Deel via

Is je energiecontract winterklaar? Doe de V-test!®

October 2023
De winter staat voor de deur. Dat is de periode waarin we vaak de meeste energie verbruiken. In de winter moet je verwarming volop werken. Je kan er dus beter voor zorgen dat je niet te veel betaalt voor je energie. De V-test® van de VREG helpt je daarbij.

Met de V-test® kan je snel en eenvoudig energiecontracten vergelijken. Je kan ook een persoonlijk profiel aanmaken. Met dat persoonlijk profiel vergelijk je je lopend contract met alle nieuwe contracten met één klik. Dat maakt alles een pak eenvoudiger.

Hoe werkt de V-test®?

De V-test® bevat alle contracten die leveranciers op dit moment aanbieden voor elektriciteit en/of aardgas in Vlaanderen. Je vult je verbruik in (je vindt dat op de laatste jaarafrekening), of koppelt je V-test®-profiel aan het Fluvius-portaal om je exacte verbruik in te lezen. Heb je geen idee van je verbruik? Dan werk je met een schatting.

De V-test® toont dan een inschatting van de jaarprijs die je voor de nieuwe contracten zou betalen.

Maak een persoonlijk profiel aan.

Je kan ook een persoonlijk profiel aanmaken. Daarin bewaar je je gegevens en je lopend contract. Met zo’n profiel is het nog makkelijker om te weten of je niet te veel betaalt voor energie.

De V-test® toont je lopend contract tussen de andere contracten in de resultatenlijst. Je ziet in één oogopslag hoe je lopend contract zich verhoudt tot de nieuwe contracten op de markt.

Wil jij ook makkelijk en snel vergelijken? En zeker zijn dat je niet te veel betaalt? Maak dan een persoonlijk profiel aan.

Wat zijn de voordelen van een persoonlijk profiel?

  • Je ziet in één oogopslag of je lopend energiecontract nog goed zit.

    Je lopend contract staat in de resultatenlijst tussen de nieuwe contracten op de markt. Zo zie je in één oogopslag of je nog goed zit met je lopend contract. En of je er voordeel aan doet door te veranderen.

  • Je weet wanneer en hoeveel je kan besparen op je energiecontract.

    Wil je weten wanneer je kan besparen? De V-test® stuurt je een e-mail. Dat kan je instellen in je persoonlijk profiel. Je kiest vanaf welke besparing je een e-mail wil ontvangen.

  • Je hoeft niet meer op zoek naar je eindafrekening.

    In je persoonlijk profiel kan je de koppeling leggen met Mijn Fluvius. Dat doe je eenmalig. Nadien kan je wanneer je wil met één klik de V-test® uitvoeren. De V-test® gebruikt dan jouw recentste gegevens om je geschatte jaarkost te berekenen. Zo kan je op basis van je verbruik ook een inschatting maken van wat een goed voorschot zou kunnen zijn. 

  • Je hebt alle informatie over je energiecontracten op één plek.

    In je persoonlijk profiel kan je je adres bewaren. Bij je adres sla je de gegevens van je contracten op. Zo heb je alle informatie over je energiecontracten op één plek: de datum waarop je het contract afsloot, je leverancier, de naam van het contract en de datum waarop je contract eindigt. Je kan ook meerdere adressen bewaren.

  • Je moet niet meer zoeken naar je prijsformule om je energiefactuur na te rekenen.

    Heb je een variabel contract? En wil je weten volgens welke formule je leverancier je prijs berekent?  Voor contracten met intekendatum vanaf 1 maart 2022 vind je ook de tariefkaarten in de V-test®. Zo hoef je niet meer op zoek te gaan naar je tariefkaart. En heb je informatie over je prijs en/of je prijsformule altijd bij de hand. Bijvoorbeeld om je afrekening na te kijken.

 

Overtuigd? Ga dan naar vtest.be. Of lees hoe je een persoonlijk profiel aanmaakt.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels