Receptendatabank
Vegetarische curry van jonge lentegroenten
15 min. | Vegetarisch | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 eetlepel(s) kurkumapoeder
- 1 stuk(s) courgette
- 1 stuk(s) grote ui
- 1 stuk(s) kruidnagel
- 1 mespunt peper
- 1 pak(je) asperges
- 1 greepje(s) verse koriander
- 2 deciliter kokosmelk
- 3 eetlepel(s) Vandemoortele Culinaire Olie
- 4 stuk(s) krielaardappeltjes
- 100 gram peultjes
- 100 gram spruitjes
- 100 gram babymaïs
- 150 gram jonge wortelen
Voedingswaarde
Bereiding
• Pel en snipper de ui fijn.
• Verhit de olie en stoof hierin de ui. Breng op smaak met de kruidnagel,
het kurkumapoeder, de koriander en peper. Voeg de kokosmelk toe en laat
op een zacht vuur de smaken zich goed vermengen.
• Schil de asperges zorgvuldig en kook of stoom ze net niet beetgaar.
Snijd ze in stukjes.
• Maak de rest van de groenten schoon, snijd ze in beetklare stukken en stoom
ze afzonderlijk net niet beetgaar.
• Voeg de groenten toe aan de geurige saus en laat het geheel gedurende
3 minuten op een zacht vuur verder stoven tot de groenten beetgaar zijn.
• Dien goed heet op.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright : Standaard uitgeverij Receptuur en fotografie: Véronique en Michel De Meyer | 48137 keer gezien | 3 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=278