Deel via

Op uitstap naar Heverlee met de mailgroep Fotografie!

Voor de laatste uitstap van het jaar trokken onze flitsende fotografen onder de begeleidende vleugels van Marsje en mentor Zaika naar godvruchtige oorden: de abdij van Park in Heverlee. Het statige domein leende zich perfect voor een gezellige uitstap onder vrienden en was een dankbaar model voor hun prachtige foto's. Bekijk ze hier!

Op bezoek bij de norbertijnen

Vrijdag 16 september 2016. De norbertijnenabdij van Park in Heverlee (Leuven) is een van de best bewaarde oude abdijcomplexen in België en Nederland. De abdij werd gesticht in 1129 en bestaat nu nog steeds.

Vandaag zet nog een klein aantal norbertijnen de traditie van gemeenschapsleven en pastoraal werk voort. Rond de abdij liggen de statige muren en poortgebouwen, de watermolen, de machtige hoeve en de tiendenschuur.

Op het kerkhof bevinden zich grafmonumenten van beroemde personen, ministers, professors, kloosternonnen, maar ook de onlangs overleden architect/muzikant Zjef Vanuytsel.

 

Onder een stralend zonnetje startten we onze uitstap met een rustige wandeling rond de 12 ha grote vijvers. Door een dijkbreuk tijdens het noodweer op 23 juni stond het water er laag.

Na genoten te hebben van een lekker middagmaal in de oude smidse van de abdij, was het tijd om met de plaatselijke gids de abdij zelf te verkennen.

Na de poortgebouwen, de binnenplaats en de kerk, kwamen onder andere de Kapitelzaal en de binnenkoer aan de beurt.

Na afloop van het bezoek begonnen de wolken toe te pakken en besloten we nog even bij te praten bij een lekker drankje. Een mooie afsluiter van weer een heel geslaagd seizoen.

Alle foto's bekijken

Om de dagelijkse werking van onze mailgroep te ondersteunen  hebben we onze website vernieuwd. Onze administrator Henlo (Henri Lombaerts) heeft deze taak op zich genomen, met een heel mooi en overzichtelijk resultaat. Ga zeker een kijkje nemen: http://fotografiegroep.seniorennet.be.

Zaika en Henlo

 

2 reacties

Roland1946
Een schitterende presentatie, proficiat aan de maker.
21/11/16 17:44 REAGEER
ladydawn
Weer heel tof gedaan
Dank je wel hiervoor

21/11/16 20:12 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels