Deel via

Zo breng je weer leven in je leven!

Zit je vast in de sleur van je leven? Wil je deze ein-de-lijk doorbreken? Neem het heft dan nu in handen! Je hoeft je leven heus niet helemaal om te gooien om meer leven in je leven te brengen. In dit geval geldt: kleine aanpassingen leiden tot een groots resultaat. SenNet life coach Wim Annerel geeft je vier eenvoudige tips voor een leven met meer leven!

Variatie doet leven

/95/GelukkigZijn/Sleutel.jpgElsy was haar eentonige leven beu: “Elke dag kom ik thuis van een saaie dag op kantoor en steeds meer begin ik me af te vragen wanneer er eens wat verandering komt in mijn leven. Ik kan me de laatste keer niet herinneren dat ik eens een hele dag zonder exact dezelfde routine heb doorgebracht! Hoe kan ik weer wat variatie in mijn leven vinden?”

Herken je jezelf in deze situatie? Maak er geen drama van. De sleutel om een meer avontuurlijk leven te leiden, is soms maar een eenvoudige aanpassing in je dagelijkse levensstijl. Je hoeft dus morgen niet meteen met je hele familie te verhuizen naar Zuid-Afrika (al lijkt me dat nu ook weer niet zo’n slecht idee).

Hier zijn vier tips die je kunnen helpen om je leven te transformeren naar een leven ‘met meer leven’.

 1. Stap uit je comfortzone

  Maak je geen zorgen om te falen, wel over de spijt achteraf als je iets niet doetIk weet het, dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar uiteindelijk zal je toch je angst om te veranderen in de ogen moeten kijken, tenminste als je vooruit wil komen in het leven. In plaats van jezelf te wentelen in zelfbeklag voor iets dat je had kunnen doen: onderneem actie!

  Vraag die vrijgezel waar je een oogje op hebt om samen eens een koffie te gaan drinken. Vertel je beste vriendin dat je met haar wil gaan skiën deze winter. Maak je geen zorgen om een blauwtje te lopen, iedereen maakt dat weleens mee in zijn leven. Maak je eerder zorgen over de mogelijke spijt achteraf als je het niét doet. Je mist misschien een fantastische kans, omdat je te veel aan het nadenken was over de mogelijke gevolgen. Zolang je geen wetten overtreedt of riskeert om jezelf te verwonden, mag je het doen!

 2. Zoek andere mensen op

  /95/GelukkigZijn/Koffie.jpgAls je open van geest bent en je openstelt voor nieuwe mensen en nieuwe ideeën, kan je heel wat mensen ontmoeten die je andere perspectieven bieden. Jouw kijk op het leven kan veranderen door andere mensen te ontmoeten en met hen te praten. Hoe meer verschillend die mensen van jou zijn, hoe ruimer de perspectieven die ze jou kunnen bieden.

 3. Train je breinspieren

  /95/GelukkigZijn/Brein.jpgLeer nieuwe dingen. Alles is goed: van gezond koken tot yoga. Beperk je niet tot cursussen die je enkel voor het werk moet volgen. Zoek cursussen of activiteiten die je grenzen kunnen verleggen. Heb je geen idee wat dat kan zijn? Geen probleem! Blader eens door de cursuscatalogus van de opleidingsinstituten bij jou in de buurt.

 4. Verander je gewoontes

  Stap eens buiten je huis, leer nieuwe mensen met nieuwe visies kennen en maak gebruik van al die ‘buitenkansjes’!Mensen zijn gewoontedieren. Dat kan je ons niet verwijten. Van het moment waarop we opstaan tot het moment waarop we gaan slapen, hebben we een hele reeks taken te vervullen. Van het zorgen voor de (klein)kinderen, tot het buitenzetten van de afvalcontainer. Daar komen heel wat routines en gewoontes bij kijken. Ook binnen die routines en gewoontes kan je verandering brengen. Als je opkijkt tegen je volgende loop- of fietstocht, verander dan eens van route of verander het moment waarop je gaat lopen, wandelen of fietsen. Of nog beter, vind iemand waarmee je die tocht kan afleggen! Ben je niet zo sportief aangelegd? Verzamel dan familieleden of vrienden voor een avondje bordspelen, om naar een film te kijken of een andere leuke activiteit. Iedereen zal je daar achteraf dankbaar voor zijn, inclusief jijzelf.

  /95/GelukkigZijn/Parachute.jpgOmdat je een paar (klein)kinderen hebt om voor te zorgen of elke dag heel wat huishoudelijke taken hebt te vervullen, hoef je nog niet noodzakelijk gedoemd te zijn tot een leven vol routine. Soms is alles wat je nodig hebt om wat meer leven in je leven te brengen een stapje zetten. Een stapje buiten je huis, waarbij je gebruikmaakt van de kansen die daar liggen.

Met welke van deze tips ga jij aan de slag om meer leven in je leven te brengen? Of heb je een bijkomende tip? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Auteur: Wim Annerel

0 reacties

Login Registreer

 • Login met Facebook
 • Login met Google

Wim Annerel

Life Coach
Life Coach
Als life coach helpt Wim Annerel actieve vrouwen en mannen om het maximum uit hun leven en werk te halen, zodat ze hun volledige potentieel als mens ontwikkelen. Wim is auteur van het boek ‘Meer tijd in 12 stappen’. Op de website van de life coach www.wimannerel.be vind je nog heel wat inzichten en tips om meer uit je leven te halen.

Meer artikels van Wim Annerel

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels