Waar vandaan: Culinair > Recepten > Rugje van tam konijn met lagoustinestaartjes, tempura van oesters
Receptendatabank
Rugje van tam konijn met lagoustinestaartjes, tempura van oesters
Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 4 grote bladen spinazie
- tempurabeslag (1 ei, 2 dl koud water, 100 gr bloem)
- Vandemoortele Zonnebloemolie
- 1 konijnenrug
- 8 lagoustinestaartjes
- 4 oesters
- Vandemoortele Fijne Frituurolie of Excellence
- 1 deciliter gevogelte-bouillon
- 1 deciliter Alpro soya Cuisine
- 2 eetlepel(s) tomatencoulis
- 120 gram fettucini
Bereiding
Ontbeen het konijnerugje, sla de filet van het konijn plat, kruid ze en beleg ze met de spinazie en de langoustinestaartjes.
Rol het geheel stevig op in aluminiumfolie en gaar het rolletje in de steamer.
Pocheer de oesters even en dep ze droog, wentel ze in bloem en haal ze door het tempurabeslag. Frituur ze in Fijne Frituurolie of Excellence.
Maak een sausje op basis van een gevogeltebouillon met room, afgewerkt met bieslook.
Plaats het geheel centraal op een bord op een sokkeltje van in Zonnebloemolie opgebakken fettucini, op smaak gebracht met tomatencoulis.
Werk af met een takje dille.
Extra / Tip
i.p.v. de Zonnebloemolie kan u Vandemoortele Culinaire gebruiken.Waardering
Reacties (1)
Bron recept: Lekker lichte seizoensgerechten. Voor meer recepten surf naar www.vandemoortele.be | 206049 keer gezien | 17 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=170