OF THE TREASURY
1500 Pennsylvania Avenue, NW Washington, D.C. 20220

Attention: Sir/Madam,

After our board meeting with United Nations and United State Government including European Parliament and Asia Government they have already given us instruction to contact you and make sure your US$20.5M Compensation fund release to you immediately you provide your full details listed below.

Kindly reconfirm below
1) Your full name.
2) Contact Address
3) Phone, fax and mobile #.
4) Age.
5) Occupation.
6) Your bank details

Meanwhile all legal documents from Department Of Treasury Direct-Account Washington DC will be release to you before your fund will be transfer into your bank account.

Thanks for your maximum co-operation.
Richard Douglas
Department Of The Treasury Direct-Account
Director of Accountant and United Nation

Aan
Deze(bovenstaande) mail kreeg ik vandaag ?








---------- Forwarded message ---------
Van: PAYMENT NOTIFICATION
Date: ma 25 jan. 2021 om 13:15
Subject: FUND RELEASE ORDER??
To:



DEPARTMENT OF THE TREASURY
1500 Pennsylvania Avenue, NW Washington, D.C. 20220

Attention: Sir/Madam,

After our board meeting with United Nations and United State Government including European Parliament and Asia Government they have already given us instruction to contact you and make sure your US$20.5M Compensation fund release to you immediately you provide your full details listed below.

Kindly reconfirm below
1) Your full name.
2) Contact Address
3) Phone, fax and mobile #.
4) Age.
5) Occupation.
6) Your bank details

Meanwhile all legal documents from Department Of Treasury Direct-Account Washington DC will be release to you before your fund will be transfer into your bank account.

Thanks for your maximum co-operation.
Richard Douglas
Department Of The Treasury Direct-Account
Director of Accountant and United Nation
26/01/21 08:30 REAGEER
rdckx
Zulke mails stuur ik steevast door naar Verdacht@safeonweb.be
En daarna delete ik ze, onverbiddelijk. Opgeruimd staat netjes !
27/01/21 21:49 REAGEER
rdckx
Meer info nodig. Kijk eens op
https://safeonweb.be/nl
27/01/21 21:53 REAGEER
EdwinVW
Onlangs kreeg mijn echtgenote zelfs een redelijk betrouwbaar uitziende mail van onze FOD Financiën, met een contact-gsm-nummer. Als we niet snel betaalden kregen we 2 dagen later een deurwaarder over de vloer. Niet op gereageerd en niets meer van gehoord.
2/02/21 14:50 REAGEER

Login Registreer

Stefaan Van Laere

Hoofdredacteur
Hoofdredacteur
Hoofdredacteur van SenNet Magazine Stefaan Van Laere (1963) wilde als kind de Tour de France of toch minstens het wereldkampioenschap veldrijden winnen. Door omstandigheden geheel buiten zijn wil is dat er vooralsnog niet van gekomen. Hij is sinds 1988 actief als beroepsauteur en journalist met een brede waaier aan interesses. Hij schreef intussen meer dan 80 boeken (zowel fictie als non-fictie) voor jeugd en volwassenen en publiceerde artikels in tal van kranten en magazines. Ook heeft hij zijn eigen uitgeverij (Partizaan). Hij is van oordeel dat elk onderwerp interessant genoeg is om over te schrijven en dat leeftijd vooral een getal is. www.stefaanvanlaere.be www.partizaan.befacebook

Meer artikels van Stefaan Van Laere

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels