Deel via

Genieten van seks na je 50ste

December 2014
Genieten van seksualiteit kan tot op hoge leeftijd. Onderzoek toont aan dat in België ruim 80% van de koppels boven de 50 seksueel actief is. Ook is de meerderheid van de 50-plussers best tevreden over zijn of haar seksleven. SenNet relatiecoach Ilse Reynders vertelt hoe je de passie levend houdt na je 50ste en pleit voor ‘goed-genoeg-seks’.

Tevredenheid over seksleven hangt af van verschillende zaken

Als je sleur in bed hebt, heb je die vaak overal. Doorbreek de sleur in je leven!Zowel vijftigers als tachtigers zijn vijftigplussers, maar er zit wel meer dan een generatie leeftijdsverschil tussen. Dé seksualiteit van de vijftigplusser bestaat dus niet. Ook individueel zijn er uiteraard heel wat verschillen die de seksualiteitsbeleving bepalen: veel of weinig behoefte aan seks, veel of weinig met seks geëxperimenteerd, een vrije seksuele opvoeding genoten of opgezadeld met een aantal taboes …

/69/Relaties/Kus.jpgJe lichaam verandert na 50

Wat wel algemeen is, is dat er vanaf je 50ste op lichamelijk vlak veel verandert. Alles verloopt wat trager. Het is normaal dat je meer tijd nodig hebt om opgewonden te geraken en om klaar te komen. Vrouwen komen in de menopauze en deze gaat doorgaans gepaard met vaginale droogte en een verminderd libido ten gevolge van een daling van de oestrogenen. Het erectievermogen van mannen neemt af en ook het zaadlozingsproces vertraagt.

Seks na je 50ste blijft leuk en bevredigend

Na 50 zitten mannen en vrouwen vaak beter in hun vel en weten ze beter wat ze willen Deze veranderingen betekenen geenszins het einde van een boeiend seksleven. Bijna 90% van de 50 tot 70 jarigen zetten vandaag de dag hun seksleven voort, terwijl dit in 1970 slechts 53% was. Hoewel er een daling in de seksuele activiteit optreedt, hoeft dit geen afname in de tevredenheid te betekenen. Opvallend is dat de kwaliteit van het liefdesleven wel schijnt samen te hangen met de kwaliteit van het seksleven voor deze veranderingen. Mensen die tevreden zijn over hun seksleven blijven dit gemiddeld ook nà deze veranderingen. Ook al loopt het wel eens mis, mensen kunnen gemakkelijker relativeren: “Ik ben wel niet klaargekomen, maar ik heb wel genoten”, “De erectie viel weg, maar we hebben verder fijn geknuffeld en gestreeld.”

/69/Relaties/Liefde.jpgPositief is dan weer dat je meer tijd hebt voor je liefdesleven

Bovendien is het zo dat men na 50 meer rust en meer tijd voor elkaar krijgt. De kinderen zijn vaak uit huis, wat ongetwijfeld de mogelijkheden om ongestoord te vrijen verhoogt. Veel vrouwen zitten ook beter in hun vel. Ze hebben meer zelfvertrouwen en maken zich minder druk over hun lichaam. Vrouwen en mannen zijn meer zichzelf geworden en hebben hun lichaam vaak beter leren kennen. Daardoor weten ze ook beter wat ze willen.

Lust versus verbondenheid

Gelukkige stellen vinden emotionele veiligheid bij elkaar en loyaliteit in hun relatie steeds belangrijker, net als het in stand houden van respect voor elkaar. Veiligheid is nodig om je kwetsbare gevoelens rond het vrijen te durven uitspreken. Intimiteit maakt seks beter en vormt ook een stevige basis als het op seksueel vlak wat minder gaat. Investeren in seks betekent dus ook investeren in intimiteit.

Belangrijk is het besef dat seks twee kanten heeft

/69/Relaties/Handen!.jpgWe hebben allemaal een sterke behoefte aan geborgenheid, maar we hebben evenveel behoefte aan avontuur en spanning.

Enerzijds hunkeren we naar veiligheid, stabiliteit en verbondenheid. Je wilt je omarmd voelen, je streeft naar éénwording en je wilt genieten van intense intimiteit. Anderzijds is er de passie. Je wilt de ander verleiden, veroveren en lust beleven in al zijn hevigheid. Erotiek vergt net afstand, avontuur en het onverwachte. We verlangen niet naar wat we al kennen, we willen het onbekende.

De uitdaging is dus om deze twee elementen, lust en verbondenheid, met elkaar te verzoenen. Dit vraagt zowel aandacht voor de intimiteit als voor de passie.

Hoe houden we de passie levend?

Nieuwe dingen uitproberen of hulpmiddeltjes aanschaffen, lukt enkel als er ook gelachen kan worden De passie levend houden gaat niet vanzelf. Je moet eraan werken! Enerzijds door ervoor te zorgen dat je zelf je levendigheid behoudt. Als je sleur in bed hebt, is die vaak in je hele leven aanwezig. Doorbreek de sleur, ga weer dingen ondernemen, leef vanuit zaken die jou energie geven. Trek zelf de wijde wereld in en ga die dingen doen die jou blij maken, energie geven en het vuur in jou aanwakkeren. Op die manier blijf je ook levendig en ‘vernieuwend’ voor je partner. Dat komt de passie alleen maar ten goede.

Anderzijds ken je je partner nooit helemaal en dat is maar goed ook. Er is altijd een stuk dat onvoorspelbaar en onberekenbaar is, waardoor partners elkaar blijven verrassen en seksueel aantrekkelijk blijven voor elkaar.

Zorg voor variatie en gebruik je fantasie

Mensen met seksuele fantasieën hebben een bevredigender sekslevenVariëren op seksuele handelingen en seksuele fantasieën houdt de seks levendig. Het beleven van fantasieën wordt soms onterecht beschouwd als ‘ontrouw’ of als een vervangmiddel voor onbevredigende seks met de partner. Dat is jammer.

Mensen die vaak seksuele fantasieën hebben, hebben een bevredigender seksleven, raken sneller opgewonden en hebben minder seksuele problemen. Fantasie en zin in seks hangen nauw samen.

Ik raad in mijn praktijk mensen vaak aan om bewust met seksuele fantasieën bezig te zijn, bepaalde ervaringen terug op te roepen, om zo opnieuw zin te krijgen als de goesting wat minder spontaan komt.

Neem seks niet te ernstig

/69/Relaties/hartje.jpgTot slot wil ik ook nog het belang van humor vermelden. Nieuwe dingen uitproberen of hulpmiddeltjes aanschaffen, lukt enkel als er ook eens gelachen kan worden. Als het eens wat moeilijker gaat, helpt het ook om te relativeren.  

‘Goed-genoeg-seks’ is goed genoeg

Met een knipoog naar tip 6 van het vorige artikel, afzien van perfectie, wil ik graag besluiten met een pleidooi voor ‘goed-genoeg-seks’: vaak leuk, soms gewoon, af en toe slecht en dan weer ronduit geweldig!

Auteur: Ilse Reynders

54 reacties

62fr
Waarom gaat iemand weg als hij een goede sex en gezinsrelatie heeft, dat overkomt mij nu op ons 62 jaar, ik zoek lotgenoten en een verklaring, dank bij voorbaat
9/12/14 10:48 REAGEER
elaine65
Dat is de onrust in de mens zelf. Wil nieuwe dingen beleven voor het te laat is.
Ligt niet aan U.
Geef het even de tijd het is een rouwproces en dan op een dag zult u merken dat het leven u toelacht en dat uzelf degene bent die u gelukkig kan maken en niemand anders.Spreek uit ervaring. Na een huwelijk van 40 jaar.
Sterkte en het gaat u vast lukken.
Wij vrouwen zijn het sterke geslacht.Toch?
9/12/14 12:01 REAGEER
dine
Idem, voor mij, na 40j huwelijk mijn valiezen gepakt....gewoon weg....niet voor een romance...nee voor mij !! En heb me nog nooit zo goed in mijn vel gevoeld

D...
9/12/14 15:48 REAGEER
Roodbaard
That's the spirit, vrouw met ballen!
17/10/16 17:50 REAGEER
dine
Misschien was de relatie toch niet zo goed..en was het meer van één kant
9/12/14 15:36 REAGEER
navy

-
9/12/14 15:41 REAGEER
geilkop
Nee dat is natuurlijk niet normaal, als zij het niet meer wil, haal dan de sex op een andere plaats is vaak heel lekker en weer eens wat anders
10/12/14 16:47 REAGEER
dine
Hallo,

Misschien was de goede seks en de gezinsrelatie....maar zeer goed voor éne kant en minder voor de andere.

Dine
9/12/14 15:43 REAGEER
jongentje
Voor een jonger stuk wild , waarschijnlijk ?
13/01/15 19:07 REAGEER
Roodbaard
Men evolueert in zijn leven en blijkbaar is er een cyclus van om en bij de twintig jaar.
Er moet voldoende bagage overblijven om " het pensioen " aan te kunnen met je partner. Het is zeer zeker laf om dit niet eerder bespreekbaar gemaakt te hebben maar volgens mij was het al lang aan het broeien. Beter zo hoor, dan samen te leven met iemand die je in feite niet graag meer ziet. 62, dat is de beste tijd van je leven, nu kan je pas ten volle genieten van mekaar dus vergeet hem/haar, vlieg erin en ontdek die ene.
17/10/16 17:49 REAGEER
fb139543
Geachte,
Waarom,ik zou het niet weten,ik weet wel voor mijn eigen dat ik het niet zou doen,als alles goed gaat,maar ja het gebeurd,en gezien deze leeftijd kan ik daar moeilijk begrip voor opbrengen,in elk geval wens ik u veel geluk en het allerbeste.
groetjes,
peeters guido
9/12/14 11:46 REAGEER
navy
-
9/12/14 15:16 REAGEER
Kalyanamitra
Ik zou er toch geen datingsite van maken, zo zijn er genoeg. Met alle respect voor je probleem dat vele mannen met je delen, en ongetwijfeld ook vrouwen..

Groeten van Jan
9/12/14 16:19 REAGEER
navy

--
9/12/14 16:34 REAGEER
Nicky
wel Jan ik begrijp je wel maar ik denk dat ik niet de enige alleenstaande dame ben die via een datingsite niemand vind, het enige dat je er vind is teleurstelling dus kan ik er inkomen dat ze het dan via deze weg proberen doch met alle begrip dat dit geen dating site is, misschien moeten alleenstaanden zoals ik eens samen iets nieuws oprichten waar wel degelijke mensen te vinden zijn? groetjes Nicky
11/12/14 12:22 REAGEER
Nicky
hallo, wel als jong uitziende dame qua lichaam en geest begrijp ik dat niet, zelf vind ik dat je toch rekening moet houden met je partner in een relatie, ik zou mijn man altijd willen behagen en graag seks willen met hem, helaas is mij dat niet gegund, ik ben al diverse jaren alleen en vind geen partner ondanks dat ik diverse datingsites uitprobeerde maar dat is vergeefse moeite daar vind je niets het is weg gesmeten geld, ik zou het wel fijn vinden een leuke man te ontmoeten waar ik vanalles (ook seks) kan mee delen
11/12/14 12:08 REAGEER
jongentje
Kortaf , ik ook !
13/01/15 20:47 REAGEER
Jonathan
Ik hou van mijn vrouw maar we hebben al 20 jaar geen seks meer.
Hoe los je dat dan op, we zien elkaar echt graag maar verlangen helemaal niet meer naar seks met elkaar.
Ik heb het eens geprobeerd tegen betaling maar ben al na één minuut weggelopen! Niets voor mij.
Het frustreert mij.
16/09/17 12:12 REAGEER
Nicky
ik ben een jong uitziende alleenstaande 60+ dame en ik zou wat graag mijn man blijven behagen op alle vlakken helaas ben ik al een tijdje alleen en vind geen geschikte partner want ondanks diverse datingsites te hebben geprobeerd vind je daar niets, want ook het omgekeerde is waar, je ontmoet een man maar die kan of wil geen intimiteit meer hebben op geen enkel vlak, alleen klagen, zagen, depressief doen (zo zitten er veel op) we blijven toch nood hebben aan warmte, tederheid genegenheid en intimiteit of ervaar ik het anders? in mijn kennissen kring zitten alleen dames die denken zoals ik en er naar verlangen om intiem met iemand samen te zijn, maar waar vind je ze?
11/12/14 12:18 REAGEER
Ronald01
Van het voorjaar op terrasjes bijvoorbeeld, echt waar.
En op KNUZ ( gratis) daten geen sex dating maar gewoon,sex komt van zelf.
Succes.
22/01/17 12:02 REAGEER
Goody
Ja dat is de vraag natuurlijk en er zijn ook veel mannen die hetzelfde zeggen en denken.
Eigenlijk toch spijtig dus en die intimiteit is zo goed voor ons mentaal en fysisch welzijn. We hebben dat nodig zelfs op 60jaar en meer zelfs het hangt af van onze persoonlijkheid en verlangen. Ik ken wel dames die het dan buitenechtelijk doen om toch wat intimiteit te krijgen en geven maar dat is dan weer een ander verhaal en gemoedsgesteldheid.
Mijn ex vriendin en ik hadden een heel aangenaam en spannend sexleven maar ze is helaas naar het buitenland vertrokken.
11/09/20 15:53 REAGEER
cad
Hallo Ivan.
ben in het zelfde bootje als jij terecht gekomen, alleen zijn wij niet getrouwd,
toch zijn mijn noden veel hoger dan die van m'n partner, die helemaal ook geen zin meer heeft, heb leren leven zonder sex toch de fantasie blijft steeds door m'n hoofd spoken dat er ooit een tijd komt dat ik terug iemand kan vinden die me aan m'n verwachtingen kan voldoen, ben een vrouw van 55 lentes.
27/12/14 11:13 REAGEER
cad
Hallo Ivan.
denk dat ik in het zelfde bootje ben terecht gekomen als jij, het enige verschil is dat wij niet gehuwd zijn. ik heb nog zeer veel behoeft aan sex en mijn partnet totaal niet, in mijn fantasien hoop ik dat er ooit een tijd komt dat ik iemand zal vinden die me aan m'n behoefte kan voldoen, ben vrouw van 55 lentes.
27/12/14 11:23 REAGEER
fasttiger
Blij dat ik geen alleenstaand geval ben als ik dit lees. Ik ben een man van 56 die ook hunkert naar momenten van heerlijke intimiteit en passie en die dit absoluut kan bieden aan een dame die daar naar verlangt. Maar op het thuisfront is dit al een hele tijd niet meer te vinden. Datingsite? Moeilijk he als je in relatie zit . Life can be hard...
22/07/18 22:31 REAGEER
Goody
Wel CAD die mannen bestaan hoor die je fantasiêen kan je waar maken maar en op seniorengeluk.be zijn er misschien wel alleenstaande mannen die aangenaam zijn met een goed karakter enz. en die in hetzelfde bootje varen. Groetjes Goody
11/09/20 15:58 REAGEER
navy
-
9/12/14 15:47 REAGEER
Martin
Ik ben 54j en heb sinds 3j een relatie met een jongere vrouw van 45.
Onze relatie is vooral veel dingen samen doen, van de afwas tot naar de bioscoop gaan en van samen de was sorteren tot gaan winkelen. We zijn open en eerlijk met elkaar en ja de sex is super! Zij heeft een prachtig lichaam en samen genieten we er met volle teugen van en niet alleen in bed.
Dames, heren geeft de moed niet op! Relatiebureau's en internet dating leveren op lange termijn NIETS op!
9/12/14 17:59 REAGEER
Martin
Ik ben 54 en heb sinds 3 jaar een relatie met een vrouw van 43. In onze relatie doen we vooral veel samen. Van de afwas tot naar de cinema en van samen de was sorteren tot een goeie wandeling. We zijn heel open tegen over elkaar en ja de sex is geweldig. Zij heeft een pracht van een lichaam en we genieten er met volle teugen van en niet alleen in bed. Dames, heren geef de moed niet op en onthou vooral dat relatiebureau's en internet dating op lange termijn niets oplevert !!
9/12/14 18:08 REAGEER
navy

-
9/12/14 18:18 REAGEER
Yvano
Ik ben 69 en mijn idee is : een leven met alle gezinsproblemen en gebeurtenissen bepalen veel op sexgebied. Man zijn en vrouw zijn zijn 2 entiteiten die volledig verschillend in elkaar zitten. Opvoeding, een gezin, tegenslag, geluk, werksfeer en elk zijn karakter bepalen veel op sexgebied. Elk zijn eigenheid gunnen, respect voor elkaar, open en bloot met elkaar communiceren, oh zo simpel, maar oh zo moeilijk! De omstandigheden bepalen ook ons hormonaal evenwicht en de goesting is daar een gevolg van. Maar deze wordt dan weer beïnvloed door fantasieën, geluk, ongeluk, bepaalde medicatie, enz. En soms hebben we al deze factoren niet in de hand, met als gevolg goede of slechte sex. Een therapeut
kan soms beterschap geven met een open dialoog als deze mogelijk is. Erin geloven, is een begin, afstappen van gewoontes, en uittesten wat er nog mogelijk is. Sex is toch steeds een menselijke behoefte, waarvoor tijd en een beetje werk moet van gemaakt worden. Maar als de relatie stuk of slecht is, zal van sex geen sprake zijn. Maar sexuele apetijt, kan weer groeien en een leven volledig veranderen. Groetjes.
9/12/14 19:07 REAGEER
stratermans
Ben een man van 68 jaar. 50 jaar gehuwd . fijne kinderen en kleink. Mooi huwelijk ,relationeel en seksueel . Altijd alles samen ondernomen ! .Nu zijn we nog steeds samen en daarbij ,kunnen we elkander niet missen . Mijn echtgenote is zo aanhankelijk aan mij dat ze me geen minuut kan missen .Elke dag om 5hr30 staan we op ,help haar met aankleden , ontbijten samen , doe wel haar broodje smeren , knuffel haar warm in en dan gaan we wandelen . Ronde klok van 6hr zijn we al terug , vlei haar op de divan , dekentje op en dan slaapt ze tot 8 hr . In de tussentijd heb ik vers fruit klaargemaakt , de afwas weg wat opgeruimd, heel vlug de krant doorgenomen en om 8 hr gaan we douchen .Ik niet , zij wel .Afdrogen aankleden naar beneden , haar haartjes föhnen , sieraadjes omdoen en dan gaat het snel naar 9 hr want dan komt het busje om haar naar een dagverzorgingcentrum te brengen .
9/12/14 19:34 REAGEER
elisa
Mooi! Dat is echte liefde!
10/12/14 01:40 REAGEER
elisa
-
10/12/14 01:49 REAGEER
Nicky
ik heb hetzelfde probleem waarom wordt hier mijn schuilnaam niet gebruikt, dit vind ik niet kunnen
11/12/14 12:24 REAGEER
badthingjo
- halo ben 64 jarige weduwnaar was 40 jaar gehuwd , we waren nog steeds actief
wat ik het meeste mis zijn de ochtend momenten, s'morgens opstaan lekker eitje
lekker vrijen om daarna de dag in te lopen ....gewoon vrijen mensen met of zonder
penetratie

jo
10/12/14 10:50 REAGEER
aronjaco
Zeg, waarover wordt hier eigenlijk geklaagd ? Over zaken die men vooraf reeds wist en waarvoor men toch heeft gekozen. Al dienen zever over " wij zijn niet content". Wel , als dat zo is , dan ligt dat aan uzelf. Alternatieven zoeken en gebruiken is de boodschap , en daarmee bedoel ik niet naar de hoeren lopen. Als vrouwen niet meer zo neigen naar seks op een zekere leeftijd, wel dan is dat omdat de natuur het zo heeft gewild , en dat moet worden gerespecteerd. Anderzijds is het ook zo , dat die vrouwen moeten open staan voor " het bevredigen van de ma die wel seksueel actief is. Het gaat hier over geven en nemen en waardering tussen de partners , begrip voor de zich voordoende situatie . Ik ben nu 45 jaar met dezelfde vrouw , en ..het nu en dan zich voordoende gebrek aan seks, wordt gecompenseerd door het liefdevol samenzijn op alle manieren.
Take your chance and dont't be frustreated.
10/12/14 12:08 REAGEER
bonefatius
Een gezonde wip lijkt mij op elke leeftijd bevredigend. Maar vind maar eens iemand.....
10/12/14 12:18 REAGEER
Gringo
Personen boven de zestig zijn nu meestal gepensioneerd, wat wil zeggen dat de partners 24 uur op 24 samen zijn. Ik merk rondom mij en bij mezelf dat dit reeds veel spanningen tot gevolg kan hebben. Ik ken genoeg "koppels" die elkaar het leven gewoon zuur maken. Dan hebt ge nog de aftakeling van het lichaam. Vele vrouwen zijn op die leeftijd nog alles behalve aantrekkelijk en in de plaats van de man "op te winden" wordt hij bij het bekijken van het lichaam afgewonden. Een vrouw kan sex hebben tot haar honderdste verjaardag. Ze gaat liggen, spreidt de beentjes en evt een tube vaseline en ze is er klaar voor. Voor de man ligt het dus gans anders. Een vrouw die een ganse dag tegen hem kibbelt en die lichamelijk niet meer zo aantrekkelijk is, wel, dan zal die man nog heel moeilijk of zelfs geen erectie meer krijgen, in tegendeel. Wat ik wel weet is dat meer en meer mannen die financieel de mogelijkheid hebben naar de massagesalons trekken en daar met een jong aantrekkelijk meisje veel plezier maken, dat is nu eenmaal de realiteit. Veel durven het niet te zeggen, maar ga eens aan de deur staan van ze een "salon", het zijn veelal vijftigers en ouder die zich aanmelden. De jonge meisjes doe het voor het geld en de oudere gast voelt zich weer gelukkig en een stuk jonger (desnoods met een pilleken), zonder gezaag om zijn oren.
Groetjes,
Herman
10/12/14 14:56 REAGEER
andrelacoste
"afgewonden", dat is het woord waarnaar ik zoek!
10/12/14 18:14 REAGEER
andrelacoste
ik raak enorm afgewonden van al die verwende vervelende onaantrekkelijke draken van boven de 30
10/12/14 18:20 REAGEER
Myna
Ik ben 51 jaar.Mijn man is 59.We zijn al 2 jaar samen, gelukkig getrouwd en we houden heel veel van elkaar.Maar ik kan de keren tellen dat ik mijn man naakt gezien heb.Mijn an wil geen sex.Hij praat er niet over en ontwijkt elke vraag die ik hem stel. Hij zegt ja,t komt nog. steeds t zelfde.Maar ik heb wel nog zin in sex.Wat kan ik doen om mijn man nog te winnen met sex.ik heb al zoveel geprobeert.ik wil sex met de man van wie ik houd.
11/12/14 14:59 REAGEER
Johan65
onbegrijpelijk
heeft je man soms een vriendin? waar hij de liefde mee bedrijft
11/12/14 19:52 REAGEER
navy
-
11/12/14 16:44 REAGEER
Johan65
Hoi Mevr Suyada,

onbegrijpelijk van je man
zelf heb ik door een nierziekte van mijn vrouw al lang geen sex meer met mijn vrouw
en ik mis dat heel erg heb wel eens een date maar dan alleen maar voor de lust daar om kan ik je man niet begrijpen ik zou er alles voor over hebben om heerlijk en langdurig de liefde te bedrijven om er dan alle bij van te kunnen genieten
11/12/14 20:03 REAGEER
navy


-
12/12/14 10:25 REAGEER
navy
-
12/12/14 16:51 REAGEER
navy


-
19/12/14 10:38 REAGEER
Ronald01
Sex en of intimiteit op latere leeftijd,daar zijn meningen over vaak alleen maar negatief.
Maar men vergeet dat iedereen kans loopt bejaard te worden,en als je dan nog interesse hebt in sex of intimiteit dan heb je een probleem in de huidige maatschappij.
Ik man 62 heb al een aantal jaren intimiteit met een kennis van 88 zij is ook alleen en had ook nog zo haar behoeftes, dat heeft zij mij destijds laten weten en van het een kwam het ander en nu zijn wij op zijn tijd ook intiem met elkaar,geen volledige sex wel kussen zoenen/knuffelen en ook wel wederzijdse Masturbatie tot beider tevredenheid en plezier.
In die jaren dat wij ook intiem zijn geworden ben ik ook heel veel om haar gaan geven en ik kijk altijd uit naar onze bezoekjes.
Ik ben van mening dat met er niet vreemd tegen aan kijkt als bejaarden man of vrouw hun behoeftes nog hebben, maar hoe moeilijk kis het voor hen als zij alleen staand zijn?
22/01/17 11:58 REAGEER
laurence
Ben je op zoek naar een lieve gezelschapsdame met erotiek?
Ik ben een Hollands rijp huisvrouwtje.
Zie mijn persoonlijke gratis infopagina www.damevoorprive.nl
xxx
11/10/17 08:41 REAGEER
remirodaer
Ik ben vrijgezel ikzoek een vrouw tss 50 a 60 jaar. Seks is voor mij het beste.
Voor mij 2 uur zonder klaar te komen. Altijd lief blijven dat heb ik nodig.
7/03/18 14:36 REAGEER
Toby
Al jaren doe ik verwoede pogingen om mijn 6 jaar jongere vrouw terug zin in seks te laten krijgen, tevergeefs echter. Haar aseksualiteit is fenomenaal met een afmeting zo groot van hier tot in Tokio. Ze is bovendien heel erg aantrekkelijk voor haar leeftijd, ziet er heel wat jaartjes jonger uit, is een wonder in sociale omgang met mensen, vooral mannen en brengt zelfs nog menig man van kennelijk jongere leeftijd, nog op bepaalde inzichten van seks. Dat beseft ze heel goed en is dan ook niet te beroerd met die kerels te flirten. Heel leuk overigens, maar helaas eens thuis is van die liederlijkheid niks meer te merken. Integendeel, thuis is seks taboe, zelfs een aanraking, een knuffel, kan niet eens meer, praten over seks is dan een hele riskante onderneming.
Hoe kan een vrouw zo twee verschillende gezichten hebben. Hoe ze zo een afkeer van haar levenspartner kan gekregen hebben, is nog ergens plausibel, maar toch die schijnheiligheid is een zware dobber. Vooral als je als man nog een deftig libido hebt en je steeds afgewezen wordt, is seks eerder een marteling dan een genot.
Erger wordt het nog als je op therapie of bij advies bij de huisarts er op gewezen wordt dat je je als man maar eens moet beperken met al je lust en driften en je vrouw haar zin geven. Wat wil zeggen dat je thuis alle intimiteit voortaan mag vergeten om mevrouw te behagen en zij eens buitenshuis voor je ogen de leuke madam uithangt.Bah.
14/04/19 03:09 REAGEER
ChrisFoy
GEWELDIG NIEUWS:
MIJN NAAM IS CHRIS FOY, IK BEN ZO GELUKKIG DAT MIJN VROUW TERUG IS BIJ MIJ. Ze houdt nu van mij en respecteert mij alleen. ALLES VRAAG IK HAAR DAT IS WAT ZIJ DOET. ALLEMAAL DANK AAN DR OGUNDELE, DE GROTE SPELLENWIEL. DEZE MAN IS DE BESTE EN RECHTE VOORWAARTSE SPELLENWIEL DIE JE DE WAARHEID VERTELT EN JE KRIJGT ONDER 24 UUR RESULTAAT, HIJ IS KRACHTIG. Dr. OGUNDELE IS EEN ZEER BETROUWBARE MAN, IK VERTELDE HEM DAT IK ALTIJD MIJN GETUIGENIS ZAL DEEL DAT IK DIT HIER DEEL. ALS JE JE LIEFDEEN TERUG NODIG HEBT, OF ENIG PERSOONLIJKE LEVENSPROBLEMEN HEBT, NEEM DAN CONTACT OP MET DR OGUNDELE OP WHATSAPP OF VIBER CHAT: +27638836445. E-MAIL: OGUNDELETEMPLEOFSOLUTION(AT)GMAIL.COM
13/02/21 01:23 REAGEER
Edith Wood
Mijn naam is Edith Wood, ik wil iedereen vertellen over Dr. Ogundele, een geweldige man die mijn man binnen 24 uur voor mij terugbracht met zijn krachten, wat een machtige spreukmaker, als je op wat voor manier dan ook hulp nodig hebt. Ik raad je aan om contact met hem op te nemen via WhatsApp of Viber Chat: +27638836445. E-mail: ogundeletempleofsolution@gmail.com. Hij heeft de bevoegdheden om elk probleem, elke relatie, liefde of ziekte op te lossen. Zo super en echt bracht hij mijn man terug die me 9 jaar geleden verliet met zijn betovering.
17/02/21 00:42 REAGEER
bartie51
Ja het is niet eenvoudig allemaal he maar ja ik ben een man van 49j en ja gewoon dol op dames die ouder (70j+) zijn. Helaas is daar niet altijd even veel begrip voor. en komt dus er niet veel van in huis. kheb het ook helemaal gehad met dating sites die je alleen maar oplichten. maar ik geef niet op :)
Bart - date60plus@gmail.com, reacties zijn natuurlijk welkom. x
2/11/22 14:50 REAGEER

Login Registreer

Ilse Reynders

Relatiecoach
Relatiecoach
relatiecoach Ilse Reynders
Ilse is psychologe, seksuologe en relatietherapeute en is medeoprichter van het relatiebureau altero. Haar passie voor relaties leeft Ilse niet alleen uit in haar professionele bezigheden. Als vrouw houdt ze van hechte vriendschappen en authentieke contacten.

Meer artikels van Ilse Reynders

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels