SenNetRedactie

Testpersonen gezocht voor nieuwe hoortechnologie!

Bent u een drager van hoortoestellen of bent u erin geïnteresseerd? Amplifon zoekt een enthousiast testpubliek om de prestaties van de nieuwe herlaadbare hoortoestellen (Signia Cellion) in kaart te brengen. Meld u aan voor de vrijblijvende test en ontvang in geval van aankoop 15% korting OF 10% korting én een gratis hooraccessoire naar keuze. Aanmelden voor dit onderzoek kan tot 30 juni.
 • 200 jaar Parkinson: een mens zoals iedereen

  In 2017 is het 200 jaar geleden dat dokter James Parkinson zijn beroemd werk ‘An Essay on the Shaking Palsy’ schreef over de ziekte die nu zijn naam draagt. Deze ‘verjaardag’ is voor de Vlaamse Parkinson Liga het perfecte moment om de aandoening onder de aandacht te brengen. Er heerst nog steeds een verkeerd beeld over Parkinson, namelijk eentje van ‘bevende oude mannetjes’, maar het is veel meer dan dat. Lut Moereels, ondervoorzitter van de Liga en zelf Parkinsonpatiënte, licht toe.

 • Elk jaar treft darmkanker bijna 9000 Belgen. Laat jij je screenen?

  Darmkanker is, na longkanker, de meest dodelijke kanker in ons land: jaarlijks verliezen zo’n 3000 Belgen de strijd tegen de ziekte, deels omdat de kanker vaak pas vastgesteld wordt in een vergevorderd stadium. Om meer aandacht te besteden aan de ziekte en het belang van vroegtijdige diagnose, is maart uitgeroepen tot de internationale maand van de strijd tegen darmkanker. Laat je screenen!

 • De fut eruit? Tijd om je energie terug te vinden!

  Vermoeid? Geen energie? Futloos? Platte batterij? Zoveel omschrijvingen en evenveel oorzaken. Naarmate je ouder wordt, merk je dat inspanningen waar je vroeger geen moeite mee had plots veel lastiger worden. Apotheker Piet Sollie dook opnieuw in de wetenschappelijke literatuur op zoek naar een oplossing en stuitte op het co-enzym Q10.

Vier nieuwjaar op zee! NY + luxecruise Bahama's!

Beleef een onvergetelijk Nieuwjaar op zee tijdens een luxecruise naar de Bahama's! Op 27 december neemt sympathieke reisleider Eddy van Organizacion Royal een kleine groep onder zijn vleugels voor een geweldige 13-daagse groepsreis: maak kennis met de wervelende wereldstad New York en geniet daarna 9 dagen van pure luxe op een cruise in vol pension naar de Bahama's! Meer info en inschrijven?
 • Terug aan het werk na borstkanker: hello Pink Monday!

  Pink Ribbon gaf op 1 oktober de aftrap van de internationale maand van de strijd tegen borstkanker. Gedurende deze oktobermaand hebben zij de focus gelegd op vrouwen die na hun strijd tegen borstkanker weer aan het werk gaan. Dit aspect bleef tot nu toe steeds wat onderbelicht. Anouk van Pink Ribbon vertelt hoe zij meer aandacht schenken aan de werkhervatting na borstkanker.

 • 5 dingen om dagelijks in het oog te houden

  Enkel je gewicht in het oog houden is niet voldoende. Je kan namelijk perfect hetzelfde gewicht behouden, terwijl je lichaam intussen toch begint te kreunen onder allerhande kwaaltjes. Om te weten of alles goed met je gaat, controleer je het beste ook nog vijf andere zaken. Iedereen kan er baat bij hebben, maar vooral voor wie een jaartje ouder wordt is dit belangrijk. Ontdek welke vijf zaken dit zijn.

 • Er is te veel lawaai op straat! En dat is wetenschappelijk bewezen.

  Als onderdeel van de Europese Week van de Mobiliteit (16-22 september) mat Amplifon het verkeerslawaai in Brussel, Antwerpen en Luik. In Brussel werden recordcijfers gemeten, met een piek van 121,8 decibel. Met het oog op ‘slimmere’ en stillere steden pleiten experts voor een breder gebruik van alternatieve vervoerswijzen, voor meer groene ruimten in stedelijke gebieden en voor een deeleconomie.

Hou je drank en voeding steeds vers en gekoeld!

Vertrek je binnenkort op reis? Bewaar je eten en drinken in de thermo-elektrische koelbox om alles vers en gekoeld te houden als je onderweg bent. De ruime box heeft een inhoud van 21l en koelt tot 15 graden onder kamertemperatuur, waardoor bederfelijke voedingswaren goed blijven. De koelbox is eenvoudig schoon te maken en heeft een 12V-aansluiting die in de meeste auto’s en boten past. De perfect oplossing voor onderweg dus. Bestellen kan hier!

Schrijf je gratis in op ons online SenNetMagazine

Ontvang jij SenNetMagazine al?

SenNetMagazine is het gratis online magazine van SeniorenNet. Het zit boordevol positieve nieuwtjes, weetjes en tips. Je blijft op de hoogte van trends in Life Style, Genieten, Gezondheid, Geluk, Psychologie en reizen tot Multi-Media, fotografie, verzekeren of pensioenen...

Het kost je... NIETS

Want een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis.
Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week.

Zo eenvoudig is het!

Uw e-mail adres zal niet worden doorgegeven aan derden.

Vertel het alleen je beste vrienden!

Misschien is zo'n gratis abonnement op SenNetMagazine een leuke geschenk voor een vriend.
Of ga je er een familielid gelukkig mee maken? Je kunt dit bericht eenvoudig doormailen.

Wil je SenNetMagazine bekijken?

Wil je het laatste nummer van SenNetMagazine lezen? Of snuisteren in vorige edities? Klik dan bovenaan deze pagina op 'Inhoud'.

Uitschrijven

Indien je hieronder je e-mailadres invult, zal je voortaan ons gratis online magazine niet meer in je mailbox ontvangen.