Deel via

Nieuwe oplossing tegen pijn aan ellenboog, pols of schouder

Er is wel degelijk iets te doen aan een tenniselleboog of frequente pijn aan pols, schouder of enkel. Het is zo eenvoudig, dat het geniaal te noemen is. Een nieuw medisch hulpmiddel dat vrij verkrijgbaar is zal vermoedelijk problemen van duizenden mensen kunnen verhelpen. Pascal Vyncke legt uit hoe alles in elkaar zit.

Zeer argwanend, toch overtuigd

Mensen die mij kennen, zullen weten dat ikzelf zeer argwanend ben en zeer wetenschappelijk aangelegd ben. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad voordat ik overtuigd geraakte van het nut van dit nieuwe hulpmiddel. Nu ik overtuigd ben, wil ik het uitschreeuwen aan iedereen op SeniorenNet! Diverse wetenschappelijke studies, getuigenissen en erkenning door de overheid hebben me overtuigd.

Eenvoudig en geniaal

Nu ik overtuigd ben, wil ik het uitschreeuwen aan iedereenHet hulpmiddel ziet eruit als een horloge, maar dan waar de wijzerplaat is, zit een speciale 'zware' vloeistof. Deze vloeistof vangt de schokken op, waardoor je eigen gewrichten deze schokken niet meer moeten opvangen. Het is dus zo eenvoudig dat je bij jezelf denkt 'waarom heb ik dat niet bedacht?'. In plaats van dat je lichaam zelf de schok opvangt, zit er een beetje speciale vloeistof in een reservoir dat dit voor je doet.

Het resultaat mag er echter zijn: volgens wetenschappelijke studies is zo de belasting op je gewrichten 50 tot 70% minder. Deze vermindering zorgt ervoor dat blessures veel sneller kunnen genezen, of nog beter: dat je het preventief kan gebruiken en helemaal geen blessures krijgt.

Geen pijn, geen medische ingrepen

De Tenex Shock Absorber heeft zo in alle eenvoud een oplossing gevonden die mensen weg zal halen van operaties en anderzijds de pijn zal verminderen. We horen getuigenissen van mensen die normaal onder het mes moesten en die vlak ervoor toch de Tenex probeerden en zo geholpen waren.

De test

Na een aantal maanden dat we al contact hadden met de mensen van Tenex heeft een collega bij SeniorenNet toegezegd om het zelf ook te proberen. Hij had al vele jaren last van zijn schouders en geloofde er totaal niet in. Hij zou één Tenex dragen aan de slechtste kant, de andere kant zou hij niet doen zodat hij een vergelijking zou blijven hebben. De eerste weken voelde hij niets en wilde stoppen met de Tenex te dragen. Toch werd aangedrongen om de test niet te stoppen en nog even door te zetten.

blessures veel sneller kunnen genezen, of nog beter: dat je het preventief kan gebruikenNa een aantal weken moest onze collega toegeven dat zijn schouder beter aanvoelde en zijn slechtste schouder al de beste schouder geworden was. Nog een aantal weken later was het nog verder verbeterd. Hoewel de pijn niet helemaal weg is, is het nu veel comfortabeler gedurende de dag.

Tennis eleboog, pijn aan de schouders, pols, enkel, kuit

Door het eenvoudige concept is de lijst waarvoor het product kan helpen zeer indrukwekkend. Heb je last van je pols? Dan doe je de Tenex aan die pols aan. Last van je enkel? Dan draag je de Tenex aan je enkel, heb je last van beide schouders? Dan draag je de Tenex aan beide polsen, enz. De eenvoudig is waarschijnlijk ook de reden waarom dit medische hulpmiddel vrij verkrijgbaar is.

Aangeraden wordt het ook preventief te dragen en niet te wachten totdat je pijn of een blessure hebt. Het toestelletje werkt namelijk continu en kan je zo weghouden van pijn.

Medische studies

een indrukwekkende lijst van studies die het nut ondersteunenHet hulpmiddel kan zwaaien met een indrukwekkende lijst van studies die het nut ondersteunen. Vijf onafhankelijke klinische studies meer bepaald, waaronder die van het bekende Massachusets Institute of Technology (MIT) en HAKO Research Laboratorys.

Vrij verkrijgbaar

In België werd de Tenex herkend als medisch hulpmiddel. Nog positiever is dat het zelfs vrij verkrijgbaar is. Geen medisch voorschrift nodig en gewoon vrij te verkrijgen in de handel.

Getuigenissen

Naast onze test bij de collega's zijn er ook diverse andere positieve getuigenissen.

 • Behandeld door masseur
  Een 78-jarige man die last had aan zijn polsen, schouders en nek werd ervoor door een masseur behandeld en moest dagelijks pillen ervoor slikken. Nadat de man twee Tenex'en gebruikte (aan beide polsen) moest hij na een aantal weken geen pillen meer slikken omdat zijn ongemakken enorm verbeterd waren. Hij was er zelfs zo van overtuigd dat zijn masseur er ook wilde hebben!

 • Tennis zonder problemen
  Een 69-jarige man die enkele keren per week tennis speelt heeft tijdens het spelen na een 10-tal minuten last van zijn pols. Dankzij het gebruik van de Tenex kan hij zonder problemen spelen. 'Als ik het een keer vergeet aan te doen, dan voel ik het na een paar minuten al direct aan mijn polsen en weet ik dat ik in de kleedkamer de Tenex terug moet gaan halen'.

 • Als ik het een keer vergeet aan te doen, dan voel ik het na een paar minuten alIn de frituur
  Op de meest bizarre plaatsen krijg je te maken met schokken in je polsen en schouders. Zo is een frituuruitbaatster geholpen doordat ze last had van het voortdurend opschudden van de frieten. Dankzij de Tenex werd ze volledig genezen.

 • Werken aan de computer
  Een 53-jarige man die bureauwerk deed had regelmatig last van zijn polsen. Na het gebruik van de Tenex werden de schokken van het typen op het toetsenbord opgevangen en verdwenen de klachten. Hij moedigde ook zijn (jongere) collega's aan op kantoor om het preventief te dragen.

 • schokken van het typen op het toetsenbord opgevangenTopsporters
  Ook topsporters gebruiken het intussen. In de brochure van Tenex lezen we dat Emile Timmermans, de fysiektrainer van Harry Everts Motocross Academy uit Huisden Zolder werkt met de Tenex, evenals Wim Vandeven (Top Support Belgium) coach en echtgenoot van Tia Hellebout en coach van de Vlaamse atletiekfederatie. Ook de Sergi Bruguera Tennis Academy in Barcelona en Guy Forget, Franse Davis Team coach, de Vlaamse Tennisschool (VTV) en andere coaches gebruiken het.

 • Ten einde raad
  Een mevrouw uit Torhout sukkelde al meer dan een jaar met een tenniselleboog. Ondanks 3 spuitjes, gips, kine , medicatie en allerlei onderzoeken was het probleem nog steeds niet opgelost na maanden van behandelingen. Toen startte ze met de Tenex en na een aantal weken was de pijn volledig weg en draagt ze het nu reeds maanden om preventief ook geen pijn meer te krijgen.

Goedkoper aanschaffen dankzij SeniorenNet

duidelijk overtuigd: zij geven 1 jaar tevredenheidsgarantieDe Tenex is een hulpmiddel dat je moet kopen. Normaal gezien kost deze €40. Dankzij SeniorenNet kan je deze echter aanschaffen voor €34,95 én gratis thuis geleverd. Dat vinden wij nu eens goed onderhandeld, al zeggen we het zelf, want op medische hulpmiddelen zit weinig onderhandelingsmarge. We zijn blij dat we dit voordeel kunnen geven. Hoe dat komt? Na onze goede eigen ervaring zijn we gaan spreken met het bedrijf dat deze Tenex verdeeld of we deze aan onze bezoekers kunnen aanbieden.

1 jaar garantie

Het bedrijf achter het hulpmiddel is duidelijk overtuigd: zij geven 1 jaar tevredenheidsgarantie. Als je de Tenex koopt en je vind dat het toch niet helpt, dan kan je tot een jaar erna gewoon zeggen dat het toch rommel zou zijn en je geld terugkrijgen. Het bedrijf houdt zich echter sterk dat indien iemand het systematisch gebruikt, men gegarandeerd tevreden zal zijn over het effect en geen terugbetaling zal wensen.

U wenst een Tenex te kopen?

Dat kan, klik hier om een Tenex te kopen aan korting of vraag het product bij uw orthopedist, tenniswinkel of sportwinkel.

ACTIE!

Nu €34,95 ipv €40 in de SenNet Shop mét gratis verzending naar België.

 

Download hier een verzameling met documenten van de studies die de werking van Tenex aantonen

16 reacties

Glenda
Heb het nog niet geprobeerd maar zie in mijn praktijk dat er andere oplossingen zijn.
Dit is ontlasten maar geen herstel.Meestal is er een onevenwicht ergens in het lichaam waar door klachten ontstaan.
Ik werk met Bowen en Emmett en andere zeer zachte technieken .Zeker aan te raden voor ouderen(kan van pasgeborenen tot ....)
Vriendelijke groeten
16/09/14 13:06 REAGEER
WANDREINA
Doordat de Tenex E.S.A. zo efficiënt is, bespaar je hiermee een hoop kosten aan kinetherapy of inspuitingen en operaties. Het is dus niet moeilijk te verstaan dat vooral de kinesisten er niet achter staan, daar het hun werk wegneemt en het inderdaad een stuk goedkoper is de Tenex E.S.A. te gebruiken dan een twintigtal behandelingen te volgen bij de kinesist om nog maar niet te spreken van het verlies aan tijd. Zelfs gelukte kine behandelingen zijn meestal maar efficiënt voor enkele maanden als je de oorzaak van de blessures, namelijk schokken en trillingen niet wegneemt.
vriendelijke groeten,
Willy Andreina
16/09/14 16:41 REAGEER
Rigel
Ik zou graag die "onafhankelijke klinische studies" eens willen lezen dus de referenties graag ? want via google kan ik er geen enkel vinden. Tot verder orde zo goed als een flesje "slangenolie" ?
16/09/14 15:18 REAGEER
WANDREINA
Als je mij jouw e-mail adres doorstuurt naar: willy.andreina@telenet.be zal ik je graag die klinische studies doorsturen.

vriendelijke groeten,
Willy Andreina
16/09/14 16:53 REAGEER
ronystokart
Meneer Willy Andreina uit Diest zou eerlijkheidshalve kunnen vermelden dat hij rechtstreeks verbonden is met de verdeler van Tenex (zgn. wondermiddel in spé).
16/09/14 17:13 REAGEER
VGGerrit
Er staat:
In België werd de Tenex "herkend" als medisch hulpmiddel. Misschien is dat wel omdat het helemaal niet "erkend" is.
De pdf die je kan downloaden met het zogenaamd "Koninklijk Besluit" dat de goedkeuring moet aantonen toont helemaal niets aan. Het is gewoon een document waarin de FOD economie bevestigt dat ze de aanvraag tot notificatie voor dit product ontvangen heeft.
Dat is dus héél wat anders dan wat het onderstaande titel op hun website zegt:

Koninklijk Besluit
De Tenex ESA is bij Koninklijk besluit goedgekeurd als medisch hulpmiddel met het goedkeuringsnummer BE/CA01/2-06347-00001
http://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnx0ZW5leG5sfGd4OjIxNjYwMzAyYTI3ZDE2NDc

16/09/14 18:10 REAGEER
WANDREINA
De Tenex E.S.A is dus inderdaad bij Koninklijk besluit BE/CA01/2-063467-00001 erkent als medisch hulpmiddel op 31-07-2009 als je daar een probleem mee heeft, dan kan ik je melden dat sinds 12/09/2014 het door de fagg (federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten) opgenomen is als medisch hulpmiddel onder notificatienummer: BE/CA01/1-11760-MDD-0001.
als je wenst kan ik je van beide documenten een copy doorsturen

ZOU HET KUNNEN DAT U EEN KINESIST BENT?
mvg
Willy Andreina
16/09/14 19:32 REAGEER
WANDREINA
Als ik een document krijg van economie op 31-07-2009 waarin staat "In antwoord op uw aanvraag van notificatie betreffende het bovenvermelde product (Tenex Elbow shock absorber), kan ik u mededelen dat hiervoor het volgende notificatienummer werd toegekend: BE/CA01/2-06347-00001 dan is dat wel bij Koninklijk besluit erkend als "Medisch hulpmiddel) wat dus betekend dat het wel degelijk erkend is, want anders kon ik het hier niet op de markt brengen, waar het intussen al 25 jaar bestaat met een garantie van "één jaar gebruiken en indien niet tevreden, volledig terug betaald), ik heb er op die 25 jaar nog geen tien terug gezien. Geef jij ook die garantie?
Misschien kan je ook de mensen helpen, met een combinatie met dit product.
volgens mij genees ik de laatste jaren meer mensen met arm en been blessures dan een dokter
16/09/14 20:03 REAGEER
WANDREINA
Wat heeft dit te maken me de efficiëntie van de Tenex E.S.A.?
Heb jij er problemen mee dat dit product honderdduizenden mensen over de hele wereld geholpen heeft?
16/09/14 19:18 REAGEER
WANDREINA
Ik verdeel inderdaad de Tenex E.S.A. reeds in belgië gedurende 25 jaar en heb er duizenden mensen mee geholpen om arm of beenblessures te genezen en voorkomen. Het is niet voor niets dat er de één jaar tevredenheid garantie is en dat het bij Koninklijk besluit erkend is als medisch hulpmiddel.

vriendelijke groeten,
Willy Andreina
19/09/14 14:09 REAGEER
jefvandejumenas
Hoi beste mensen,
In de jaren tachtig zulk een "horloge" besteld in de USA, wegens pijn in pols.
En geloof het of niet: het WERKT!!! Heb het verscheidene jaren gedragen. Was toen een zwart bandje met rode bol er op. Je kon er eigenlijk niet naast kijken.
Maar .. het werkte!!
Vind het wel raar dat het meer dan 30 jaar duurt eer men hier in België weet van heeft. Is al eeuwenoude koek. Was toen vooral bekend onder tennissers.
grtz,
jefvandejumenas
16/09/14 17:27 REAGEER
WANDREINA
Dag Jef,

dat was de oudere versie, die intussen vervangen is door een volledig zwart bandje en halve bol. Het doet mij plezier dat het je geholpen heeft.

vriendelijke groeten
Willy Andreina
16/09/14 19:37 REAGEER
Rarara
Als dit een medisch hulpmiddel is (waarvoor dus een tussenkomst voorzien is door de overheid), hoe komt het dan dat dit vrij verkrijgbaar is in de handel en er geen medisch voorschrift voor nodig is?
17/09/14 08:24 REAGEER
WANDREINA
Ik zal je eens een heel goede reden geven, waarom ik dit niet wil erkend hebben met een voorschrift. Als je een voorschrift zou gebruiken voor dit product, dan heb je ten eerste een doktersvoorschrift nodig en dan kan je dit allen gaan halen bij een erkende orthopedist, waarvan ik uit ondervinding weet dat het afzetters zijn die werken met marges van X 3 of X 4, dan zou de Tenex E.S.A. dus 120 à 160€ kosten in plaats van 40€. het zou eens hoog tijd zijn dat die praktijken eens zouden aangepakt worden, want dit kost ons pakken geld

vriendelijke groeten,
Willy Andreina
17/09/14 10:19 REAGEER
ronystokart
Kwatongen beweren dat er bij elke via Seniorennet verkochte Tenex wat aan de vingers van Pascal Vyncke blijft plakken. Hoe durven ze !
17/09/14 11:28 REAGEER
FRANS275
DAT IS NATUUR NIET ZO, LAAT ZE MAAR KLEPPEN DIE VERDACHTMAKERS
21/09/14 09:23 REAGEER

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels