Deel via

Daarom is fietsen leuk én gezond. Met 5 gratis fietsroutes van Knooppunter!

fietsroutes_thumb Fietsen is gewoon leuk. En het is goed voor de gezondheid. We geven je 10 redenen om te fietsen. En je hoeft heus geen Parijs-Roubaix of Ronde van Vlaanderen te rijden om van de voordelen van fietsen te genieten. De groep fietsen vertelt waarom fietsen zo heerlijk is. En je leest alles over Fietsknooppunter. Je kan ook 5 fietsroutes gratis downloaden.

Met Knooppunter op je fiets volg je moeiteloos je uitgestippelde routeOp de fiets naar de mooiste plekjes en af en toe een terrasje doenHeb je de nieuwe Knooppunter routes voor de kuststreek al ontdekt?Regelmatig actief bewegen helpt je lichaam en geest goed te ontspannen en voorkomt depressiesWie regelmatig beweegt is gezonder De meeste fietsers is het om de natuur en de rust te doenDownload gratis 5 fietsroutes

Fietsen is gezond

Dat wist je waarschijnlijk al. Maar als je weet waar regelmatig fietsen allemaal goed voor is zal je misschien wel eens vaker de tweewieler willen opstappen.

10 goede redenen om te fietsen

1. Fietsen is goed voor de conditie

Als je regelmatig beweegt ontwikkel je een grotere longcapaciteit en zo kunnen je spieren beter van zuurstof worden voorzien.

2. Gezonde botten

Van regelmatig fietsen krijg je sterkere botten

3. Goed voor hart- en bloedvaten

Je versterkt ook meteen het hart- en bloedvatenstelsel. Het bloed wordt dunner en bloedstolsels kunnen worden voorkomen, de afvalstoffen worden beter afgevoerd en de kans op dichtslibbende vaten neemt af. Met andere woorden: fietsen is goed voor de bloedsomloop.

4. Fietsen verbrandt vet direct

Een half uur per dag fietsen is al genoeg om de vetverbranding aan te houden. Mensen die veel fietsen zijn slanker en gezonder.

5. Fietsen vermindert stress

Fietsen in de buitenlucht is de ideale manier om de dagelijkse stress kwijt te raken. Stress is slecht voor de hersenen (én voor de huid). Regelmatig actief bewegen helpt je lichaam en geest goed te ontspannen en voorkomt depressies.

6. Fietsen is goed voor je brein

Wie regelmatig fietst gaat ook het verval van ouder wordende hersenen tegen. Bewegen is gunstig voor de plasticiteit van het brein, het vermogen om zich aan te passen aan de omstandigheden. De verschillende delen van de hersenen kunnen dankzij actieve lichaamsbeweging ook beter onderling communiceren. Verpozen in de buitenlucht geeft je een heldere kijk op de zaken. Het heeft ook effect op de stemmingen die je brein produceert, doordat neurotransmitters zoals endorfine vrijkomen die je een blij gevoel geven.

7. Lekker slapen

Regelmatig bewegen bevordert de nachtrust. En dat maakt je dagen aangenamer.

8. Betere vertering

Regelmatig bewegen stimuleert de eetlust. Alle voedingselementen worden opgenomen én verteerd.

9. Fietsen houdt diabetes op afstand

Door overgewicht en weinig beweging is diabetes type 2 een groeiend probleem. Regelmatig fietsen kan beginnende diabetes type 2 terugdringen.

10. Beter figuur

Regelmatig bewegen gaat de strijd aan tegen een zittend leven. En inderdaad, dat levert je een beter figuur op…

Of fiets gewoon omdat het plezant is

Toch fietsen de leden van de groep ‘Fietsen en wandelen’ op SenNet gewoon omdat het plezant is. Mentor Zonneke: ‘Welnee, wij fietsen niet omdat het gezond is (lacht), wij houden van de kalmte en de rust en genieten op de fiets. Het is gewoon ontspannend en leuk. Het gaat ons om recreatief fietsen, om de natuur.’

Informatie en ervaringen uitwisselen

‘We zetten regelmatig onze fiets op de trein en dan verkennen we een nieuwe streek. In onze groep wisselen we informatie uit hoe je dat het best doet.’

Tips

‘Of we geven tips. Zo ben ik vorig jaar bijvoorbeeld naar de Nete geweest en heb ik in die streek 45 km gefietst. Kalmpjes aan. Ik rijd niet sneller dan 17 km per uur. Dat is dus drie uur fietsen. En elk uurtje houd ik even rust. Dan doe ik een terrasje. Of ik geniet op een bruggetje van het uitzicht. Neen, scheuren op de fiets doen wij niet. Genieten, daar is het ons om te doen.’ 
Meer informatie over de groep ‘Fietsen en wandelen’? Schrijf je in op de mailgroep en ontdek meer, klik hier

 

Ken je fietsknooppunter al?

Ben je op zoek naar een leuke route om recreatief te fietsen? En hou je er ook van om onderweg een terrasje te doen of iets te gaan bezichtigen? Op www.knooppunter.com kan je niet alleen de mooiste routes vinden. Je vindt er heel wat zaken om het je als fietser gemakkelijk te maken:

1. Automatische fietsrouteplanner

Gedaan met potlood, papier en rekenmachine om kilometers te berekenen. Surf naar www.knooppunter.com . Daar vind je twee fietsrouteplanners. Met een enkele muisklik stel je jouw eigen route samen.

Op de kaartjes staan dan automatisch de afstanden tussen de knooppunten vermeld. Uitprinten en vertrekken maar. Je kan de fietsrouteplanner meteen even testen via onderstaande link. http://www.knooppunter.com/nl/Routeplanner/Fietsnet_routeplanner/

2. De Knooppunter

Je uitgeprint routekaartje past perfect in ‘de Knooppunter’. Dit houdertje bevestig je in enkele seconden aan je fietsstuur. Het zorgt ervoor dat je je route altijd mooi voor je neus hebt tijdens je fietstocht. Gedaan dus met wapperende briefjes of klemborden aan het stuur. En dat is meteen veiliger ook. 

3. Kant-en-klare fietsroutes

Zelf een route samenstellen kan wel eens tegenvallen: niet alle wegen zijn even pittoresk en vaak liggen de terrasjes dun gezaaid. Met de kant-en-klare fietsroutes van Knooppunter ga je gegarandeerd langs de mooiste plekjes van de regio. Je krijgt ook tips voor toffe tussenstops.

Knooppunter heeft zo’n vijftig routes uitgewerkt, gespreid over heel Vlaanderen. Het overzicht van het aanbod vind je via onderstaande link: www.knooppunter.com/nl/Producten/Knooppunter_fietsgidsen/

4. De Knooppunter Fietsbox voor de kust

Nieuw op Knooppunter zijn de fietsroutes vanuit elke badplaats aan onze kust. www.knooppunter.com/nl/Producten/De_Fietsboxen

10% met je OxyPass

De leden van Oxypass worden bijzonder verwend. Met OxyPass krijg je een korting van 10% korting op om het even wat je bestelt in de Knooppunter online shop. Al wat je moet doen is je OxyPass code ingeven bij het afronden van je bestelling.

Gratis fietsroutes van Knooppunter 

Zin gekregen om te fietsen? Surf naar www.knooppunter.com/nl/seniorennet waar je 5 fietsroutes gratis kan downloaden.

Veel fietsplezier!

0 reacties

Login Registreer

  • Login met Facebook
  • Login met Google

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels