Waar vandaan: Culinair > Recepten > Gevuld varkenshaasje met zongedroogde tomaten en geitenkaas

Receptendatabank

Gevuld varkenshaasje met zongedroogde tomaten en geitenkaas culinair

40 min. Keuken: Belgisch Afdrukken
Gevuld varkenshaasje met zongedroogde tomaten en geitenkaas

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • peper
  • 1 eetlepel(s) Provençaalse kruiden
  • 1 koffielepel(s) zacht paprikapoeder
  • 2 eetlepel(s) Vandemoortele olie Culinaire
  • 8 stuk(s) zongedroogde tomaten
  • 150 gram geitenkaas
  • 600 gram varkenshaasje

Voedingswaarde


Bereiding

• Snijd het varkenshaasje in de lengte met een zeer scherp mes in, maar stop op 2 cm van de uiteinden.

• Meng de Provençaalse kruiden met het paprikapoeder.

• Snijd de geitenkaas in plakjes, bestrooi de kaasplakjes met de kruiden en schik ze in het vlees.

• Verdeel er de zongedroogde tomaten over en breng de vulling op smaak met peper.

• Bind het varkenshaasje met keukentouw zorgvuldig dicht door ongeveer iedere 2 cm een touwtje aan te brengen.

• Bak het vlees in de warme olie aan alle kanten goudgeel aan en dek af.

• Laat nog 5 minuten op een zacht vuur garen en serveer.


Extra / Tip


Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij recepten en fotografie Véronique en Michel De Meyer | 17479 keer gezien | 13 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=291