Receptendatabank
Gratin savoyard
60 min. | Keuken: Frans | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- peper en zout
- 1 stuk(s) rijpe Reblochon
- 2 deciliter room (alpro soya)
- 2 deciliter room of Alpro Soya Cuisine
- 2 eetlepel(s) Vitelma Finesse
- 2 stuk(s) uien
- 400 gram aardappelen
Voedingswaarde
Bereiding
• Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes.
• Pel de uien en snijd ze in ringen. Meng de uien met de aardappelen.
• Smeer een ovenschotel in met de Vitelma Finesse en schik er de aardappelschijfjes in. Breng goed op smaak met peper en zout en giet er de sojaroom over.
• Snijd de korst van de kaas en leg die op de gratin.
• Dek de schotel af met aluminiumfolie en plaats die gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
• Dien goed heet op met gedroogde ham of grisonvlees en augurkjes.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright : Standaard uitgeverij, Recepten en fotografie Véronique en Michel De Meyer | 20069 keer gezien | 17 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=283