Waar vandaan: Computertips > Scherm afdrukken maken met PsP

Computertip

Scherm afdrukken maken met PsP

PRINTSCREEN.

Inplaats van de Printscreen toets te gebruiken om een afbeelding op het scherm te kunnen opslaan, is Paintshop Pro veel beter geschikt om scherm afdrukken te maken. Zelfs een enkel pictogram op het scherm of een detail van een grotere afbeelding kan men precies selecteren! Start PsP op en klik links boven op BESTAND.
Dan vervolgens: Importeren - Scherm Opname - Instellingen - Vink aan: Gebied - Kies Sneltoets F12 - Meerdere Opnamen - Vertraging 2 seconden.

OPSTARTEN PAINTSHOP PRO.

Als PsP daarna is opgestart, en u wil een of meer scherm afdrukken maken...houdt de SHIFT knop ingedrukt en druk ook op C.
Dan verdwijnd PsP onder in de balk. Ga met de muispijl naar een hoek van de afbeelding op het scherm, druk even op F12 en klik 1 keer met de linker muisknop. Dan verschijnt er een klein vierkantje, en maakt u een rechthoekige beweging om wat u wilt selecteren. Selectie gereed...klik 1 keer met de linker muiskop.

MEER SCHERM AFDRUKKEN MAKEN.

Wilt u nog meer scherm afdrukken willen maken, (en dat zal zeker als u de mogelijkheden van selectie beeld opslag kent) dan herhaald u voorgaande stappen. Klik op PsP onder in balk, en u ziet alle geselecteerde afbeeldingen op elkaar. De bovenste is de laatste die u maakte en heeft ook het hoogste volgnummer.

OPSLAAN ALS - JPG.

Sla alle afbeeldingen op als Jpg bestand, en maak daarvoor een map...BEELDOPSLAG. Zo heb honderden selectie's gemaakt in PsP al gemaakt...al is het maar het handigste om iemand anders duidelijk te maken hoe instellingen moeten worden gemaakt. Zend het voorbeeeld via e-mail door!

GOEDE NAMEN GEVEN.

Geef de afbeelding een duidelijke naam, zodat u later direct weet om welke afbeelding het gaat. Afbeeldingen die bij elkaar horen, kunnen ook dezelfde naam krijgen met een volg nummer (01) er achter.
Probeer het...en u gebruikt de Print Screen knop niet meer!
(Printscreen: klik er op, ga naar Paint...en kies plakken en dan opslaan als.)