Deel via

Leer online je (vakantie) foto’s bewerken! Volg de gratis cursus Photoshop op SenNet.

September 2014
Zou je ook eens graag wat van je foto’s bewerken die op je computer staan? Of leren een professioneel ogende uitnodiging te maken, een leuk kaartje of zelfs een affiche? Dan is het nu het moment om je in te schrijven bij SeniorenNet voor de gratis cursus Photoshop Initiatie. Er is maar één voorwaarde. Je moet starten bij het prille begin, bij de basis lesjes. Maar ook die zijn helemaal gratis

Ook jij kent de effecten van Photoshop!

We kennen de resultaten van Photoshop natuurlijk allemaal. Al is het maar door beelden in allerlei reclame, zowel op tv al in magazines; van superslanke mannequins en modellen met perfect geschapen vormen, ellenlange benen en een vlekkeloze huid. Je hebt misschien ook al eens in een filmpje gezien hoe je van een vrij normaal mooi iemand kan ‘gepimpt’ worden naar een buitengewone schoonheid. Alle onvolkomenheden kan je niet alleen wegwerken met ‘Photoshop’ maar ook helemaal anders maken.

Om te leren Photoshoppen heb je wel een programma nodig

Op SeniorenNet bestaat er al zowat 14 jaar een groep Photoshoppers. Deze senioren werken met de "volwassen" versie van Photoshop. Velen van hen hebben intussen een abonnement op Photoshop CC 2014. Het is dé software die wereldwijd het meest gebruikt wordt door professionelen, fotografen en designers, maar dus ook door hobbyisten.

Je kan een abonnementsversie downloaden

Sinds mei 2013 is Adobe Photoshop niet meer te koop in winkels. Adobe heeft sindsdien een abonnements-versie van zijn software pakket, waaronder photoshop CC.

Veel van de leden van de "grote" photoshopgroep maken al gebruik van deze abonnementsformule om hun software up-to-date te houden. Heel wat communicantjes en andere feestvarkens worden dan ook van de nodige kaartjes voorzien door hun oma’s en opa’s. Een aantal e-cards van SeniorenNet geven al een goed voorbeeld van wat deze mensen kunnen.

Ga eens kijken: http://www.seniorennet.be/ecards/

Neem een proefversie om gratis uit te proberen

Voor wie het Photoshoppen al eens wil proberen, je kan de proefversie 30 dagen vrijblijvend downloaden op de site van Adobe. Daarmee heb je tijd genoeg om de eerste reeks lesjes op SeniorenNet te maken!

Hoe gaat 'Photoshop voor beginners' in zijn werk?

Op de mailgroep "Photoshop Initiatie" hebben de laatste jaren al heel wat nieuwelingen hun eerste stappen in het Photoshoppen gezet onder begeleiding van een team van "helpers". Je krijgt telkens een gratis lesje toegestuurd. Dat wordt nagekeken en waar nodig van commentaar voorzien en dan kan je een volgend lesje maken. Na 40 lesjes en 2 testen kan je als nieuweling dan de overstap maken naar de grote groep Photoshop.

Verslaafd aan Photoshoppen?

De grote groep Photoshop telt bijna 700 leden en heeft inmiddels een database met meer dan 800 lessen. Eenmaal je hier aan de slag gaat is vervelen er niet meer bij. Uh, en dat is een ‘understatement’. Velen durven grif toe te geven dat ze gebeten zijn door het photoshop-virus, om niet te zeggen verslaafd zijn aan hun hobby.

Inschrijven in mailgroep Photoshop Initiatie van SeniorenNet

Heb je er helemaal zin in gekregen? Schrijf je dan vliegensvlug in.

Privélesje via mails.

Bij de initiatie staat een team van medewerkers voor je klaar om je door middel van 40 lesjes en 2 testen te helpen om de basis van Photoshop onder de knie te krijgen. De lesjes volg je helemaal in je eigen tempo. Via ‘privéles’, zeg maar.

Uiteindelijk zal je zeker het volgende kunnen na het eindigen van de lessen:

  • Uitnodigingen ontwerpen
  • kaarten maken voor een verjaardag, communie, geboorte, enz.
  • affiches creëren met mooi opgemaakte teksten en vormen.
  • storende elementen uit foto's halen zoals rode ogen verbeteren.
  • of een element een schaduw of een reliëf geven in een afbeelding
  • laagstijlen gebruiken om een foto een mooi kader te geven

10 reacties

jos
de lessen Photoshop ??
Ik draai op PowerMac G3 systeem 9.2 Mijn Photoshop is 5.0
De huidige kost tegenwoordig vermoedelijk 1000€. om van te huilen. Welke eenvoudige gebruiker kan dat betalen?? De C5 was al veel trager en had veeeel meer geheugen nodig. Prenten oproepen aan de hand van de afbeelding gaat niet meer.
3/09/14 21:31 REAGEER
pépévanbertem
Voor zoverre het nog mogelijk is, kan de Photoshop CS5 een upgrade krijgen tot CS6. Dat is natuurlijk een pak goedkoper dan een nieuwe CS6 te kopen. Deze blijft nog altijd bestaan. De enige upgrades die hieraan worden gedaan, is het bijhouden van nieuwe apparaten die met de RAW kunnen worden bewerkt.
Vanaf CS2 heb ik alle programma's tot en met CS6 gehad. Om te blijven volgen ben ik in de "Creative Cloud" ingeschreven. Zo ben ik nu juist één jaar geleden met Photoshop CC begonnen. Nu is de versie CC 2014 geworden. Ik betaalde één jaar geleden maandelijks 24,59€ (promotieprijs). Nu is dit verhoogd tot 36,89€ (steeds promotie). De gevraagde prijs zonder promotie was verleden week 61,49€/maand!
pépévanbertem
6/09/14 20:33 REAGEER
edflam
Beste meneer de Hey, Gooi die Photoshop 5.0 eraf en schaf je een eenvoudige Photoshop Elements aan, die kost zo'n 120 eureo en daar kan je meer mee dan met de oude Photoshop 5.0.
Ikzelf heb de laatste nieuwe Photoshop CS6 en Photoshop Elements en werk meestal met deze laatste.

Eduard Flameng
7/09/14 11:20 REAGEER
Elsa
U heeft het over een gratis proefversie.
Verder in het verhaal heeft u het over een abonnement.
Wat zijn hiervan de kosten?
3/09/14 21:34 REAGEER
tillystaf
Is de fotoschop nu gratis of niet??????
4/09/14 14:06 REAGEER
Bonny
Is niet erg duidelijk. Is dit alles gratis of moet men een abonnement nemen en hoeveel kost dat dan ?
5/09/14 19:01 REAGEER
wvdh
Ik had ook gaarne wat meer info gekregen omtrent het uiteindelijk kostenplaatje voor het volgen van deze 40 lessen. Wat achteraf met het programma Photoshop?
Dank voor uw reactie.
Willy Van De Heijning
6/09/14 07:19 REAGEER
Arthur
Is de fotoshop nu gratis of niet, wees aub duidelijk, of is het te doen om een abonnement
9/09/14 08:31 REAGEER
Wandelaarster
Kan ik de cursus volgen met Photoshop CS6?
8/05/18 09:02 REAGEER
Gratis leren Photoshoppen
Op een leuke, snelle en zeker op een overzichtelijke manier gratis leren Photoshoppen.
https://www.facebook.com/groups/gratislerenphotoshoppen
15/03/19 17:49 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels