Deel via

Je leven leven: een leidraad voor wat werkelijk telt

July 2023
Het leven kan soms aanvoelen als een zandloper, de korrels tijd die gestaag door je vingers glijden. Hoe vaak heb je niet gedacht: "Als ik toch eens meer tijd zou hebben voor wat echt belangrijk is"? Dat gevoel kan ontmoedigend zijn, maar vrees niet! Er zijn bewezen strategieën die je kunnen helpen de klok in je voordeel te laten tikken. Laten we ze samen ontdekken.

Het kompas richting je prioriteiten

Je staat op een kruispunt met talloze richtingen en mogelijkheden. Waar begin je? De oplossing is eenvoudiger dan je denkt. Stel jezelf de vraag: "Wat zijn op dit moment de drie belangrijkste dingen in mijn leven?" Laat dit je kompas zijn.

innerlijk2-1140

Schrijf deze drie dingen op en plaats ze op twee plekken waar je ze vaak ziet, bijvoorbeeld in je werkomgeving en op je nachtkastje. Elke keer als je ze ziet, zullen ze je eraan herinneren waar je naartoe wilt.

Scheepvaart tussen afleidingen

Afleidingen zijn als golven die ons weg kunnen drijven van onze koers. Laten we deze golven temmen. Begin met het identificeren van de drie grootste afleidingen in zowel je werkleven als je privéleven. Zijn het je e-mails die constant binnenkomen? De telefoon die nooit stopt met zoemen? De tv die je aandacht opeist?

innerlijk5-1140

Door deze bronnen van ruis te verminderen, bijvoorbeeld door je e-mailmeldingen uit te schakelen of de deur naar je werkkamer te sluiten, krijg je weer controle over je schip.

Grenzen: de kustlijnen van je leven

Een van de krachtigste navigatiehulpmiddelen om ons leven te stroomlijnen, zijn grenzen. Ze zijn de kustlijnen die ons leven vormgeven, die ons helpen om niet te verdwalen in de open zee van mogelijkheden.

Beperk bijvoorbeeld de hoeveelheid informatie die je consumeert, zoals nieuwsbrieven, tijdschriften, tv-programma's, tot alleen datgene waar je echt van geniet of iets uit haalt. Wees ook streng over je e-mailgewoonten, controleer en beantwoord je e-mails slechts een paar keer per dag in plaats van de constante controlecyclus.

innerlijk1-1140

En onderschat de kracht van sociale activiteiten niet. Een lijst met activiteiten waar je bij betrokken bent, kan verrassend nuttig zijn om te zien welke je vreugde en vervulling brengen, en welke misschien niet meer passen.

Minimaliseer om te maximaliseren

De laatste stap op onze reis is het elimineren of minimaliseren van de dingen die je misschien over het hoofd hebt gezien. Zijn er vergaderingen die je eigenlijk niet hoeft bij te wonen? Zijn er online forums die meer tijd nemen dan ze waard zijn?

Daag jezelf uit om je dagelijkse en wekelijkse routines te heroverwegen. Stel jezelf de vraag: "Brengt dit me dichter bij mijn doelen of drijft het me er van weg?"

Zie je? De tijd is niet de vijand. Het is een vriend die wacht om ontdekt te worden. Met deze stappen navigeer je door de zee van tijd naar wat echt belangrijk is.

En onthoud, elke dag is een nieuwe kans om je zeilen bij te stellen en te koersen naar wat echt belangrijk voor je is. Waar zal jouw kompas je vandaag naartoe leiden?

innerlijk4-1140

En lees verder Eenvoud: jouw 11-stappenplan naar een rustiger leven

Auteur: Wim Annerel

2 reacties

TimV
Dit artikel biedt bruikbare, concrete stappen om prioriteiten te stellen en afleidingen te beheersen, waardoor je leert de tijd als bondgenoot te zien in plaats van als tegenstander. Dit is precies de leidraad die ik nodig had om me te helpen focussen op wat echt belangrijk is in mijn leven. Bedankt voor deze waardevolle inzichten!
10/07/23 11:12 REAGEER
luckywhollsale
sweatshirts combine comfort with contemporary style, keeping you cozy and fashionable during cooler days. The Canvas V-neck t-shirts offer elegance and versatility, perfect for casual and dressier occasions. For those seeking the benefits of Bella canvas polyester fabric, their polyester shirts are lightweight and moisture-wicking, ideal for active individuals. Looking for a combination of durability and softness? Our canvas polyester shirts are crafted to withstand everyday wear while providing a comfortable feel. Our collection of women's Bella canvas shirts showcases trendy designs and flattering fits, ensuring you feel confident and empowered. Embrace the warm weather with Bella canvas tank tops, designed to keep you cool while maintaining a fashionable look. And when you need an extra layer of warmth, Bella canvas hoodies offer style and functionality. With Bella Canvas, every garment is carefully crafted to deliver exceptional quality and fashion-forward aesthetics, making us your go-to brand for all your clothing needs.
18/07/23 07:14 REAGEER

Login Registreer

Wim Annerel

Life Coach
Life Coach
Als life coach helpt Wim Annerel actieve vrouwen en mannen om het maximum uit hun leven en werk te halen, zodat ze hun volledige potentieel als mens ontwikkelen. Wim is auteur van het boek ‘Meer tijd in 12 stappen’. Op de website van de life coach www.wimannerel.be vind je nog heel wat inzichten en tips om meer uit je leven te halen.

Meer artikels van Wim Annerel

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels