Receptendatabank
Gevuld varkenshaasje met zongedroogde tomaten en geitenkaas
40 min. | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- peper
- 1 eetlepel(s) Provençaalse kruiden
- 1 koffielepel(s) zacht paprikapoeder
- 2 eetlepel(s) Vandemoortele olie Culinaire
- 8 stuk(s) zongedroogde tomaten
- 150 gram geitenkaas
- 600 gram varkenshaasje
Voedingswaarde
Bereiding
• Snijd het varkenshaasje in de lengte met een zeer scherp mes in, maar stop op 2 cm van de uiteinden.
• Meng de Provençaalse kruiden met het paprikapoeder.
• Snijd de geitenkaas in plakjes, bestrooi de kaasplakjes met de kruiden en schik ze in het vlees.
• Verdeel er de zongedroogde tomaten over en breng de vulling op smaak met peper.
• Bind het varkenshaasje met keukentouw zorgvuldig dicht door ongeveer iedere 2 cm een touwtje aan te brengen.
• Bak het vlees in de warme olie aan alle kanten goudgeel aan en dek af.
• Laat nog 5 minuten op een zacht vuur garen en serveer.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij recepten en fotografie Véronique en Michel De Meyer | 17479 keer gezien | 13 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=291