Deel via

Paralympiër Ewoud Vromant vindt nieuwe sponsor op zijn ‘road to Paris’

November 2022
Comfortlift Orona, leverancier van trap-, platform- en huisliften, zal wereldkampioen paracycling Ewoud Vromant sponsoren op weg naar de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs. “Ewoud is een toonbeeld van positiviteit en toont dat er veel mogelijk is in het leven. Daar willen we graag meer aandacht op vestigen”, vertelt Martine Stevens, Accessibility Director bij Comfortlift.

Voeling met Comfortlift

Na zijn paralympische deelname in Tokio ging Vromant op zoek naar nieuwe sponsoring: “Als professionele sporter heb ik een contract bij Sport Vlaanderen. Mijn materiaal, stages en een deel van mijn ondersteuning moet ik echter zelf financieren. Sponsoring is daarom essentieel”, vertelt hij. “Daarvoor zocht ik bedrijven die bij mij en mijn handicap passen. Aangezien ik thuis een traplift van Comfortlift heb, nam ik contact op met het bedrijf. Er volgde meteen een hartelijk antwoord en we kwamen snel tot een overeenkomst. Het is voor mij heel fijn om gesponsord te worden door Comfortlift, omdat ik een persoonlijke voeling heb met het bedrijf.”

Sportieve doelen

Op de volgende Paralympics zal Vromant deelnemen aan de wegrit en -tijdrit, én de individuele achtervolging op de baan. “Het is nog een lange weg, maar ik ga opnieuw voor goud”, klinkt het vastberaden. Op de sportieve weg naar Parijs liggen veel doelen: “Ik wil graag nog wereldkampioen tijdrijden op de weg worden”, vertelt de paralympiër. “Daarnaast hoop ik mijn wereldtitel op de achtervolging te verlengen. Maar op dit moment ligt de focus op de wereldbekerwedstrijd in Oostende in mei, waar ik vorig jaar de tijdrit won en tweede werd in de wegrit.”

Inspirerend verhaal

Het logo van Comfortlift zal te zien zijn op Vromants uitrustingen en wedstrijdkledij, maar de sponsoring heeft een nog veel breder draagvlak: “We steunen Ewoud niet enkel om de atleet die hij is, maar ook om zijn persoonlijkheid”, vertelt Martine Stevens van Comfortlift. “Ewoud is een persoon waar veel mensen, met of zonder beperking, naar opkijken en zich mee vereenzelvigen. We geloven in elkaars boodschap, en respecteren en versterken elkaar. Dat willen we dan ook uitdragen.” Vromant beaamt: “We willen een verhaal scheppen”, vertelt hij. “Hiermee kunnen we veel mensen, jong en oud, bereiken en inspireren.”

 Lees meer

 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels