Waar vandaan: Levensdromen > Reizen > Typisch Belgisch

Levensdroom: Typisch Belgisch

I had a dream….

Ik ben een man van 55 jaar en ben 5 jaar geleden voor de 2de keer getrouwd.  Vanaf onze eerste reis naar Egypte wisten we het allebei, mijn vrouw en ik, hier willen we ooit komen wonen.  Alle dagen zon, heel gastvrije vriendelijke mensen, een prachtig land, gewoon zàààlig. 

Ondertussen zijn we al vele keren terug geweest en elke keer wordt die droom heviger.  Als we daar aankomen hebben we echt het gevoel dat we “thuis” komen.  We hebben door de jaren heen dan ook verschillende vriendschappen opgebouwd met Egyptenaren, waarmee we nauw contact onderhouden via mail, maar ook met buitenlanders die daar verblijven. 

Ik kreeg er zelfs werk aangeboden en als we hadden gewild hadden we de sleutel van het appartement van onze Egyptische gids gekregen, zodat we daar zouden kunnen blijven. We hebben al een paar keer mail gekregen vanuit Egypte dat een van onze Egyptische vrienden een huis voor ons gevonden heeft. Maar dat is nooit echt wat wij in gedachten hadden.

Deze zomer echter zijn we van de dromen afgestapt en concrete plannen gaan maken.  Met mensen gepraat, woningen bekeken. Via een Belgische makelaar hebben we, volgens ons, onze droom gevonden. We hebben de foto’s gezien, alles besproken met de zoon van mijn vrouw, die heel onze inboedel krijgt op voorwaarde dat hij 1 kamer voor ons vrij houdt zodat we op zijn adres kunnen ingeschreven blijven. Kwestie van in orde te blijven met alles. Nu kan het echt niet meer mis gaan. Dat dachten we tenminste….

Volgende stap : naar de bank met de vraag om een hypothecair krediet over 10 jaar.  Volgens de bankbediende was er geen enkel probleem gezien onze inkomsten, we konden zelfs de afbetalingen spreiden over 15 jaar met een vaste rentevoet van 4,6%.  Slechts een formaliteit.  Tot hij vroeg : En waar is uw eigendom in België gelegen?

We hebben nl. geen eigendom in België.  Bij onze vroegere echtscheiding zijn zowel mijn 2de vrouw als ik, zij het op een verschillende manier, zowel  ons huis als een aanzienlijke som geld kwijtgespeeld.  We huren dus al 5 jaar en hebben een maandelijkse last van 1000 euro.  “Het spijt me mijnheer, maar ik vrees dat wij u dan niet kunnen helpen”  Toen ik de man er attent op maakte dat de afbetalingen van het hypothecair krediet iets meer dan de helft bedroeg van het bedrag dat we nu maandelijks uitgeven kon hij niets voor ons doen, of we moesten een borg vinden die mee wil tekenen.  Dit is weer typisch Belgisch!!!

Aan wie vraag je zoiets?  Mijn schoonvader wil het niet doen want hij heeft maar 2 eigendommen en hij heeft 3 kinderen.  Dat begrijpen we ook wel.

Nu zijn we echt ten einde raad. We waren er zo dicht bij.  Misschien moeten we maar eens naar Mevrouw Leemans gaan, een vriendin…..

Is er onder jullie iemand die hetzelfde heeft voor gehad? Hebben jullie een oplossing gevonden of hebben jullie je droom maar opgegeven?  Weet jij misschien een oplossing?  Laat het ons even weten

 

Papadoc (Boechout) , ingegeven op 30 september 2010, 19:15

In totaal 3242 maal gelezen | 2 waarderingen

Kan u deze droom waarmaken? Klik hier!

Wil je deze levensdroom delen met een vriend? Klik dan hier!


Heb jij ook een levensdroom? Vertel het ons!

Waardeer deze droom

levensdroom levensdroomlevensdroom levensdroomlevensdroomlevensdroom levensdroomlevensdroomlevensdroomlevensdroom levensdroomlevensdroomlevensdroomlevensdroomlevensdroom

Ik heb ook deze droom (0)

Geen inzendingen



Reacties (0)

Geen inzendingen



Voor de auteur:

Droom tegen de regels? Reactie tegen de regels? Meld het ons op: levensdroomabuse@SeniorenNet.be