Deel via

Op uitstap naar Lier met de SenNet mailgroep Fotografie

Op woensdag 9 september ging de mailgroep Fotografie voor de laatste keer dit jaar de deur uit om mooie kiekjes te maken. Deze keer was Lier aan de beurt. Samen wandelden ze langs verrassende plekjes en gezellige pleintjes, met als kers op de taart een leuke boottocht. Lees hier hun prachtige relaas en vooral: bekijk hun adembenemende foto’s!

Lekker fotograferen in Lier

Woensdag 9 september 2015. Het is prachtig helder zomerweer. Voor de laatste uitstap van het jaar vertrok de mailgroep Fotografie met 30 leden op uitstap naar Lier. We maakten een fijne wandeling van het station naar de Davidsvest en de Begijnenvest. Deze stadsvesten worden de groene long van Lier genoemd. Het is er prachtig, maar de mooie beelden zijn heel moeilijk te fotograferen door de schaduwrijke plaatsen. Enkele zeer mooie zwammen worden door de fotografen graag op de gevoelige plaat vastgelegd en wat verder zijn jongeren aan het sporten die er uiteraard eveneens aan moeten geloven. Van een kloof tussen senioren en jongeren valt niets te bespeuren.

 
 

Pallieter

Dan stappen we het Begijnhof binnen en bekijken even het lokaal van Pallieter, de fotoclub van onze gastheer Adagio. Het is een heel oud Begijnhofhuisje, waar helaas geen foto’s te bezichtigen zijn. Het lokaal is namelijk te vochtig, waardoor foto’s snel gaan omkrullen en opbollen als ze tegen de klamme wand hangen. We wandelen verder, fier de kinderkopjes trotserend door smalle steegjes en over mooie pleintjes … Het Hemdsmouwken en het Pompstraatje zijn zeker de moeite waard. Wat een zalige rust heerst er.

We gaan buiten via de Begijnhofstraat en gaan zo naar de Grote Markt. De vele terrassen zitten vol gasten die lekker aan het eten en het drinken zijn. We hadden een zaaltje gereserveerd in het Elzenhof, een mooie locatie op de Markt. Zo konden we allemaal samen genieten van de eenvoudige, maar heerlijke maaltijd die we voorgeschoteld kregen.

Met z'n allen de bootjes in

Daarna laten we de Markt met het prachtige gemeentehuis achter ons. We wandelen richting het Zimmerplein en de Zimmertoren langsheen het beeld van de herder met de schaapjes. Rond half 3 stappen we in bootjes voor een rondvaart die ongeveer 3 kwartier duurde. De ‘gondelier’ vertelde ons een heleboel over de stad Lier, haar bewoners en het motorloze scheepje dat met het getij meedreef om lekker verse vis te vangen in zijn grote netten. Jongelui zwaaiden hartelijk en vrolijk vanaf de wal naar ons en onze zwarte bakskes klikten er lustig op los.

  

Voor de groepsfoto nam iedereen plaats op een schaapje. Daarna maakten we nog een korte wandeling tot aan de overzijde van St. Gummaruskerk en we sloten naar goede gewoonte af met een afscheidsborrel op een terrasje.

Met deze herinneringen aan een heel fijne dag zullen we de winter moeten zien door te komen. Graag tot volgend jaar!

Groetjes,
Zaika en Cijbra

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels