Waar vandaan: Computertips > Foto's Bewerken In PAINT.......Jawel!

Computertip

Foto's Bewerken In PAINT.......Jawel!

Wist u dat met Paint, wat iedereen die WINDOWS heeft, en in Bureau accessoires heeft zitten, we heel goed foto's kunnen bewerken!

Pixels/Puntjes

Een foto bestaat uit een groot aantal pixels (puntjes) Als we met een bijpassende kleur iets willen veranderen missen we de Pixels! Dat verschil zien we direct!

Anders is het met het gestippelde selectie kader wat we links boven in Paint vinden. Hebben we een foto binnen gehaald waar een beschadiging op zit, dan kunnen we die beschadiging met exact de naast liggende pixel puntjes bedekken.

Clonen van selectie's

Als we op het stippel selectie kader klikken, kunnen we met de muis pijl een vierkantje trekken over een goed gedeelte direct naast de beschadiging, welke iets meer dezelfde grootte heeft als wat beschadigd is. Als we dan rechts klikken op de selectie, kunnen we kiezen voor copie en plak! Dan zien we de selectie terug links boven op het scherm.

Slepen van de selectie

Met de muispijl kunnen we nu de selectie schuiven over de beschadiging. Met wat oefeningen krijgt u zeker wat voor elkaar, en als er wat is gelukt kiest u opslaan als, = foto naam met er achter bew 1 (ofwel bewerkt)Bew 2 - Bew 3! Zo kunnen we altijd terug naar een vorige versie. Boven in de balk kunnen we na een foutje herstel kiezen.

Inzoomen

Jammer is het dat we hier geen voorbeelden kunnen laten zien! Inzoomen. Boven in de PAINT balk vind u ook de optie inzoomen. Kies daar voor bijvoorbeeld 200 en 400 %, dan werkt u nauwkeuriger! Probeer en leer!

Ondergetekende heeft o.a foto's gemaakt in Wenen - Praag - Florence en Pisa met Paint verwijderd van veel storende elementen, zoals een kraan achter de Pisa toren weggehaald. Zelfs een heel steiger in Florence. Bij oude zwart wit foto's scheurjes gerepareerd men de structuur gebruikt direct kort bij elke plaats zodat de verloop kleur op de juiste plaats blijft!

Wil Gipman