Deel via

Connecteer met de natuur tijdens de zomer

July 2023
Toerisme Vlaams-Brabant laat je tijdens Parkenparade kennismaken met de mooiste stukjes natuur in de Groene Gordel. Onthaast in een uitzonderlijk landschapspark, waag je aan een pittige wandeling of maak er een sportieve dag van met de (klein)kinderen. We zetten graag een paar tips op een rijtje voor jou. Met deze activiteiten kan je de batterijen weer helemaal opladen!

Kasteel van Gaasbeek en haar korte boerenpaarden-wandeling

Je wandelt langs kronkelende paadjes en statige bosdreven en komt zo voorbij de mooiste plekjes van de kasteeldomeinen van Gaasbeek en Groenenberg. Net wanneer je denkt dat het landschap niet indrukwekkender kan worden, spot je de Brabantse trekpaarden in de omliggende weilanden. Eindigen doe je op het imposante binnenplein van kasteel Gaasbeek, waar je met een drankje in de hand kan genieten van één van de mooiste verzichten uit de streek.

Vraag je wandelfiche in het onthaalpaviljoen of volg de knooppunten 126 – 730 – 129 – 122 – 121 – 111- 124- 126
Meer info over de Boerenpaarden-wandeling

Kasteel van Gaasbeek Kasteelstraat 40, 1750 Lennik


Pittige wandeling en concert

In het hartje van de Druivenstreek vind je Overijse, een stukje van de Groene Gordel met pit. Wandelclub Ijsetrippers laat je dat met plezier zelf ondervinden tijdens een wandeling van 7 of 14 kilometer. Je vertrekt aan het Stationsplein, waar je na deze begeleide uitstap kan ontspannen met een hapje en een drankje. Wie wil, kan om 13:30 ook een concert meepikken aan de markthal!

Vertrekpunt is bezoekerscentrum Dru!f

Waversesteenweg 2, 3090 Overijse
Zondag 25 juni 2023 van 10:30 tot 12:30
Reserveer je plaats op de wandeling

 


Een stevige wandeling of loop in de natuur

Trek je beste wandel- of loopschoenen aan en waag je aan een sportieve zaterdag in de natuur. Vanuit park van Hof ten Hemelrijk vertrek je voor een traject van 6, 10 of 16 kilometer. Voor kinderen wordt een snoepjesrun georganiseerd van 200, 400, 700 of 1000 meter. Doe je een gift - het staat je vrij om dat al dan niet te doen - dan gaat die integraal naar een goed doel. Een deugddoende dag dus, waar je met de hele familie van kan genieten.

Vertrekpunt is GC Hof Ten Hemelrijk

Kloosterstraat 7, 1745 Opwijk
Zaterdag 24 juni
Stuur een mailtje om je in te schrijven

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels