Deel via

Doelbewust duurzaam beleggen

‘De demografische veranderingen, zoals de almaar toenemende wereldbevolking, het klimmende welvaartsniveau en de stijging van de gemiddelde leeftijd, hebben een zeer sterke impact op onze maatschappij. De vraag naar water, kwaliteitsvoedsel, consumptieartikelen en gezondheidszorg neemt meer toe dan de groei van de wereldbevolking. Het logische gevolg is dat de prijs voor die producten verder zal stijgen.’ Guy Janssens, Senior SRI-specialist bij BNP Paribas Fortis, is ervan overtuigd dat we - letterlijk - kunnen investeren in de thema’s van de toekomst.

‘Als belegger kunt u van die evolutie profiteren door precies in die duurzame sectoren te beleggen’, gaat Janssens verder. ‘Aandelen in de water- en gezondheidssector zijn de laatste tien jaar meer gestegen dan het gemiddelde in de markt. Ik verwacht dat die positieve tendens zich de komende jaren zal verderzetten.’

Een van de oorzaken van de klimaatopwarming is ook de groei van de wereldbevolking. Daardoor bereikt ook de consumptie een nog nooit gezien hoogtepunt en stijgt uiteraard de daaraan gekoppelde productie. Volgens Janssens zijn er talrijke beleggingsoplossingen die inspelen op recyclage, energiebesparing, duurzaam voedsel en zuiver water. De aandelen in die sectoren hebben het vorig jaar beter gedaan dan het marktgemiddelde. Een positieve tendens die waarschijnlijk zal aanhouden. 

Een groot aantal beleggers kiest reeds voor een duurzame belegging. De mooie groeivooruitzichten in combinatie met de sociale en ecologische impact zijn de belangrijkste redenen. 'Met andere woorden: beleggingen moeten niet alleen renderen, maar ook een duurzaam karakter hebben,' aldus Janssens.

Meer informatie over beleggen vind je op de website van VFB, de Vlaamse Federatie van Beleggers: www.vfb.be.

1 reactie

folkertvandermolen
Veel informatie over duurzaam beleggen is ook te vinden op de Nederlandstalige portal http://www.duurzaam-beleggen.nl
4/01/17 09:31 REAGEER

Login Registreer

  • Login met Facebook
  • Login met Google

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels