SenNetRedactie

Vocht in huis? Vraag een gratis diagnose aan!

Steeds meer mensen krijgen vroeg of laat te maken met vochtproblemen in hun woning. Naar schatting heeft één inwoner op vijf te maken met vochtproblemen. Condensvocht, opstijgend en insijpelend vocht zijn nefast voor de stabiliteit van je huis én voor je gezondheid. Denk dus aan je veiligheid en de gezondheid van alle bewoners en bestrijd tijdig vocht in je huis. Vraag hier een gratis diagnose aan!

  • Wat als je je zorgbehoevende ouder bij jou in huis neemt?

    Als je je hulpbehoevende ouder in huis neemt om de zorg (gedeeltelijk) op jou te nemen, is het belangrijk dat je rekening houdt met een heleboel financiële en fiscale vraagstukken. Moet je bijvoorbeeld zelf voor alle kosten opdraaien, of kan je steun vragen aan broers en zussen? Om misverstanden te vermijden is het aangewezen een zorgovereenkomst op te stellen. Erenotaris Johan Verstraete en fiscalist Rik Deblauwe geven tekst en uitleg.

  • Wat als je ouder niet meer alleen kan wonen, maar dat zelf niet inziet?

    Dat je ouder niet staat te springen om zijn of haar vertrouwde omgeving achter te laten om in een woon- zorgcentrum te gaan wonen, begrijp je vast. Maar soms is het voor zijn of haar welzijn en veiligheid wel de beste keuze. Hoe lang de wachtlijst is voor jouw ouder, hangt af van de graad van zelfredzaamheid. Om dat te meten, hanteren de WZC's de KATZ-schaal. Private banker Karl Ruts geeft duiding.

  • Wat als je ouder de opname in een zorginstelling niet zelf kan betalen?

    Je ouder zou het beste opgenomen worden in een zorginstelling, maar enkel met zijn of haar pensioen en eigen middelen zal dat niet lukken. Ben jij als kind dan verplicht om financieel bij te springen? Welke gevolgen heeft dat voor jouw belastingen? En wat kan het OCMW doen? Erenotaris Johan Verstraete en fiscalist Rik Deblauwe geven een antwoord op deze vragen.

Schrijf je gratis in op ons online SenNetMagazine

Ontvang jij SenNetMagazine al?

SenNetMagazine is het gratis online magazine van SeniorenNet. Het zit boordevol positieve nieuwtjes, weetjes en tips. Je blijft op de hoogte van trends in Life Style, Genieten, Gezondheid, Geluk, Psychologie en reizen tot Multi-Media, fotografie, verzekeren of pensioenen...

Het kost je... NIETS

Want een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis.
Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week.

Zo eenvoudig is het!

Uw e-mail adres zal niet worden doorgegeven aan derden.

Vertel het alleen je beste vrienden!

Misschien is zo'n gratis abonnement op SenNetMagazine een leuke geschenk voor een vriend.
Of ga je er een familielid gelukkig mee maken? Je kunt dit bericht eenvoudig doormailen.

Wil je SenNetMagazine bekijken?

Wil je het laatste nummer van SenNetMagazine lezen? Of snuisteren in vorige edities? Klik dan bovenaan deze pagina op 'Inhoud'.

Uitschrijven

Indien je hieronder je e-mailadres invult, zal je voortaan ons gratis online magazine niet meer in je mailbox ontvangen.