Deel via

Toon je dankbaarheid! Verstuur zo’n mooie ‘bedank e-card’.

E-cards
Dank je wel voor al jullie werk Photoshoppers! Zij maakten weer een massa pareltjes van e-cards waarop jij gratis een persoonlijk bedankje kan sturen. Onderschat de positieve invloed niet van een persoonlijk geschreven e-card. Het is verbazingwekkend wat de eenvoudige woorden 'dank je' teweeg kunnen brengen. Mensen waarderen je moeite en het gebaar. En... het is ook goed voor jezelf.

Bedankt! Verstuur zo'n gratis e-card.

De tijd nemen om een leuk kaartje te sturen met een persoonlijk berichtje toont een grotere waardering dan een vluchtig getypte e-mail of sms. Je extra moeite zal niet ongemerkt voorbijgaan en ontzettend worden gewaardeerd. Kijk maar eens naar jezelf. Hoe voel jij je als je zo'n leuke e-card toegestuurd krijgt met een bedankje?

Het is niet alleen lief, maar het scoort ook effect.

E-cards

Als je iemand bedankt geef je een ander niet alleen een fijn gevoel, je krijgt er ook meer van gedaan. Onderzoek toont aan dat een welgemeende 'bedankt' ervoor zorgt dat vrienden meer voor elkaar doen en overhebben, maar ook dat klanten meer uitgeven, werknemers meer bereiken en dat leveranciers op tijd betalen.

Geeft die blijk van waardering.

Af en toe een blijk van waardering geven, is ontzettend belangrijk om mensen te motiveren. Of het nu aan je ouders is, je kinderen, je vrienden of gewoon iemand aan de kassa of in de winkel die tot je dienst is. Vind niet alles vanzelfsprekend wat anderen voor jou doen.

Wees heel concreet waarvoor je bedankt!

In plaats van te zeggen 'Bedankt voor al je goede zorgen!' is het effectiever en geschikter om het specifiek te maken en dingen te zeggen als 'Bedankt om me gisteren te helpen bij het zoeken naar een goede pedicure' of 'Dank je wel voor de gezellige avond en de heerlijke maaltijd'. Apprecieer het en toon ook je waardering wanneer anderen meer doen dan wat eigenlijk van hen verwacht wordt. Een specifieke 'bedankt' zegt veel meer dan een algemene. Mensen vinden het fijn om geapprecieerd te worden.

Ook voor de kleine dingen.

Het zit 'em vaak in de kleine dingetjes die ze voor je over hebben en attenties die ze je schenken. Als je mensen bedankt moet dat niet altijd voor super grote dingen zijn die ze gedaan hebben. Het zit 'em vaak in de kleine dingetjes die ze voor je over hebben en attenties die ze je schenken. Ook al behoren sommige zaken tot routineklussen, zeg regelmatig 'dank je' aan diegenen die ze dagelijks voor je uitvoeren. Ook als iemand elke dag een maaltijd op tafel tovert, het huis aan kant zet en de was en plas doet wordt het geapprecieerd dat je openlijk laat merken dat je de inspanningen en geïnvesteerde tijd waardeert.

Een welgemeende 'dank je wel'.

Mensen hebben het meteen door als je 'dank je wel' zegt maar het eigenlijk niet meent. Op papier kan het zelfs wat huichelend over komen. Dus maak er niet te veel poespas over, houd het eenvoudig en oprecht.

Dankbaar zijn is goed voor jezelf.

Je maakt een goede indruk op andere mensen. Een beetje moeite doen, zoals een bedankt e-card schrijven en sturen zegt veel over je eigen persoonlijkheid. Je maakt een goede indruk op andere mensen. Je krijgt waardering voor de waardering. Maar er is meer. Dankbaar zijn is ook focussen op het goede. En waar je op focust daar krijg je meer van terug. De menselijke geest werkt als een magneet en we bewegen in de richting van datgene waar we het meest aan denken. En tot slot, wetenschappers hebben het aangetoond: mensen die wat vaker dank je wel zeggen tegen de goede dingen in het leven, zijn blijer, gezonder en hebben minder zorgen dan mensen die zich vooral de slechte dingen herinneren.

Surf op de homepage van SeniorenNet naar e-cards of klik hier en kijk dan onder 'Bedankt'.

Er zijn trouwens gratis e-cards om wensen over te maken voor zowat élke gelegenheid.

0 reacties

Login Registreer

  • Login met Facebook
  • Login met Google

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels