Deel via

Lens op ‘100 jaar Groote Oorlog’! Bekijk het fotoverhaal in Ieper, Passendale, Diksmuide.

fietsen
De herdenkingsmonumenten in Ieper van De Eerste Wereldoorlog kan je bekijken door het kunstig cameraoog van de fotografen van het DigitCrea Forum. Of hoe herdenking aan gruwelijk geweld een speciaal soort schoonheid kan krijgen door de lens. Het fotoverhaal van ‘Flanders Fields’ kan ook jou inspiratie geven als je zelf eens naar Ieper wilt trekken. Dan heb je meteen een route!
Ook de fotografen van het DigitCrea Forum wilden ter gelegenheid van ‘100 jaar van de Groote Oorlog’ de slachtoffers herdenken. Zij veroordelen het zinloze geweld van de oorlog via het vastleggen van herdenkingsmonumenten op de gevoelige plaat. Op 10 april stonden ze in Ieper eerst stil bij de doorgang aan de Lakenhallen.
 

De Lakenhallen in Ieper

Daarna ging het naar de Menenpoort. Om de Lakenhallen van daar te fotograferen.

Miljoenen soldaten en burgers uit niet minder dan 50 landen lieten het leven tijdens de gruwel van de Eerste Wereldoorlog. Als leeuwen hebben ze gevochten voor onze vrijheid.

 

Het beeld aan de Menenpoort liet bij ons een diepe indruk na.

De Menenpoort kan beschouwd worden als het algemene symbool voor de Eerste Wereldoorlog.
Het monument is een ontwerp van Sir Reginald Blomfield.

 

Monumenten aan in het parkje

Aan het parkje aan Menenpoort moet je zeker eens gaan kijken naar de mooie monumenten die er staan.
 

Tyne Cot Cemetery in Passedale

Dit zijn allemaal beelden van de Tyne Cot Cemetery in Passedale. Daarheen reden we na onze picknick.

Het is de grootste Britse militaire begraafplaats op het Europese vasteland.

Deze indrukwekkende begraafplaats telt bijna 12.000 grafstenen. De achterzijde van Tyne Cot bestaat uit een muur met 35.000 namen van vermiste soldaten en is het vervolg van de Menenpoort.

 

Dodengang Diksmuide

We vervolgden onze weg en reden naar Diksmuide waar we de Dodengang bezochten. Hier kan je echt even in voetsporen lopen van hen die voor ons vochten en de velen die hun leven lieten voor onze vrijheid. Het was bijzonder indrukwekkend, we werden er stil van.

Enkele sfeerbeelden van in de loopgraven waar er velen sneuvelden...

 

In onze gedachten en ons hart

Wij fotografen waren met zijn allen diep onder de indruk en deze dag zal nog lang in onze gedachten en ons hart blijven hangen. Er werd dan ook een hele tijd nagepraat op een terras bij koffie en pint.

Alle foto's bekijken

DIGIT CREA FORUMKom je mee fotograferen?

Wil je ook graag deel uitmaken van het DigitCrea forum aarzel dan niet om in te schrijven via volgende link: DigitCrea forum.

Meer weten?

Wil je eerst graag meer info over de werking van het Fotografie Forum? Stuur dan gewoon een mail naar digitcreaforum@gmail.com
Nies en Lyke helpen je graag verder.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels