Deel via

Burn-out? Tips om je energie terug te vinden!

Uitgeblust? Oververmoeid? Lusteloos? Op? Alarm! Een burn-out heeft je energievlammetje gedoofd. Je hebt te veel van jezelf gegeven, waardoor je uiteindelijk niets meer te geven hebt. De weg naar een burn-out is een geleidelijk en sluipend proces. Wat is de snelste weg naar een burn-out? En vooral: hoe bestrijd en voorkom je een burn-out? SenNet healing coach Isabelle Lambrecht toont je de snelste weg terug.

/89/LeveninBalans/Roep.jpgHoe ontwikkel je een burn-out?

  • Je bent een perfectionist en bent nooit tevreden over jezelf.
  • Je kan nooit ontspannen, want je doet zo je best voor alles en iedereen?
  • Je probeert zo goed mogelijk te zijn om erbij te horen.
  • Alles voor de ander en jij komt op de laatste plaats.
  • Je staat steeds voor iedereen klaar.

Alleen al het lezen van bovenstaande elementen krijg je een burn-out.

Als je niet tot rust komt, heb je geen energie over om te ontspannenAls je deze punten leest, merk je dat alle aandacht op het bevredigen van de buitenwereld gericht is. Op die manier wordt de buitenwereld een energievretend gegeven. Het is net alsof het nooit genoeg is, alsof het een bodemloze put is. Het vereist veel energie, waarbij je steeds alert moet zijn, wat voor totale uitputting zorgt. Uiteindelijk kan dit alles uitmonden in een burn-out.

/89/LeveninBalans/Schim.jpgHet constant bezig zijn met het bevredigen van de buitenwereld zorgt ervoor dat je nooit tot rust komt. Als je niet tot rust kan komen, heb je geen energie om te ontspannen. Hierdoor kom je vast te zitten in een vicieuze cirkel. Geen rust geen energie, geen energie geen rust.

Van een kinesist vernam ik dat je spieren energie nodig hebben om te kunnen ontspannen. Maar iemand met een burn-out heeft juist geen energie meer, wegens die constante fase van het alert zijn. Dit leidt tot fysieke én emotionele uitputting.

Hoe kan je uit deze rusteloze cirkel stappen?

Je moet de klemtoon van de buitenwereld naar jezelf brengen. Jij bent hier op aarde om te beleven, om dingen te ontdekken. Het draait in de eerste plaats om JOU en niet om de buitenwereld. Het moment dat je jezelf op de kaart gezet hebt, zal je energie hebben om je diensten aan de buitenwereld aan te bieden. Maar daarvoor moet je eerst en vooral jezelf voeden. Wie ben jij? Wat wil jij? Hoe ervaar jij de dingen? Wat kan je er zelf aan doen?

Voed altijd eerst je eigen energiebron vooraleer je kracht aan iedereen in de buitenwereld weg te gevenAls je geplaagd wordt door een burn-out, leg je de klemtoon op de buitenwereld. Je geeft als het ware je kracht weg aan de buitenwereld. Je denkt dat als je goed doet voor de buitenwereld, de buitenwereld je liefde, erkenning of aandacht zal geven. Daarom geef je het beste van jezelf. Je haalt er echter niet (altijd) uit wat je voor ogen had, met als gevolg uitputting en teleurstelling.

Zorgen voor voldoende zuurstof in je leven

/89/LeveninBalans/Bank.jpgMijn leuze luidt: zorg eerst goed voor jezelf, zodat je waardevol bent voor de buitenwereld. De kracht moet altijd vanbinnen uit komen en nooit vanuit de buitenwereld. Pas dan kan je weer vrij ademen en energie op jezelf en de buitenwereld uitstralen.

Aan alle mensen met een burn-out: het geeft geen zin je zuurstof weg te geven aan de buitenwereld. Het is de bedoeling om je gaven en talenten te delen met de buitenwereld. Dat kan je echter maar als je voldoende zuurstof en kracht in jezelf opgebouwd hebt.

Auteur: Isabelle Lambrecht

0 reacties

Login Registreer

Isabelle Lambrecht

Healer
Healer
Isabelle Lambrecht is healer en life coach. Als hooggevoelige had zij meer dan 25 jaar last van fibromyalgie en CVS en een leven dat vierkant draaide. Haar ervaringen gebruikt ze nu om anderen te helpen. Haar specialiteit is het wegnemen van je emotionele en fysieke pijnen via healing op afstand en het coachen in alle levensdomeinen als life coach en via workshops www.isahealing.eu.

Meer artikels van Isabelle Lambrecht

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels