SenNetRedactie

Vocht in huis? Vraag een gratis diagnose aan!

Steeds meer mensen krijgen vroeg of laat te maken met vochtproblemen in hun woning. Naar schatting heeft één inwoner op vijf te maken met vochtproblemen. Condensvocht, opstijgend en insijpelend vocht zijn nefast voor de stabiliteit van je huis én voor je gezondheid. Denk dus aan je veiligheid en de gezondheid van alle bewoners en bestrijd tijdig vocht in je huis. Vraag hier een gratis diagnose aan!

 • Loop jij risico op osteoporose? Doe de test!

  Osteoporose is in ons land uitgegroeid tot een aanzienlijk gezondheidsprobleem. Maar liefst 600.000 Belgen lijden aan botontkalking, waardoor hun botten verzwakt zijn en makkelijk breken. De aandoening treft vooral vrouwen na de menopauze, maar ook bij mannen komt osteoporose vaak voor. Dankzij een handige vragenlijst kan je ontdekken wat jouw risico op osteoporose is.

 • Probiotica, symbiotica en microbiota voor gezonde darmen

  Ons lichaam heeft zich over de vele eeuwen slim aangepast om ons zo goed mogelijk te beschermen tegen mogelijke bedreigingen van buitenaf. Zo heeft onze dikke darm bijvoorbeeld nuttige bacteriën nodig zoals probiotica, symbiotica en microbiota om moeilijk verteerbare elementen toch te verwerken. Helaas bevat het merendeel van het 'moderne' voedsel niet genoeg van die goedaardige bacteriën, waardoor we er misschien elders naar op zoek moeten. Apotheker Piet Sollie geeft enkele aandachtspunten bij het zoeken naar supplementen.

 • Beschermen tegen verkoudheden: hoe kan dat?

  Nu we de laatste bries van de zomer amper nog in onze nek voelen, komt de winter steeds sneller in het vizier. Helaas houdt dat vaak ook een reeks verkoudheden in. Loop je al te snotteren en te hoesten? Dan ben je niet alleen. Verkoudheden komen zeer vaak voor. Over je gehele levensloop heb je ongeveer twee jaar lang te kampen met symptomen van de gewone verkoudheid.[i] Apotheker Piet Sollie onderzocht een gekend plantaardig middel om de kans op verkoudheden te verminderen.

Zin in een leuke rondreis door de Parel van de Middellandse Zee, het eiland Mallorca?

De kilometerslange gouden zandstranden, bruisende badplaatsen, charmante baaitjes, de ongerepte natuur en het aangename subtropische klimaat maken van Mallorca een geweldige vakantiebestemming. Sympathieke reisbegeleider Eddy neemt je mee op een rondreis door het eiland, en jij overnacht in het viersterrenhotel El Cid vlakbij het strand. Alles aanwezig voor een zalige vakantie! Meer informatie vind je hier.

 • Ben jij thuis genoeg bezig met je gezondheid? Deze tips heb je nodig!

  De belangrijkste doodsoorzaken in België zijn hart- en vaatziekten, op de voet gevolgd door kanker en longziekten. Om te vermijden dat jij er ook het slachtoffer van wordt, is het niet genoeg om één keer per jaar naar de dokter te gaan om je bloeddruk te laten meten. Of je nu gezond bent of minder geluk hebt, het is sowieso slim om thuis je gezondheid méér in het oog te houden. We leggen je uit hoe je dat eenvoudig kan doen.

 • Een probleem in je intieme zone, bespreek het maar eens... en met wie?

  Naar schatting 1 op de 3 vrouwen en 1 op de 10 mannen krijgt ooit in haar of zijn leven te maken met bekkenbodemproblemen zoals ongewild urineverlies, verzakkingen, pijn in het bekken, problemen bij het vrijen, enz. Heel wat Vlamingen lopen ermee en toch komen maar weinigen ermee naar buiten. Het is en blijft een taboe en dat is spijtig, want deze problemen kunnen een stevige impact hebben op je leven. Vzw Bekkenbodemproblemen.be vroeg het aan 3 lotgenotes.

 • Last van huisstofmijt, huisdieren of hooikoorts?

  Niezen, hoesten, tranende ogen en een lopende of verstopte neus. Wie last heeft van allergieën, kent deze vervelende symptomen vast wel. Een nieuwe wetenschappelijke ontdekking garandeert minder last van je allergie. Sterker nog, je hoeft er niet langer medicijnen voor in te nemen. Meer effect, minder chemische middelen. Dát moesten we ook zelf uitproberen, met succes zo blijkt. Pascal Vyncke deed de test.

Dankzij de Philips Airfryer frituur je met tot 80% minder vet!

Met de unieke Rapid Air-technologie van Philips, die je laat bakken met lucht, krijgen etenswaren een knapperig korstje maar blijven ze mals vanbinnen. Je hebt weinig of geen olie nodig voor een perfecte textuur en heerlijke resultaten! Bovendien kan je er allerlei heerlijke snacks en maaltijden in frituren, bakken, braden en grillen. Bestellen kan hier.

Schrijf je gratis in op ons online SenNetMagazine

Ontvang jij SenNetMagazine al?

SenNetMagazine is het gratis online magazine van SeniorenNet. Het zit boordevol positieve nieuwtjes, weetjes en tips. Je blijft op de hoogte van trends in Life Style, Genieten, Gezondheid, Geluk, Psychologie en reizen tot Multi-Media, fotografie, verzekeren of pensioenen...

Het kost je... NIETS

Want een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis.
Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week.

Zo eenvoudig is het!

Uw e-mail adres zal niet worden doorgegeven aan derden.

Vertel het alleen je beste vrienden!

Misschien is zo'n gratis abonnement op SenNetMagazine een leuke geschenk voor een vriend.
Of ga je er een familielid gelukkig mee maken? Je kunt dit bericht eenvoudig doormailen.

Wil je SenNetMagazine bekijken?

Wil je het laatste nummer van SenNetMagazine lezen? Of snuisteren in vorige edities? Klik dan bovenaan deze pagina op 'Inhoud'.

Uitschrijven

Indien je hieronder je e-mailadres invult, zal je voortaan ons gratis online magazine niet meer in je mailbox ontvangen.