Waar vandaan: Computertips > Briefpapier hergebruiken

Computertip

Briefpapier hergebruiken

Veel mensen gebruiken briefpapier om hun e-mails op te vrolijken. Als u een e-mail ontvangt met mooi briefpapier, dan kunt u dat ook gebruiken op uw eigen computer.

Briefpapier gebruiken
Vanuit de Inbox van Outlook Express selecteert u ‘Nieuw Bericht’. U klikt op het menu ‘Opmaak’ in uw nieuwe e-mail en kiest voor ‘Briefpapier gebruiken’. U ziet daar een aantal namen van standaard Outlook-briefpapier. Wanneer u op een van deze namen klikt wordt een nieuw berichtvenster geopend met de door u gekozen achtergrond.

Als u klik op ‘Meer Briefpapier’ en vervolgens op het knopje ‘Nieuw’ dan start de Wizard Briefpapier, die u helpt om zelf een nieuw ontwerp te maken.

Briefpapier als standaard
Wilt u dat elk e-mailbericht hetzelfde briefpapier gebruikt? Ga dan naar ‘Extra, Opties’ en kies het tabblad ‘Opstellen’. Daar kunt u instellen welk briefpapier Outlook Express moet gebruiken.

Briefpapier van anderen opslaan
Als u een bericht ontvangt met briefpapier dat u erg mooi vindt, dan kunt u het opslaan op uw eigen computer. Open het bericht en klik in het menu ‘Bestand’ op ‘Opslaan als briefpapier’. U ziet nu de map met briefpapierbestanden. Geef een bestandsnaam in en klik op ‘Opslaan’. Bij het opstellen van een nieuw bericht kunt u dit nu ook uit de lijst kiezen.