Deel via

Daarom maakt 50-plus een opmars in online dating.

Relatiedeskundige
Mieke Mievis
Mieke Mievis
Sommige singles missen de ‘loveboat’. Voor hen kan het online dating wereldje een oplossing zijn om ‘de ware’ te vinden. Maar er zijn nog veel meer redenen voor 50-plussers om een partner te zoeken via het internet. Online daten kent zijn troeven en nadelen. Feit is dat de 50-plusser de snelst groeiende groep is in het online daten. Relatiecoach Mieke Mievis vertelt je er meer over.

Tegenwoordig is er een heuse opmars van vijftigplussers in het online dating wereldje te merken, het is de snelst groeiende groep. Toch zit de grootste groep van online daters tussen de dertig en de vijftig.

En dan ben je 40 plus...

Sommige singles missen de loveboat. Niet omdat ze er niet goed uit zien of geen sociale contacten kunnen opbouwen, maar gewoon omdat ze met andere dingen bezig waren. Eerst studeren en feesten, dan de carrière bijvoorbeeld. Tegen dat de vier het eerste cijfer van hun leeftijd wordt en haast iedereen in de vriendenkring gesetteld is, valt het pas op dat ze alleen zijn en beseffen ze dat de avonden in de stamkroeg toch verleden tijd zijn. Deze singles worden dan geconfronteerd met het gebrek aan ongebonden mannen en vrouwen in hun directe omgeving.

Als het doek valt over een langere relatie

De andere groep van singles die je op een datingsite vindt, bestaat uit mensen die komen uit een langdurige relatie. Vooral voor de (relatief) jonge gescheiden vaders en moeders is de online vijver een welgekomen geschenk. Als de kinderen 's avonds op bed liggen, surfen zij op het net, op zoek naar een nieuwe partner. Bij de internet daters staat deze groep bekend als `agressief', wat eerder wil zeggen dat ze zeer actief op zoek zijn naar een nieuwe partner.

Je vist in dezelfde vijver

Online daten heeft veel voordelen: je weet dat je in dezelfde vijver vist, de mensen die je ontmoet zijn ook single en willen hetzelfde als jij. De kans om iemand te vinden ligt procentueel ook veel hoger met een avondje internetten dan met een avondje op café hangen. En het feit dat je je huis niet dadelijk hoeft te verlaten, maakt het online daten makkelijker toegankelijk voor diegenen met drempelvrees.

Houd rekening met de tsunami

Waar sommige online daters geen rekening mee houden als ze zich inschrijven op een relatiewebsite, is de tsunami van reacties die dat teweegbrengt. Daarbij beland je ook in situaties die minder leuk zijn: je krijgt veel contacten en dat houdt in dat je af en toe te maken krijgt met afwijzing. Want net omdat de vijver zo groot is kan iedereen meer gericht kiezen en val je al eens uit de boot.

Net als in het echte leven: oppassen

Er zijn -jammer genoeg- ook nog altijd websites waar minder eerbare voorstellen worden gedaan, ook al ben jij wel op zoek naar een serieuze relatie. Maar eigenlijk is dat iets wat niet anders is in het echte leven. Ook daar kom je mensen tegen die het goed met je menen en anderen die eerder uit zijn op ’de vleselijke aspecten van uw eigenste persoon’.

relaties

Onuitputtelijke lijst van wensen

En ja, de verlanglijst van online daters is lang: je moet leuk zijn, respectvol, gevoelig, grappig, warm, succesvol, zorgzaam, lief, geletterd, ad rem, artistiek, communicatief, een goede huisvader…

Wie ben ik?

Veel online daters merken dat je ook jezelf weer tegenkomt bij het online daten. Opeens moet je jezelf gaan voorstellen. Ik merk dat heel wat singles zich voor de eerste keer sinds lange tijd weer afvragen wie ze eigenlijk zijn en wat ze veel eigenlijk écht graag doen. En wat voor een partner denken ze dat er bij hen past?

Misschien is de realiteit wel beter...

Uit veel van de verhalen van online daters die uiteindelijk een nieuwe partner vinden, blijkt dat die partner niet altijd voldoet aan hun oorspronkelijke verlanglijst. Maar ze lijken dat niet eens erg te vinden. En dat is alleszins iets om in gedachten te houden wanneer je door de verschillende profielen aan het klikken bent.

Soms is er tijd nodig

Als je zegt: ‘ik ga een nieuwe partner vinden en ik geef mezelf een jaar’, dan zal dat heus wel lukken. Als je zegt: ‘ik wil een nieuwe partner en hij moet 1m80 groot zijn, een universitair diploma hebben, maximum 1 kind, in een straal van 10 km rondom mij wonen, een eigen huis bezitten, een leuke hobby hebben én een hond…’, dan zeg je eigenlijk dat je nog niet helemaal openstaat voor de liefde met de grote L. In ieder geval ga je er in het laatste geval rekening mee moeten houden dat je waarschijnlijk langer dan een jaar op zoek zal moeten gaan.

 
Relatiedeskundige Mieke Mievis
Relatiedeskundige Mieke Mievis werkt als coach voor de datingsite Parship. Je hoort en ziet haar regelmatig in de media, ze heeft een eigen praktijk in Haacht en Ternat en heeft al 3 boeken op haar naam staan.
 

Discreet en veilig daten!
Laat liefde niet aan het toeval over. Vind de partner die echt past op www.parship.be

Mieke Mievis

5 reacties

Vogey
Na vele teleurstellende ervaringen op internet ben ik blij dat ik SOulmatcher.be heb gevonden, een dating service voor 50-plussers met discrete en persoonlijke service en een grote keuze aan interessante activiteiten. Een aanrader!
30/10/13 09:41 REAGEER
aparteling
Vijftig plus is niet voor de eenvoudige mens, maar wel voor de welgestelden.
30/10/13 13:57 REAGEER
kittens
inderdaad, moeilijk om kennis te maken met iemand als je geen twintiger bent. Je stapt geen disco of dancing alleen binnen, je gaat niet naar zoiets als de Overpoort in het Gentse om vrienden te maken. Hoe moet je het dan aanpakken ? Ik weet het niet goed. Gaan sporten ? ja, heel gezond maar je begint niet zomaar een leuk gesprekje als je aan het sporten bent, je zou er bij stuiken bij gebrek aan adem ! Na het sporten een douche en dan ... iedereen gaat naar huis. Ik sport al veel jaren maar heb op die maniet geen partner gevonden. Ik blijf gewoon sporten omdat ik het leuk en gezond vind. Online dan maar zoeken? Riskant toch. Durf niet. Nochtans, er zijn veel singels. We lopen uiteraard niet met een stempel op ons voorhoofd om herkend ben opgemerkt te worden. Moeilijk dus. Ik wens ondanks mijn negatieve kijk op het vinden van een eerlijke partner als je 50+ bent, iedereen in dezelfde situatie toch veel geduld en vooral succes. Geniet ondertussen toch maar van elke dag ook al ben je alleen.
31/10/13 17:37 REAGEER
kreeft48
En gelijk heeft u ,ik ga ook nog twee à drie-maal gaan sporten in de week(lopen),zolang men kan praten tijdens het lopen is uw ritme op peil zegt men maar om er een rustig en zinnig gesprek mee te voeren is dit niet het ideale moment en dan inderdaad vlug douchen en naar huis.Er is ook wel veel moed voor nodig om zich in een datingbureau in te schrijven en heb ik ook gedaan maar dit is toch maar een noodoplossing want het is toch niet zo evident om zich geheel open en bloot alles over jezelf prijs te geven naar mijn gevoel.Ondertussen zal het woord geduld de boodschap zijn.
2/11/13 12:07 REAGEER
Greydy
Waarom niet proberen op http://www.50plusmatch.be ? Ik heb er goede ervaringen mee en ik ben niet de enige !
Succes !
5/11/13 23:47 REAGEER

Login Registreer

Login met

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels

U kent SeniorenNet al,

Maar SeniorenNet wil jou leren kennen

please make me pretty Benny!!

mij niet meer vragen = cookie