Deel via

Op uitstap naar Genk met de SenNet mailgroep Fotografie!

De tweede uitstap van 2016 van de mailgroep Fotografie is een feit! Een dertigtal enthousiaste fotografen spraken op 24 mei af om de indrukwekkende site van C-Mine in Genk te verkennen. De imposante hoge torens lokten hen al van verre naar het cultureel erfgoed en beloofden een intense ervaring. Lees hier hun prachtige relaas en vooral: bekijk hun adembenemende foto’s!

Ode aan de creativiteit

Dinsdag 24 mei 2016. C-mine, gehuisvest op de fundamenten van de mijn van Winterslag, is een ontmoetingsplek voor mensen die in hun professionele leven of in hun vrije tijd geprikkeld willen worden door diverse vormen van creativiteit en creatieve innovatie. Zo wil de site nieuwe belevingskansen bieden, nieuwsgierigheid stimuleren en uitnodigen tot nieuwe ontdekkingen.

De fotografen die waren afgezakt naar het oord van creativiteit konden in de ochtenduren meer dan hun hartje ophalen. De statige entree met inkomhal, de trap en de gaanderij naar boven werden lustig gefotografeerd. Ook in de gangenstelsels was een heleboel te zien, al waren ze soms zo nauw en zo donker, dat we onszelf wel mijnwerkers voelden!

Hé ho, hé ho, je krijgt het niet cadeau!

Door een klank- en lichtspel, hologrammen, de koude vochtige gangen en een virtuele douche waar je niet echt nat van wordt, konden we de wereld van de mijnwerkers betreden en zien, horen en voelen wat zij ook deden. De ‘diehards’ konden de grote schacht tot de top beklimmen, 62 meter hoog, ofwel 360 treden. Boven aangekomen bood het platform een magnifiek uitzicht over de site, over Genk, helemaal tot aan Bokrijk. Perfect fotomateriaal!

 

Daarna was het tijd om heerlijk te lunchen. Wat vroeger de energiegebouwen van de mijn van Winterslag waren, zijn sinds enige tijd omgetoverd tot een trendy brasserie. Brasserie Basic ligt links van de ingang van C-Mine. Ruw afgewerkte zoldering, oneffen bakstenen muren, gecombineerd met hedendaags designmeubilair en een paar opvallende details in rood: zie daar het flitsende interieur van Brasserie Basic waar wij vanaf 13.00 uur de warme lunch konden gebruiken, die snel en vriendelijk geserveerd werd en ons allemaal goed gesmaakt heeft.

Verloren lopen

Wie wou stond na het lekkere eten een speciale ervaring te wachten: een uitdagend labyrint van roestige staalplaat, gemaakt door de kunstenaars van het collectief Gijs van Vaerenbergh. Iedereen kwam opgelucht weer uit het meer dan 1 kilometer lange gangenstelsel tevoorschijn.

Sommige leden gingen ook op ontdekkingstocht door de buurt en kwamen in de Vennestraat de oude platenwinkel Rocc-O-Rama tegen, waar Rocco Granata zijn eerste singletjes van de wereldhit Marina verkocht.

Eenmaal terug aangekomen op de site, bezochten we nog de bovenverdieping, waar een permanente tentoonstelling staat van oude machines en materiaal dat gebruikt werd in de mijnen. Ook een aantal kunstwerken over de mijnwerkers waren tentoongesteld.

Moe van al dat trappen lopen en fotograferen, namen we afscheid na nog wat gezellig napraten bij een lekker biertje of een koffie.

Cijbra en Zaika

 

Geprikkeld om lid te worden van de SenNet mailgroep Fotografie?

Dat kan en zelfs volledig gratis! Stuur gewoon een mailtje naar zaikavernaillen@hotmail.com. Zij verwelkomt je met plezier. Zo kan je gratis genieten van professioneel fotografieadvies!

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels