SenNetRedactie

Loopt u risico op osteoporose?

Osteoporose is steeds makkelijker op te sporen en te behandelen. Maar bij 60-plussers wordt deze stille ziekte nog onvoldoende gediagnosticeerd en behandeld. Met een tijdige opsporing en behandeling zorgt u voor het behoud van uw zelfredzaamheid en bewegingsvrijheid, ook op hogere leeftijd. Doe de test!

 • Geniet van beweging met yoga, pilates en tai chi!

  Ben je op zoek naar een rustige manier om in beweging te blijven terwijl je ook speciale aandacht schenkt aan een ontspannen geest? Yoga, pilates en tai chi bijvoorbeeld vergen heel wat concentratie om de bewegingen juist uit te voeren, en ze houden je lichaam soepel en sterk. Maaike van Sportdienst Gent vertelt je meer over deze drie trainingsmethodes.

 • Erven voor erfgenamen in de zijlijn voordeliger vanaf september

  Save the date: 1 september 2018. Dat op die dag enkele belangrijke wetswijzigingen van kracht worden voor het Belgisch erfrecht, dat wist je vast al. Maar ook de Vlaamse erfbelasting ondergaat dan een modernisering. Kristof Reynders van VFB vat samen wat deze hervorming betekent voor erfgenamen in rechte lijn en in de zijlijn.

 • Loop jij risico op osteoporose?

  Laten we beginnen met het goede nieuws. Osteoporose is steeds makkelijker op te sporen en te behandelen. Maar bij 60-plussers wordt deze stille ziekte nog onvoldoende gediagnosticeerd en behandeld. In België krijgen slechts 2 op de 10 patiënten een behandeling tegen osteoporose na een botbreuk (1). Met een tijdige opsporing en behandeling zorg je voor het behoud van je zelfredzaamheid en bewegingsvrijheid, ook op hogere leeftijd.

Duinenzee De Panne biedt uitzicht op zoveel meer

In deze nieuwe assistentiewoningen op het strand van De Panne, tussen 't Vissersdorp en het natuurreservaat, komt u pas echt op adem. Het comfort is uitzonderlijk en het panorama verrast elke dag opnieuw. Een unieke locatie én een buitenkans voor investeerders dankzij de ervaren verhuurservice en het fiscaal gunsttarief van 12% btw. De vraag aan de Belgische kust is groot: wat is uw antwoord?

 • Sportjournalist Ruben Van Gucht toont BMX-trucs in het Sportpaleis

  Vorig jaar zagen honderdduizenden kijkers in het programma ‘Voor de Ronde’ hoe sportanker Ruben Van Gucht, samen met tientallen wielertoeristen en ex-renners, zijn eigen Ronde van Vlaanderen fietste. De sportieve, populaire Van Gucht houdt van een stevige (sportieve) uitdaging, en daarom ruilt hij voor Nitro Circus Live zijn koersfiets in voor een BMX. Op 9 december toont hij zijn trucs in het Sportpaleis!

 • Wie zorgt er voor de mantelzorger?

  Wist je dat 1 op de 5 Vlamingen mantelzorger is? Niet zelden gaat het om mensen op oudere leeftijd of mensen met een druk gezinsleven. Die extra verantwoordelijkheid heeft gevolgen voor hun welzijn en gezondheid. Peter Catthoor van Familiehulp adviseert mantelzorgers om tijdig professionele hulp te durven vragen.

 • Uit je comfortzone stappen? Ga liever op zoek naar je échte comfortzone

  De laatste jaren heeft het woord ‘comfortzone’ een ietwat negatieve bijklank gekregen. Steeds weer wordt er vanuit verschillende hoeken op gehamerd dat je maar beter uit je comfortzone stapt als je wilt groeien of vooruitkomen. Healingcoach Isabelle Lambrecht ziet het anders: zij vindt dat er niets mis is met in je comfortzone te blijven, zolang het maar die van jou is.

Klassieke muziek en culinaire hoogstandjes: hét recept voor een heerlijk dagje uit!

Op 25 augustus is De Schorre in Boom opnieuw het decor van Lekker Klassiek. Deze tweede editie belooft net als vorig jaar een hoogdag te worden voor liefhebbers van klassieke muziek en heerlijk eten. Geniet van het werk van topmuzikanten, verzameld door niemand minder dan Jef Neve, én proef van heerlijke gerechten van de topchefs van njam!.Bestel nu al je tickets en geniet van het speciale aanbod voor SeniorenNetters!

Schrijf je gratis in op ons online SenNetMagazine

Ontvang jij SenNetMagazine al?

SenNetMagazine is het gratis online magazine van SeniorenNet. Het zit boordevol positieve nieuwtjes, weetjes en tips. Je blijft op de hoogte van trends in Life Style, Genieten, Gezondheid, Geluk, Psychologie en reizen tot Multi-Media, fotografie, verzekeren of pensioenen...

Het kost je... NIETS

Want een abonnement op SenNetMagazine is helemaal gratis.
Abonneer je snel, dan ontvang ook jij het volgende nummer al in je mailbox. SenNetMagazine verschijnt elke week.

Zo eenvoudig is het!

Uw e-mail adres zal niet worden doorgegeven aan derden.

Vertel het alleen je beste vrienden!

Misschien is zo'n gratis abonnement op SenNetMagazine een leuke geschenk voor een vriend.
Of ga je er een familielid gelukkig mee maken? Je kunt dit bericht eenvoudig doormailen.

Wil je SenNetMagazine bekijken?

Wil je het laatste nummer van SenNetMagazine lezen? Of snuisteren in vorige edities? Klik dan bovenaan deze pagina op 'Inhoud'.

Uitschrijven

Indien je hieronder je e-mailadres invult, zal je voortaan ons gratis online magazine niet meer in je mailbox ontvangen.