Deel via

Aan democratische prijs leren Photoshoppen! Nieuwe mailgroep.

Reizen
Leuke kaartjes maken, foto's bewerken en nog veel meer kan je leren in de splinternieuwe mailgroep Photoshop Elements Initiatie. Deze mailgroep is er gekomen omdat de nieuwe versie van het programma Photoshop Creative Cloud eigenlijk onbetaalbaar is geworden voor de hobbyist. De lesjes en de mailgroep zijn natuurlijk gratis, maar het Adobe Photoshop Elements programma wat je nodig hebt moet je eerst aanschaffen.

Leer foto's creatief bewerken en ordenen.

Wil je graag leren om foto's te bewerken, verhelderen, verscherpen, verbeteren, ordenen...? Dat en nog veel meer creatieve dingen kan je leren in deze nieuwe Photoshop mailgroep. Je leert er werken met het softwarepakket Photoshop Elements. Dit is een licht uitgeklede versie van het grotere broertje Photoshop Creative Cloud (CC), maar heeft voor de meeste hobbyfotografen meer dan genoeg aan boord, en het is een stuk beter betaalbaar dan de peperdure volledige versie.

De lesjes in de mailgroep zijn gratis.
Maar dit softwareprogramma moet je aankopen:

Adobe Photoshop Elements 12 NL

Adobe Photoshop Elements 12 is een krachtig softwarepakket waarmee je foto's eenvoudig en snel kunt beheren en bewerken. De gebruikersinterface is aangepast, zodat je makkelijker te werk kunt gaan en functies sneller kan vinden.

Deze versie beschikt over een handige handelingenbalk, grotere pictogrammen, en de mogelijkheid om te kiezen uit de bewerkingsmodi 'Snel', 'Met instructies en 'Expert'.

Daarnaast zijn er veel nieuwe snufjes toegevoegd. Denk aan het eenvoudig verplaatsen van objecten, intelligente fotocorrecties en het eenvoudig delen van je foto's via social media. In combinatie met de mogelijkheid om je foto's op een geografische kaart te tonen en deze te bekijken op je smartphone of tablet, is Adobe Photoshop Elements 12 een compleet pakket voor de beginnende fotograaf.

Prijs: vanaf € 99,99

Je kan ook met de vorige versies aan de slag.

Het programma Elements is nu toe aan aflevering 12 maar ook met de vorige versies van dit programma kan je deelnemen aan deze mailgroep.

Wat ga je leren in de nieuwe mailgroep?

In de mailgroep leer je aan de hand van een 40-tal lesjes stapsgewijs werken met dit leuke programma. Je begint echt van nul. Zo komen in de eerste lesjes het tekenen van een driehoek, cirkel en ovaal aan bod, een tekst opmaken in een kader, schuine randen maken, zaken toevoegen op de foto en ... weglaten tot je heel je eigen creatieve visie tot leven kan brengen via Photoshop.

Proefversie downloaden.

Beschik je niet over dit programma en heb je zin om dit programma eerst te verkennen, dan kan je via onderstaande link een proefversie downloaden. De proefversie is zowel geschikt voor Windows als MAC gebruikers.
De proefversie kan je hier downloaden

Zin gekregen om je in te schrijven?

Denk je nu… ja dit wil ik best aanleren? Dan kan je via onderstaande link inschrijven op de mailgroep Photoshop Elements: http://www.seniorennet.be/Pages/Mailgroepen/aanmelden.php?mlist=108

Verdere inlichtingen over deze mailgroep kan je steeds verkrijgen bij de mentor van deze mailgroep via het e-mailadres loebass@telenet.be

4 reacties

saborus
Een democratische prijs is goed, maar gratis voor nog betere software is nog beter.
Waarom gebruik je het software pakket "GIMP" (GNU Image Manipulation Program) niet.
Deze software is gratis en beschikbaar voor Windows, Mac en Linux.
Door GIMP te gebruiken kan men dus de mensen die Linux gebruiken ook bereiken.
GIMP kan bijna alles wat Photoshop kan.
Er zijn, op internet, ook veel tutorials, gebruikersgroepen, borstels, penselen,scripts, enz... te vinden.
25/02/14 19:57 REAGEER
asilnevs
Helemaal mee eens. En als je met Linux werkt is alles gratis. En dan zegt men: gratis , dat zal weer niet deugen. Ik werk al een 7-tal jaren met Ubuntu (linux) en dit heeft me al heel veel tijd bespaard. Het grote voordeel is ook dat je geen enkele CD nodig hebt om Linux of gewone software te installeren en je hebt ook geen last van virussen.
Het enige wat je moet doen is afkikken van Windows :-)
26/02/14 08:20 REAGEER
Pulsar
Eindelijk een goed initiatief om Elements te gebruiken ipv CS. Ik heb nooit begrepen waarom iedereen aan het photoshoppen is. Als men 10% gebruikt van het programma zal het al veel zijn. Met elements kan men alles voor de huis en tuin gebruiker.
26/02/14 20:00 REAGEER
Alfonstorrevieja
Beste fotoliefhebbers.
Het is bijzonder interessant om kleine verbeteringen en correcties te kunnen aanbrengen aan digitale foto's. Een algemene regel is deze, dat men van een slechte foto geen goede kan maken, en van een goede wel een slechte, door overacting. Verzorg uw opnames, gebruik de vele mogelijkheden van uw fototoestel.
Maak avond- en nachtopnames op statief, macro foto's, bloemen en planten met een zwarte achtergrond, aanpassing van de belichting, dieptescherpte of juist niet, invulflits over dag, gebruik uw fantasie, enz.
Maak proeven en verbeter uw opnames. Er zijn tal van mogelijkheden om de kwaliteit van uw foto's te verbeteren zonder Photoshop of andere ingewikkelde toestanden te gebruiken.
Met vriendelijke groeten Fons Lauwers.
6/03/14 13:07 REAGEER

Login Registreer

  • Login met Facebook
  • Login met Google

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels