Deel via

Zet een bord bij op de allerlangste kersttafel ooit

December 2023
Voor hoeveel gasten dekt ú de tafel met kerst? Zal ik u eens wat verklappen? In mijn dromen zet ik 210.000 borden vol lekker eten voor maar liefst 210.000 mensen… Het wordt zonder twijfel de allerlangste tafel ooit in ons land voor 210.000 kinderen, vrouwen en mannen die elke cent moeten omdraaien.

Niet realistisch, denkt u? Jawel hoor. We moeten alleen nog iets harder ons best doen dan einde vorig jaar: toen schoven er 205.000 mensen aan voor een heerlijk gevuld bord. 

Uiteraard zat al dat volk niet aan dezelfde tafel. Maar dankzij de actie konden de Voedselbanken ze allemaal gezond voedsel aanbieden voor een smakelijke en feestelijke kerstmaaltijd.

210.0000 mensen in nood die maandelijks aanschuiven, nooit eerder waren ze met zoveel:

Alleenstaande moeders met kinderen, werkenden met een te laag inkomen, ouderen met een karig pensioen, chronisch zieken met een kleine uitkering, mensen met grote tegenslagen achter de rug. Steeds meer jongeren ook.

Voor hen wordt dagelijks gezond voedsel onbetaalbaar. Zij moeten sterk besparen op gezonde maaltijden en merken hoe ze hun winkelmandje week na week minder gevuld krijgen.

Doe mee en zet een bord bij!

Beste lezer, hoe geweldig fijn zou het zijn als al die mensen rond kerst iets heerlijks en gezonds te eten hebben. Dat hoeft geen luxueus vijfgangenmaal te zijn. Een feestelijk bord met een hapje vooraf en een dessert betekenen al zoveel. 

Was u ook al even op zoek naar een origineel kerstcadeau?
Dan doe ik vandaag graag een warme aanbeveling:

Zet een bord bij op de allerlangste kersttafel ooit.
Elke gift van 15 euro is goed voor één onvergetelijke maaltijd.
Doe mee, klik hier en schenk.

Sowieso is elke bijdrage, hoe groot of bescheiden ook, van harte welgekomen. Geeft u bijvoorbeeld 45 euro? Dan vult u maar liefst drie borden én ontvangt u volgend jaar een belastingvoordeel van 45% op uw gift. Zo wordt uw solidariteit zelfs beloond.

Met uw steun zamelen de Voedselbanken voedseloverschotten in bij onze partners. Duizenden vrijwilligers uit 676 lokale verengingen bezorgen dat aan mensen in nood.

Dank u wel dat u op Kerstmis de honger stilt van een kind of een hele kroost, een alleenstaande moeder, opa of oma.

Ik wens u en uw naasten prachtige feestdagen.

Piet Vanthemsche
Voorzitter Voedselbanken

PS Met uw warme bijdrage van 15 euro of meer zet u één of meerdere borden bij op de langste kersttafel van het land. Volg elke dag tot Kerstmis hoeveel borden erbij komen op
www.foodbanks.be

Aan deze tafel lijdt niemand honger en worden zware zorgen een pak lichter.
Grote dank voor uw warme, solidaire gebaar.

210.000 borden op de kersttafel.
Droom mee, doe mee.
JA, IK ZET EEN GEVULD BORD OP DE LANGSTE KERSTTAFEL OOIT

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels