Deel via

Vaak pijn aan je pols, schouder of enkel? Dit is misschien dé oplossing.

Twee jaar geleden berichtten we in ons magazine over een nieuw product om je gewrichten te ontlasten. Na honderden reacties is het tijd voor een conclusie. Het helpt waarschijnlijk óók voor jou.

1 op de 3 vijftigplussers heeft last

Zowat 1 op de 3 vijftigplussers heeft frequent last aan de pols, schouders en/of enkel. Dat kan tijdens het sporten zijn, maar ook tijdens het wandelen of gewoon thuis. Bij sommigen hangt de pijn af van het weer, bij anderen van de activiteit, en nog een groep heeft altijd last.

Hoewel velen hiermee zelfs niet naar de dokter mee gaan, beïnvloedt het zeker hun levenskwaliteit. En dat is zonde, zeker omdat er blijkbaar een goede oplossing bestaat, zonder medische ingrepen!

Eenvoudig en geniaal

Het hulpmiddel ziet er een beetje uit als een horloge, maar de plaats van de wijzerplaat is ingenomen door een speciale ‘zware’ vloeistof. Die vangt de schokken op, waardoor je eigen gewrichten dat niet meer hoeven te doen. Slim bedacht, vind je niet? Doordat de vloeistof de schokken voor je opvangt, kan je je lichaam dus al voor een groot deel ontlasten.

De test door 1900 mensen

Twee jaar geleden waren we erg enthousiast over dit nieuwe hulpmiddel ‘Tenex’, aangezien het voor een collega op de redactie in ieder geval had geholpen voor zijn pijnlijke schouders. Daarom hebben we er dan ook aandacht aan besteed in ons magazine. De reacties die we kregen van onze lezers waren in het begin gemengd. De meesten geloofden er eigenlijk maar weinig van. Toch waren er uiteindelijk 1900 mensen die de Tenex ook wel eens wilden uitproberen. Hoewel onze studie geen wetenschappelijke is, kregen we hele stromen van positieve reacties.

Opvallend was dat de testers de eerste weken maar matig positief waren, maar na 1 à 2 maanden begonnen de positieve reacties binnen te stromen.

Ook onze collega ervoer het op dezelfde manier. Dit was toen namelijk zijn verhaal:

Hij had al vele jaren last van zijn schouders en geloofde er totaal niet in. Hij zou één Tenex dragen aan de slechtste kant, de andere kant niet zodat hij het verschil zou kunnen vergelijken. De eerste weken voelde hij niets en wilde stoppen met de Tenex te dragen. Toch werd aangedrongen om de test niet te stoppen en nog even door te zetten.

Na een aantal weken moest onze collega toegeven dat zijn schouder beter aanvoelde en zijn ‘slechtste’ schouder inmiddels de ‘beste’ schouder geworden was. Nog een aantal weken later was het nog verder verbeterd. Hoewel de pijn niet helemaal verdwenen was, was het voor hem veel draaglijker gedurende de dag.

Geen pijn, geen medische ingrepen

De Tenex kan zo in alle eenvoud een oplossing bieden: de pijn verminderen en mensen een zware operatie besparen.  

Zo hoorden we regelmatig getuigenissen van mensen die al een medische ingreep aangepraat kregen door hun dokter, maar toch nog eerst de Tenex uitprobeerden en uiteindelijk nooit onder het mes moesten. Nicole uit Kalmthout was er een van: ‘Ik heb al zo lang ik weet last van mijn polsen. Ik had al alles geprobeerd en de pijn werd steeds erger. Uiteindelijk was er een chirurg die mij een oplossing beloofde, maar hij was druk bezet. Ik moest een hele tijd wachten. Ik ben als de dood dat ze gaan snijden in mij. Intussen las ik het artikel over de Tenex bij jullie en dacht het te proberen. Het kostte mij toch niets want er was niet-tevreden-geld-terug-garantie gedurende een jaar. Ongelofelijk dat ik na de vijfde week merkelijk minder last begon te krijgen van mijn polsen. Ik heb de chirurg ondertussen laten weten dat ik de ingreep niet meer hoef. Ongelofelijk.’

Tenniselleboog, pijn aan de schouders, pols, enkel, kuit?

Door het eenvoudige concept is de lijst waarvoor het product kan helpen zeer indrukwekkend. Heb je last van je pols? Dan doe je de Tenex aan die pols aan. Last van je enkel? Dan draag je de Tenex aan je enkel. Heb je last van beide schouders? Dan draag je de Tenex aan beide polsen, enz. De eenvoud is waarschijnlijk ook de reden waarom dit medische hulpmiddel vrij verkrijgbaar is.

Daarnaast wordt er ook aangeraden het bandje preventief te dragen en niet te wachten totdat je pijn of een blessure hebt. Het toestelletje werkt namelijk continu en kan je zo weghouden van pijn. Bovendien werkt het ook zonder batterijen, dus daar hoef je ook al geen rekening mee te houden.

Medische studies

Het hulpmiddel kan zwaaien met een hele lijst van studies die het nut ondersteunen. Vijf onafhankelijke klinische studies meer bepaald, waaronder een van het bekende Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Slechts 14 van de 1900 mensen ontevreden

Bij onze praktijktest waren er uiteindelijk slechts 14 mensen die ons hebben laten weten niet tevreden te zijn. Op een totaal van 1900 testers is dat een fantastisch resultaat: slechts 0,7%. En vermoedelijk zijn deze mensen de enige die écht onder het mes moeten om hun probleem op te lossen. Denk aan de enorme besparing voor de ziekteverzekering dat er 1886 mensen minder een medische ingreep hebben moeten ondergaan de laatste twee jaar dankzij Tenex.

Dat niet iedereen geholpen is, dat zal zeker zijn. Zo werd de Tenex nog maar kort geleden getest op Radio 2 en mevrouw Nikki S. uit Wervik had toen wel minder pijn, maar was niet volledig tevreden omdat de pijn niet helemaal weg was. Ze gaf het product een score van 5 op 10.

Hier is een greep uit de getuigenissen die we ontvangen hebben:

Marc G. uit Kruibeke: ‘Ik heb al jaren last van een tenniselleboog, terwijl ik niet eens tennis! Ik doe wel aan badminton. Ik had al verschillende spuitjes gekregen, behandelingen, pillen, kine … maar ik bleef last hebben. Ik probeerde via jullie die Tenex uit en wauw, een paar weken later en het is echt veel beter. Goed, het is nog niet helemaal weg, maar het helpt veel beter dan die pijnlijke en dure spuitjes!’

Ook een fervente computergebruiker was tevreden: ‘Ik moet voor mijn werk de hele dag achter de computer werken, en veel intikken. Ik heb al jaren last van mijn polsen. En hoewel ik kijk hoe ik ergonomisch kan zitten, blijven mijn polsen de zwakke schakel. Met die Tenex die ik nu gebruik, is het echt zoveel beter. Ik heb meer plezier in mijn werk gekregen!’, zegt Thomas L. uit Dendermonde.

Ook op de meest onverwachte plaatsen heb je mogelijk last, zo ook iemand die op de markt werkt: ‘Elke dag dozen inpakken en uitpakken, producten aan klanten tonen … ik heb echt last van mijn schouders. Ik gebruik nu de Tenex en het is veel beter’, aldus Els P. uit Oostende.

Je hoeft dus zeker niet te tennissen om een tenniselleboog te hebben!

Vrij verkrijgbaar

In België werd de Tenex herkend als medisch hulpmiddel en het is zelfs vrij verkrijgbaar. Geen medisch voorschrift nodig en gewoon vrij te verkrijgen in de handel. We zien dat vooral sportverenigingen dit hulpmiddel aanbieden, maar bijna geen dokters of kinesitherapeuten. ‘Natuurlijk bieden ze dat niet aan, anders hebben ze geen werk meer. Eén Tenex verkopen en ze zien hun patiënt nooit meer terug omdat die geholpen is’, reageerde Evelien J. uit Gent.

We lezen in de informatie van de fabrikant ook dat allerlei topsporters deze Tenex gebruiken. Wie weet zien we ze zelfs in Rio ergens op de beelden verschijnen?

Onze nummer 2 in tennis, Steve Darcis, is in ieder geval al dankzij de Tenex genezen van zijn schouder- en polsblessure, waardoor hij toch kon deelnemen aan Roland Garros.

1 jaar tevredenheidsgarantie

Het bedrijf achter het medisch hulpmiddel is duidelijk overtuigd: zij geven 1 jaar tevredenheidsgarantie. Als je de Tenex koopt en je vindt dat het toch niet helpt, dan kan je tot een jaar erna gewoon zeggen dat het toch rommel is en je geld terugkrijgen. Het bedrijf houdt zich echter sterk dat indien iemand het systematisch gebruikt, men gegarandeerd tevreden zal zijn over het effect en geen terugbetaling zal wensen. Onze test bevestigde dit ook, slechts 0,7% was ontevreden, of om het positief te stellen, 99,3% was tevreden.

Je kan de Tenex via SeniorenNet kopen, slechts €41,5 met gratis verzending, terwijl op andere plaatsen de prijs varieert van €45 tot €60. Ook SeniorenNet geeft de 1 jaar tevredenheidsgarantie. Je kan de Tenex ook krijgen bij de orthopedist, tenniswinkel of sportwinkel aan €45 tot €60.

Via SeniorenNet aan actieprijs kopen, klik hier. 

3 reacties

jeanmarchand
Wat een onzin... zelfs de uitleg over de werking is onvoorstelbare onzin...
Dit is niet de eerste keer. Dit is een blaam voor seniorennet die gesteund wordt door haar adverteerders en dus zeker geen onpartijdige info verschaft. Heb respect voor de ouderen en werk niet mee aan deze oplichterij...........
8/08/16 20:04 REAGEER
emmy
Je kunt heel eenvoudig zelf een huismiddeltje maken, het geneest niet maar verzacht. Het is een recept van de beroemde en geleerde non Hildegard : doe in een flesje amandelolie wat kweepeerpitjes en laat dat enkele weken trekken.*
Doe, liefst voor je gaat slapen, een beetje olie op je handpalm en masseer deze zachtjes in op de pijnlijke plek .
Ik heb dit recept al vele malen doorgegeven en ik hoorde altijd positief resultaat.
*Persoonlijk laat ik de pitjes in de olie zitten en schud het flesje goed voor gebruik
9/08/16 09:26 REAGEER
WANDREINA
Dit product bestaat al 27 jaar en heeft honderdduizenden over de hele wereld geholpen met hun pols, elleboog, schouder of beenblessures. het heeft niet voor niets de één jaar tevredenheid garantie en is erkend als "medisch hulpmiddel. De MIT en Hako laboratoriums hebben het product uitgetest en bevonden, dat het 50 tot 70% van alle schokken en trillingen opvangt, wat de oorzaak is van de meeste arm of beenblessures, waardoor zij dit product als het meeste efficiënte middel vinden voor dit type van blessures.
11/08/16 11:47 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels