Waar vandaan: Reisverhalen > Europa ( 519 ) > Bulgarije.

Bulgarije.

Dit jaar voor de 27ste keer naar Bulgarije. Onze eerste reis daar naartoe was in 1981 en als bestemming Albena. Het is ons daar zo goed bevallen dat we samen met vrienden er opnieuw naartoe trokken. Het was er destijds bijzonder goedkoop en de restaurants waren er zeer goed. De volgende 4 jaren gingen we er telkens naartoe met ons kleinkind tot het schoolplichtig was omdat het zulk prachtig breed zandstrand is en de zee zeer langzaam overgaat naar dieper water, dus uitstekend voor een kind. Daarbij kwam dan nog het voordeel dat het voor kinderen zolang ze op schoot werden gehouden in het vliegtuig, dit volledig gratis was met inbegrip van het verblijf aldaar. In die jaren hebben we er een aantal Bulgaarse vrienden gemaakt waarmede de vriendschap zo intens is gebleven omwille van de uitermate gastvrijheid van de Bulgaren, dat we telkenjare 1 of 2 keer naartoe reisden. Wij reizen normaal 2 keer per jaar.
De laatste 12 jaar verblijven we in Kavarna, een stadje 40 Km boven Albena en eveneens langs de kust gelegen. De meeste van onze vrienden wonen trouwens in die streek. Een prachtig en enorm Natuurgebied met een enorme rijkdom aan flora en fauna. Dit natuurgebied strekt zich uit vanaf Albena tot aan de Roemeense grens.
In al die jaren, want we zijn geen strandliggers, hebben we heel wat streken en bezienswaardigheden bezocht zodat ik graag de mensen van Seniorennet met raad en daad wil bijstaan.

Albena is sedertdien uitgegroeid tot, naar mijn mening, één van de beste badplaatsen van Bulgarije. De hotels zijn er zeer confortabel en het eten is er zeer goed. Albena biedt ook heel wat akkomodatie en uitstapmogelijkheden aan.
Je kan een bezoek brengen via Internet op: www.albena.bg/, voor de meer geïnteresseerden over Bulgarije is volgende site een goede: www.bulgarije.start.be

Al diegene welke vragen of bijkomende inlichtingen wensen over Bulgarije kunnen bij mij terecht via mijn e-mailadres: andre_geerts@pandora.be

Iedereen bekomt een antwoord en wens ik veel reisgenot.

André Geerts,
Verhenis 27/1,
3700 Tongeren.

Reisverhaal ingestuurd door André Geerts () op 06-02-04 (ID 114)