SenNetRedactie

Vocht in huis? Vraag een gratis diagnose aan!

Steeds meer mensen krijgen vroeg of laat te maken met vochtproblemen in hun woning. Naar schatting heeft één inwoner op vijf te maken met vochtproblemen. Condensvocht, opstijgend en insijpelend vocht zijn nefast voor de stabiliteit van je huis én voor je gezondheid. Denk dus aan je veiligheid en de gezondheid van alle bewoners en bestrijd tijdig vocht in je huis. Vraag hier een gratis diagnose aan!

 • 7 tips voor je goede voornemens

  Je hebt misschien goede voornemens gemaakt, misschien ook niet. Als je geleerd hebt van de vorige jaren, weet je dat de kans groot is dat je zonder hulp die goede voornemens niet zal halen. Daarom hebben we 7 tips om die goede voornemens misschien wél tot een goed einde te brengen.

 • Belgen zouden seksueel geweld massaal goedkeuren, is dat wel zo?

  Onlangs werden we opgeschrikt door het bericht dat 40 procent van de Belgen onder bepaalde omstandigheden akkoord zou gaan met seks zonder wederzijdse toestemming. Of anders gezegd: verkrachting mag, bijvoorbeeld als er alcohol en/of drugs in het spel zijn, het slachtoffer zich niet lichamelijk verzet, onthullende, uitdagende of sexy kleding draagt, tevoren heeft geflirt met de aanrander of ‘s nachts alleen op straat loopt. Volgens onze columnist Jan Schils zijn die cijfers het gevolg van een onduidelijke vraagstelling.

 • Nucleaire waakhond niet gerust over veiligheid Belgische kerncentrales

  Er gaat de laatste jaren bijna geen maand voorbij zonder dat een Belgische kerncentrale moet worden stilgelegd. Elke keer komt de woordvoerster van Electrabel met hetzelfde refrein, dat het zoveelste incident ‘in het niet nucleaire gedeelte van de centrale heeft plaatsgevonden’ en dat ‘de veiligheid op geen moment in gevaar is geweest’. Zelfs na het incident met de scheurtjescentrales in Tihange en Doel en het ernstige sabotagegeval in Doel, waar justitie nog steeds op zoek is naar de daders, werd ditzelfde bandje afgespeeld. Bijna woordelijk zelfs. Onze columnist Jan Schils heeft toch enkele bedenkingen bij deze uitleg.

Zin in een leuke rondreis door de Parel van de Middellandse Zee, het eiland Mallorca?

De kilometerslange gouden zandstranden, bruisende badplaatsen, charmante baaitjes, de ongerepte natuur en het aangename subtropische klimaat maken van Mallorca een geweldige vakantiebestemming. Sympathieke reisbegeleider Eddy neemt je mee op een rondreis door het eiland, en jij overnacht in het viersterrenhotel El Cid vlakbij het strand. Alles aanwezig voor een zalige vakantie! Meer informatie vind je hier.

 • Test: Is bamboe het nieuwe katoen voor (zweet)voeten?

  Bamboesokken helpen tegen zweetvoeten. Dat hoorden we steeds weer opduiken in onze omgeving, dus moesten we het uiteraard ook proberen. Geen zweetvoeten, geen onaangename geur, minder sokken wassen en bovendien beter voor het milieu dan katoen. Klinkt mooi, maar of dat waar is? Pascal Vyncke deed de test.

 • 11 tips om je huishoudapparatuur langer te laten meegaan!

  Veel mensen hebben er geen idee van hoe ze bijvoorbeeld hun strijkijzer of wasmachine langer kunnen laten meegaan. En fabrikanten vinden dat helemaal niet erg. Gevolg: men koopt (te) vaak nieuwe toestellen. Zo belanden we in een wegwerpmaatschappij, waarin we even goed heel wat geld hadden kunnen besparen. Wij zetten een aantal tips op een rij om je apparatuur schoon te houden en langer te laten meegaan.

 • EU op weg naar 365 dagen per jaar gratis roaming

  Na vele jaren alleen gedaan te hebben wat de machtige telecomoperatoren haar dicteerden, komt de Europese Commissie dan toch eindelijk met het voorstel om ‘roaming’ het hele jaar door (365 dagen) gratis te maken binnen de EU. Dit kwam er na scherpe kritiek in vrijwel alle lidstaten toen de Commissie ‘roaming’ slechts 90 dagen per jaar gratis wilde maken. Een nieuw voorstel dat de Commissie eerder met tegenzin heeft gelanceerd, zo constateert onze columnist Jan Schils.

Dankzij de Philips Airfryer frituur je met tot 80% minder vet!

Met de unieke Rapid Air-technologie van Philips, die je laat bakken met lucht, krijgen etenswaren een knapperig korstje maar blijven ze mals vanbinnen. Je hebt weinig of geen olie nodig voor een perfecte textuur en heerlijke resultaten! Bovendien kan je er allerlei heerlijke snacks en maaltijden in frituren, bakken, braden en grillen. Bestellen kan hier.

Schrijf je gratis in op ons online SenNetMagazine

Ontvang jij SenNetMagazine al?

SenNetMagazine is het gratis online magazine van SeniorenNet. Het zit boordevol positieve nieuwtjes, weetjes en tips. Je blijft op de hoogte van trends in Life Style, Genieten, Gezondheid, Geluk, Psychologie en reizen tot Multi-Media, fotografie, verzekeren of pensioenen...

Het kost je... NIETS

Want een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis.
Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week.

Zo eenvoudig is het!

Uw e-mail adres zal niet worden doorgegeven aan derden.

Vertel het alleen je beste vrienden!

Misschien is zo'n gratis abonnement op SenNetMagazine een leuke geschenk voor een vriend.
Of ga je er een familielid gelukkig mee maken? Je kunt dit bericht eenvoudig doormailen.

Wil je SenNetMagazine bekijken?

Wil je het laatste nummer van SenNetMagazine lezen? Of snuisteren in vorige edities? Klik dan bovenaan deze pagina op 'Inhoud'.

Uitschrijven

Indien je hieronder je e-mailadres invult, zal je voortaan ons gratis online magazine niet meer in je mailbox ontvangen.