Deel via

Mysterieuze hologrammen: geheim Project Blue Beam

Sinds jaar en dag beweren mensen de meest ongeloofwaardige dingen te zien: ufo’s, ontvoeringen door aliens, monsterlijke wezens en ga zo maar door. We zijn geneigd om die waarnemingen als fantasie te bestempelen. Sommigen verwarren dagelijkse banaliteiten met ongelofelijke verschijnselen, anderen fantaseren erop los. Maar wat als (een deel van) die waarnemingen nu toch echt blijken te zijn? Wat als die mensen wel degelijk ufo’s en aliens hebben gezien? Of moeten we zeggen: moesten zien. Carl Bries neemt dit mysterie met jou onder de loep.

Vreemde onthulling

In 1994 schreef de Canadese schrijver Serge Monast een boek dat stof deed opwaaien in de hoogste kringen. Zijn boek Project Blue Beam onthulde dat NASA samen met de Verenigde Naties aan een wereldwijde coup aan het werken zou zijn. Door mensen te doen geloven dat een vreemde buitenaardse kracht op het punt stond de wereld te veroveren, zouden ze vrij spel krijgen om een ‘New Age-religie’ op te zetten met de antichrist aan de top. Op die manier zou de mensheid onderworpen worden aan een Nieuwe Wereldorde, die de buitenaardsen zou ‘verslaan’ om zich zo definitief op te werpen als de machtigste orde op deze wereld en daarbuiten. Maar hoe zou dat dan in zijn werk gaan? Daar sprong volgens Monast Project Blue Beam naar voren.

Monast beweerde dat het plan was dat de NASA de VN zou ondersteunen door enorme hologrammen te maken van ufo’s die ze vervolgens via hun satellieten zouden projecteren in de lucht. Mensen zouden die ufo’s zien en gek worden van radeloosheid. In een volgende onderdeel zouden ontvoeringen gefaket worden: medewerkers die zouden beweren dat ze ontvoerd geweest waren door aliens. Daarna zouden religieuze bewegingen die ook in het complot zaten spreken van de Vervoering: mensen die door God worden opgenomen in de hemel voordat de Apocalyps gaat uitbreken. Dat zou er allemaal voor gaan zorgen dat mensen totaal radeloos worden en in die staat zijn ze klaar om eender welke leiding te volgen. En die leiding zou dan de Nieuwe Wereldorde moeten worden.

Fantast of niet?

Velen schilderden Monast af als een grote fantast, iemand die geld wilde verdienen met de meest onmogelijke theorieën. Ze beweerden dat mensen deze theorieën slikken als zoete koek omdat ze graag complotten zien in allerlei onzin. Maar toch is niet alles rond Project Blue Beam verzonnen, zo bleek jaren later.

In de jaren 2000 joeg de hele wereld op de Iraakse dictator Saddam Hoessein. Amerikaanse troepen maakten jacht op deze man in Irak zelf. Aanhangers van zijn dictatuur weigerden echter hun geliefde leider zomaar op te geven en werkten elk Amerikaans onderzoek tegen. Burgeroorlogen en geweld tegen het Westen kwamen op en om die hindernissen het hoofd te bieden, viel de Amerikaanse overheid terug op … jawel, Project Blue Beam. Kopstukken van het leger en NASA-leiders bekenden jaren na de val van Saddam dat de Amerikaanse overheid hen betrok in een wel heel bizar, maar volgens de overheid zeer doeltreffend plan.

Volgens de getuigenissen werd er vanwege de overheid gevraagd om een groot hologram te maken van de godheid Allah. Die zou door Amerikaanse satellieten geprojecteerd worden in de lucht en van daaruit het Iraakse volk toespreken in hun taal. Op die manier zou ‘Allah’ zijn volgelingen bevelen de Amerikanen te volgen en om Saddam aan hen uit te leveren. Zo konden zij een nieuwe start maken zonder de dictator. Een heel gewaagd plan, maar volgens sommige journalisten konden hun bronnen dat zwart op wit aantonen. Hoe of waarmee is niet bekend, maar dat speelde geen rol. Uiteindelijk werd het plan van tafel geveegd omdat men niemand wilde misleiden en Allah misbruiken om hun zin door te drijven zou voor enorm veel ophef, protest en geweld kunnen geleid hebben. Geen Project Blue Beam dus in dit geval, maar misschien wel op andere plaatsen.

Stad in de wolken

Op 7 oktober 2015 vond er een raar fenomeen plaats in de wolken boven de Chinese stad Foshan. Mensen zagen plotseling een stad opdoemen aan het hemelruim (foto links). De stad telde een heleboel wolkenkrabbers en deed ieders mond openvallen van verbazing. Mensen legden het gebeuren vast op camera en al snel circuleerden de beelden op het wereldwijde web. Wat was dat? Volgens sommigen een blik op een andere dimensie, of misschien wel het hemelrijk. Anderen deden het af als een vervalsing en een laatste groep zag er een optische illusie in. Maar kon het ook iets anders geweest zijn?

 

Is het mogelijk dat er iemand in de wereld het technische vernuft van Project Blue Beam gebruikte om er deze stad mee te creëren boven China? In ieder geval was het niet de laatste keer dat er iets gelijkaardig werd waargenomen. Enkele dagen later zagen ook inwoners van de provincie Jiangxi de ‘drijvende stad’. En eerder, in 2011, was er ook al zo’n stad te zien boven een rivier in Oost-China (foto rechts). Waren dat, zoals weerexperts beweren, fata morgana’s? Optische illusies te wijten aan een combinatie van onder meer mist, nevel en dreigende regenwolken? Of was het iets anders? En zo ja, wat dan? Kon het een stad van een andere dimensie zijn? Of toch een grap van iemand die hiervoor de nodige techniek bezat? Wat het ook was, we zullen het misschien nooit te weten komen.

Wat we nu wel weten, is dat Project Blue Beam inderdaad bestaan heeft. Of het diezelfde naam had, is niet gekend. Wel werd er bevestigd dat het Amerikaanse leger het project wilde toepassen in Irak. En als één wereldmacht dergelijke technische capaciteiten bezit, waarom een andere dan ook niet? De vraag is alleen: gaat iemand hiervan in de toekomst nog gebruik maken? En zo ja, met welke bedoeling?

Auteur: Carl Bries

2 reacties

marcelvanhaute
Een vuistregel is tegenwoordig : "geloof niet wat je afgebeeld ziet ; de electronica/trucage is sterker dan de werkelijkheid" - daarom : geniet van deze beelden en vergeet de humbug er rond.
3/01/17 16:40 REAGEER
wildlife
Alles kan....er is meer tussen hemel en aarde ! Sommige zaken houden ze bewust voor de mensheid verborgen ......de mens is er nog niet rijp voor, om maar te zwijgen over de paniek die zou kunnen ontstaan. Area 51 ???????? MVG Nicky :)
4/01/17 04:04 REAGEER

Login Registreer

  • Login met Facebook
  • Login met Google

Carl Bries

Mysteriekenner
Mysteriekenner
Carl Bries (1983) is een sociaal werker uit de Kempen met een passie voor mysteries over heel de wereld. Hij neemt in zijn vrije tijd allerhande mysteries, waar (bewust) weinig over gesproken wordt, onder de loep. Het is aan jou om samen met hem deze mysteries te ontrafelen of ze te laten voor wat ze zijn.

Meer artikels van Carl Bries

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels