Deel via

Breng zomerse kleur in je interieur!

July 2012
Binnenhuisarchitect
Ann De Weerdt
Ann De Weerdt
Met een paar kleurige kussens heb je al een compleet nieuwe look voor je interieur. Zomerdecoratie brengt frisheid en maakt je huis of appartement comfortabel en aangenaam. Onze interieurspecialiste Ann De Weerdt heeft nog veel meer tips om je huis een zomers tintje te geven.

Geef je interieur een zomerse uitstraling met lichte kleuren.

Je kan om het even welke mandjes gebruiken voor decoratieve plaids of kussens. Als ze maar open zijn.

Door de open mand komen de kleurtjes van de plaid tevoorschijn.

Breng sfeer met decoratieve verlichting.

Sfeerbeeld van lichtdecoratie.

Budgetvriendelijke sfeerverlichting. Gewoon glazen vullen met theelichtjes.

Lichte gordijnen en kussens.

Kleurrijke kussens en mandjes.

De zomer is een perfecte tijd voor interieurdecoratie.

Nu het zomerseizoen zijn intrede heeft gemaakt is het tijd om de gezellige, warme en zwaar gedecoreerde woonkamer te veranderen en ze een zomeruitstraling te geven. Onnodig te vermelden, maar de zomer is gerelateerd aan veel kleur en licht.

Ideeën voor de gordijnen in je woonkamer.

Allereerst moet je de zware gordijnen met drukke ontwerpen, die tijdens de wintermaanden je huis warm hielden, vermijden. Moet je dan nieuwe gordijnen kopen? Neen absoluut niet! Je kan ze gewoon weglaten. Dit geeft je gelijk de mogelijk om ze te laten reinigen. Je kan ze ook blijvend openlaten en met een lichtere kleurtint samenbinden. Als de stof het toelaat kan je ook een leuke knoop in het gordijnpand leggen. Ik ken mensen die tijdens de zomer in hun woonkamer inderdaad andere gordijnen hangen maar die gaan dan wel eerder voor low budgetaankopen. Ik maak niet graag reclame voor winkels maar bij Ikea of Leen Bakker kom je al een heel eind met een relatief klein budget.

De zitmeubelen opfleuren.

Geef leven aan je zitmeubelen door gebruik te maken van levendige en kleurrijke kussens. Tijdens de zomer geef ik voorkeur aan lichte en koele kleuren en ook aan lichte stoffen. Stel dat je mooie designzetels hebt met een donkerbruine stof, dan mag je die uiteraard niet bedekken. Hier breng je een zomertouch met de kussens. Puur katoen, chiffon zijn voorbeelden van stoffen die je kan selecteren. Als je al kussens hebt zoek je 'zomerovertrekken' om die rond je kussens te ritsen in plaats van je 'winterhoezen'. Wie handig is met de naaimachine kan een stof kiezen en zélf overtrekken naaien. In de winter doe je de andere hoezen weer rond je kussens.

Wat denk jij van rieten manden?
Je kunt overwegen om gebruik te maken van open rieten manden waar je kleurige plaids inlegt in zomerse stoffen. Gebruik gewoon iets wat je in huis hebt.

De plaids zijn ideaal om te gebruiken wanneer het 's avonds afkoelt. De manden staan zuiders gezellig. Je kan de manden ook opvullen met leuke kussens in een kleur die bij je interieur past.

Zomerverlichting.

In de zomer wordt er verwacht dat je interieur en exterieur in elkaar laat overlopen. In de zomer leven we meer buiten. Mensen die een terras en/of tuin hebben zullen daar meer vertoeven tijdens de zomer. De trend is sfeerverlichting voor buiten. Deze kan je ook binnen gebruiken natuurlijk.
Als je gezellig op je terras of in de tuin zit laten we uiteraard niet al het licht binnen branden. Indien mogelijk maak je het wel heel gezellig als je het licht binnen kan dimmen. In de zomer zie je binnen gedimd licht en sfeerverlichting buiten

Tegenwoordig heb je kubussen waarin je allerlei kleuren kan laten branden. Ze zijn ook handig om op te zitten.

Accessoires.

Laat je fantasie de vrije loop om accessoires te zoeken voor je woonkamer. Zoek lichte kleuren, de accessoires moeten zomer uitstralen..., bijvoorbeeld zoals hier:

 

Zomer aan je voeten?

Rol de warme karpetten op en laat de vloer kaal. De stevige ondergrond is koel aan je voeten en daarom ideaal voor de zomermaanden. (Als je niet graag koude voeten hebt, trek je gewoon gemakkelijke schoenen of slippers aan).

Heb je vast tapijt liggen? Leg er dan een katoenen pastel tapijt over!

Lichte kaarsen.

Vervang alle donkere kaarsen door witte en pastelkleurige. Hou je van geurkaarsen? Zorg dan dat die lichte, frisse geuren afgeven.

Zeg het met bloemen.

En vergeet de kracht van bloemen niet. Je kan de kamer eenvoudig inrichten door gebruik te maken van seizoensgebonden bloemen. Denk aan miniatuur rozen, zonnebloemen of fresia's. Echte bloemen geuren en zijn natuurlijk heerlijk. Maar tegenwoordig heb je ook heel kunstig nagemaakte exemplaren die nauwelijks te onderscheiden zijn van echte. Mooie kunstbloemen van goede kwaliteit kan je jaar na jaar als zonnig boeket in een vaas laten pronken.

De zee in huis?

Hang levendige en heldere schilderijen op met onderwerpen zoals zandstranden, water, oceaan... Opnieuw: kies schilderijen met lichte/heldere kleuren.

Je interieur in de zomer écht veranderen?

Misschien vind je dat op het eerste gezicht een gek idee, maar het kan best. Je moet er maar eens op letten want het gebeurt. Er zijn meer mensen met decoratie bezig dan je misschien denkt.
Op zolder of in het berghok vind je voor elke periode thema decoratie.
Met kerst de kerstboom, kerstrozen, kerstkransen,....
Met Pasen de eitjes, paasbloemen, kuikens,...
In de zomer schelpen, zand in vazen, de bootjes etc.

Van binnen naar buiten.

Doordat we in de zomer meer buiten leven, als het weer het toelaat tenminste, zie je ook spullen van binnen naar buiten gaan.

Tenslotte zijn er tegenwoordig overal leuke interieurwinkeltje waar je inspiratie kan halen om je interieur een zomers tintje te geven. Je hoeft niet meteen je portemonnee open te trekken om de spulletjes te kopen, maar je kan ideeën opdoen om je eigen spulletjes te schilderen of te gebruiken om zomerse decoratieve zaken in te doen.

Volgende keer geven we je tips om zelf meubeltjes een 'zomerlook' te geven.

Veel inspiratie en tot dan!

Ann

Bekijk meer foto's

 
binnenhuisarchitect Ann De Weerdt
Ann De Weerdt is gerenommeerd interieur- en exterieurspecialiste. Voor decoratie en styling, kleuradvies en inrichting, tot de totale aankleding van je woning.
 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels