Deel via

Op uitstap naar Hulst met de mailgroep Fotografie

De tweede uitstap van de SenNet mailgroep Fotografie is een feit! Op 2 juni trokken ze deze keer richting Hulst, een van oudsher bloeiende handelsstad in Zeeuws-Vlaanderen. Met onder andere een bezoek aan een kasteel en de mooiste basiliek van Nederland werd het een dag vol fotografie, artistieke en historische bezienswaardigheden en bovenal plezier onder vrienden. Lees hier hun prachtige relaas en vooral: bekijk hun adembenemende foto’s!

Ien de RooijVossenstreken

Op uitnodiging van onze Nederlandse leden ging de tweede uitstap van de SenNet mailgroep Fotografie dit jaar op 2 juni naar Vestingstad Hulst. Dit is een van oudsher bloeiende handelsstad in Zeeuws-Vlaanderen (NL).

De plaats van samenkomst om 10.45 uur was Restaurant Café Het Bonte Hert aan de Grote Markt. Na de allerhartelijkste begroetingen en de verwelkoming van enkele nieuwe leden, maakte de groep van 29 personen een gezellige wandeling over een deel van het machtige Bolwerk. We genoten van z’n prachtige vesten en van het uitzicht over de karakteristieke skyline van Hulst, te beginnen bij de opgang Bagijnepoort – Graauwse poort. We kwamen opvallend veel afbeeldingen van Reinaert de vos en zijn gezellen tegen. Deze sluwaard schijnt immers volgens het beroemde epos door Hulst gewaard te hebben. De siergrassen wuifden welig in de straffe wind. De zon hebben we de hele dag niet mogen begroeten, maar gelukkig bleef het droog en was het niet té koud.

Ien de Rooij         Cijbra

Ruïnes

ErlafBij het Molenbolwerk met de fraaie stadsmolen, een zogenaamde stellingmolen die nog functioneert als korenmolen, was er voldoende tijd en ruimte om wat te kijken, te fotograferen, te kletsen, gek te doen en wat te rusten. Sommigen van ‘ons oudjes’ gedroegen zich als kinderen. Zo blij nabij de speeltoestellen … maar dat ontspant en versterkt de band! Jazeker!

Via de ‘dubbele Poort’ en het Brederodebolwerk daalden we af naar de ruïnes van kasteel Maelstede. Nadien liepen we langs het water van de geheel gemoderniseerde Bierkaaistraat verder naar beneden naar restaurant Brasserie Le Retour. Het restaurant was gelegen op een
mooie locatie met zicht op de vernieuwde Bierkaai. Helaas was het veel te fris om op het terras plaats te nemen. Gezamenlijk hebben we daar van een verrukkelijk 3-gangenmenu kunnen genieten. We konden kiezen tussen visrolletjes in saus of stoverij. De bediening was aardig en vlot, het eten zalig!

CijbraDe mooiste kerk van Nederland

Na de maaltijd kregen we door gids Jo Everaert een rondleiding in de Sint-Willibrordus Basiliek, die door NCRV-Plaza in 2009 tot mooiste kerk van Nederland verkozen werd. De bouw van de kerk begon omstreeks het jaar 1200 in de stijl van de Hooggotiek, beschreven als subtiel van schoonheid en schitterend van eenvoud. De kerk werd in 1266 een bijkerk van de Onze-Lieve-Vrouwekerk te Kortrijk. De kerk, gebouwd in de vorm van een Latijns kruis, heeft vele grote branden en aanslagen ‘overleefd’ en kent unieke kunstwerken en grafzerken.

De Willibrordusbasiliek herbergt enkele unieke kunstwerken en grafzerken. Ze heeft vele branden en aanslagen dan ook gelukkig ‘overleefd’Onze gids liet ons onder begeleiding van rustige muziek van het orgel allerlei mooie verborgen plekjes zien. Hij vertelde menig anekdote en het publiek hing aan zijn lippen. De toren, sinds 1957 de Prediker genoemd, heeft 8 spitsen die elk vanuit andere religies naar God verwijzen: er zijn meer wegen naar God.

beau5        danny

Say cheese!

ErikDMBij buitenkomst was het plots al 16.00 uur! De tijd is voorbij gevlogen. Hoog tijd om de traditionele groepsfoto te maken bij de trappen van het mooie gotische Stadhuis uit 1534 aan de Grote Markt (zie foto op onze SeniorenNetblog ‘Smoelenboek’). Nog even onder de luifel van het café neergedaald om rustig afscheid van elkaar te nemen. Het was, mede door de rondleiding en hartelijke uitleg van Elja75, een zeer geslaagde dag, waar we met veel voldoening aan terug kunnen denken.

Rudy Van Bos     Roland

Cijbra en Zaika

TonijariTuurWimperbeau5beau5Tessbeau5BernardTessErikDMTessCijbraWimperErlafLieve VernaillenLieve11CijbraIen de RooijWimperErlafBernardBernardPietermanbeau5dannyRudy Van BosMaxiLieve11Rudy Van BosIen de RooijWillyBernardLieve11nicoleBernardRolandWimperBernardbeau5ErlafRudy Van BosRolandRudy Van BosLieve VernaillenRudy Van Bosbeau5dannyBernardBernardRudy Van BosTuurbeau5BernardBernardWillyRudy Van BosnicoleBernardPietermanRudy Van BosPietermanRolandRolandPietermanCijbrabeau5beau5Rudy Van Bos

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels