Deel via

Fantaseren in verkleedkleren?! Deze volwassenen doen het nog steeds!

November 2014
In deze fotoreportage zie je mensen in gewaden, die hun fantasie tot leven brengt. De kleding brengt hen terug naar de tijd van toen of juist naar hun fantasiewereld in de toekomst. Welkom in fantasialand waar kleding de man, de vrouw én de verbeelding maakt. Het gaat om een nieuwe, trendy levensstijl die vooral door 50-plussers gesmaakt wordt.

- 68 - SenNet Life - Beurs25.jpg Kan deze hobby ook jouw levensstijl worden?

De mensen op deze foto’s transformeren zichzelf, door bewust gewaden aan te trekken in de door hen gekozen stijl. Op die manier kunnen ze een wereld van grenzeloze verbeelding binnentreden. Gehuld in bepaalde kleding gaan ze op ontdekking in een ‘fantasy’ wereld.  Met gelijkgestemden kunnen ze hun fantasieën helemaal botvieren.

 

Het is alvast een hype bij 50-plussers

De kleding zou je kunnen bestempelen als een fantastische mix van visionair denken in een retro modestijlZichzelf opnieuw uitvinden door zulke gewaden vormt een echte hype die tegenwoordig goed scoort bij 50-plussers. In dit digitale tijdperk worden we elke dag om de oren geslagen met nieuwe modeverschijnselen.  Sommige trends, zoals deze, groeien echter uit tot een echte subcultuur. De ‘transformaties’ kunnen namelijk zeer ver gaan. Voor grote groepen mensen vormen ze echt een levensstijl, waarbij ze hun passie met elkaar delen.

- 68 - SenNet Life - Beurs5.jpg Is het nostalgie naar avontuur?

De kleding kan onder meer op de tijd van toen geïnspireerd zijn, bijvoorbeeld op de ‘Belle époque’, een periode tussen 1870 en 1914 uit de Franse en bij uitbreiding de Europese geschiedenis. Vrouwen droegen toen lange gewaden met laag uitgesneden decolletés, waarin hun borsten wellustig opwelden boven smalle tailles en ritselende rokken met veel loshangende stof.

Stomende steampunk

Je kan je evengoed kleden om in een toekomstige wereld te vertoeven, bijvoorbeeld bij de ‘steampunk’. Het steampunk genre ademt een sfeer van nostalgie naar avontuur, ontdekking, fantasie en vooral grenzeloze verbeelding uit. De atmosfeer is er een uit het Victoriaanse Engeland vermengt met de wilde avonturen die op het ‘nieuwe continent’ te beleven waren.

Je eigen sprookje beleven

- 68 - SenNet Life - Beurs22.jpg Het kan ook ‘ouderwets’. Je kan je bijvoorbeeld transformeren om samen met de kinderen een prins en prinses, koning en koningin uit een sprookje te zijn. Alles kan en mag, zonder dat er raar naar je gekeken wordt. Het is toch prachtig dat je zo’n fantasie kan beleven en uitleven?

Hoe kom je aan de kleding?

  1. Kopen of huren
    In het hele land zijn er speciale ‘fantasy’ kledingwinkels. Daar kan je niet alleen kleding kopen, maar ook huren. Je vindt er gewaden die afkomstig zijn uit zowat alle eeuwen.
  2. Zelf maken
    De meeste mensen maken hun kleding zelf. Sommigen gaan daarin heel ver. Ze pluizen alles uit over de tijd waarin ze willen ‘leven’ en maken al hun kleding vervolgens nauwgezet volgens de modevoorschriften van toen.
    Anderen maken de ontwerpen voor hun kleding door zich te laten inspireren door bestaande films of sciencefictionreeksen. Hun kleding zou je kunnen bestempelen als een fantastische mix van visionair denken en een retro modestijl.

Waar kan je pronken en pralen met je kleding?

De mensen die zich zo mooi gekleed hebben, zijn natuurlijk fier op hun prachtige creaties en willen deze dan ook graag laten zien.

In ons land zijn er de laatste jaren steeds meer van dit soort drukbezochte fantasy events bijgekomenEr zijn evenementen waar je als ‘personage’ naartoe kan gaan. Ze worden onder andere georganiseerd in Nederland, België, Engeland en Duitsland. In ons land zijn er de laatste jaren steeds meer van dit soort events bij gekomen. Deze worden druk bezocht. Soms komen er op één weekend tot wel 20.000 bezoekers bij elkaar.

Laat je betoveren op een magische reis en beleef je fantasie

- 68 - SenNet Life - Beurs2.jpg Op dat soort gelegenheden ontsnap je echt aan de alledaagse werkelijkheid en maak je jouw fantasie helemaal waar. Met deze passie kan je het echte leven regelmatig verwisselen voor een droomwereld.

Waar ben je echt jezelf?

Veel mensen ervaren het leven volgens zo’n stijl tijdens een event zelfs meer als een wereld waarin ze werkelijk even zichzelf kunnen zijn. Het is als even vakantie nemen en je transporteren naar een andere tijd. Er zijn aanhangers die hun gewaden ook op een feest, een verjaardag of begrafenis, met andere woorden in hun ‘gewone leven’ aandoen.

Fotostudio met retrodecor op Actief50 beurs in Limburghal

Met onze fotografiegroep DigitCrea Forum hebben we op deze trend ingespeeld. Tijdens de Actief50 beurs in Genk hebben we een prachtige studio met een retro decor opgebouwd. Daar hebben we modellen in de door hen geliefde stijl gefotografeerd. Met een greep uit de foto's laten we je meegenieten van de fantasiewereld die we op de SenNet stand mochten meebeleven.

Wij willen hierbij graag iedereen bedanken om deze fotoreportage tot stand te brengen.

Nies en Lyke
DigitCrea Forum

/68/SenNet Life/Beurs15.jpg /68/SenNet Life/Beurs7.jpg

Kom je mee fotograferen?

Wil je ook graag deel uitmaken van het DigitCrea forum? Aarzel dan niet om je in te schrijven via de volgende link: DigitCrea forum.

Wil je meer weten?
Wil je eerst graag meer info over de werking van het Fotografie Forum? Stuur dan gewoon een mail naar digitcreaforum@gmail.com. Nies en Lyke helpen je graag verder.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels