Waar vandaan: Reisverhalen > Benelux ( 132 ) > weekje vakantie in Durbuy

Weekje vakantie in Durbuy

Na het lezen van een artikel in Uit-magazine, met een interview van ex-voetballer Jos Heyligen besloten we om het ook maar eens te doen.
Als uitvalsbasis kozen we dus net zoal Jos om een appartement te huren in de Résidence Durbuy in Bohon.
Zeker niet de goedkoopste in de catalogus van www.Ourthe-Somme, maar wel heel luxueus, met alle modern comfort en bovendien rustig gelegen, in een groen decor en op amper 3 km van het centrum van Durbuy en Barvaux.
De volgende dagen hebben we een prachtige omgeving leren kennen, waar ik nog met veel plezier aan terug denk. 
1 ste dag : aangekomen in het park, bagage uitladen en kennis maken met de omgeving.
2 de dag : voormiddag naar Durbuy gewandeld en stadje (kleinste van de wereld ? zeggen ze zelf) beetje verkend, nammiddag gaan zwemmen in het subtropisch zwembad van het park "Résidence Durbuy".
3 de dag : voormiddag naar Barvaux, op de parking van kajak-verhuur geparkeerd en langs de Ourthe tot in Durbuy gewandeld, (+/- 7 km), prachtig en rustig wandelpad, in het stadje gegeten, schilderijen- tentoonstelling bezocht, namiddag met de kajak van Durbuy naar Barvaux, ongelofelijk genoten op het kalme water en in de zon ; zalig.
4 de dag : met de wagen naar Hotton, +/- 13 km, de grotten bezocht en en beetje gewandeld langs de Ourthe, daarna doorgereden naar La-Roche-en-Ardenne, 17 km verder en herinneringen aan onze huwelijksreis (1963) opgehaald.
5 de dag : eerst wat inkopen gedaan in de Spar in Barvaux, 's middags bbq (electrische) op het terras, namiddag lekker luieren, wat liggen zonnen op het grote terras, boek gelezen, bij het nuttigen van een lekker wijntje.
6 de dag : voormiddag : dolmen en menhirs van Wéris (nog een deelgemeente van Durbuy) bezocht, maar wie al ooit in Carnac (Bretagne) is geweest zal dit maar een flauw afkooksel vinden, de wandeling zelf was heel aangenaam, namiddag het "domaine de Hotemme" (bomen en bloemen) in Heyd, vlakbij Barvaux bezocht.
7 de dag : eerst inpakken, daarna naar Durbuy, wandelen langs de Ourthe, andere richting uit, lekker eten en daarna bezoek aan het" Parc des Topiaires", waar allerlei figuren in buxus-bomen zijn uitgesneden, heel mooi.
En zo was dit weekje vakantie, zoals altijd veel te kort, weeral voorbij.
Maar in het najaar doen we dit zeker nog eens over, want het was een geweldige meevaller, en we hebben nog veel te ontdekken.
Tot slot nog een paar adressen waar we lekker hebben gegeten aan acceptabele prijzen ;
Restaurant l'Ecureuil in het park Résidence Durbuy, lekker, niet duur, maar beetje overvloedig voor mij.
Durbuy :
Restaurant La Grande Rue, is echt de naam van het restaurant, lekker, niet duur en heel goede ontvangst.  
Brasserie Jean de Bohème, op de grote markt, goede prijs/kwaliteit.
Barvaux :
Le Petit Chef goede prijs/kwaliteit.
La Sauvenière : iets meer klasse, maar toch heel sympathiek, alhoewel dit het enige restaurant was waar de baas geen nederlands sprak, wat ik goed kan begrijpen in de Ardennen.
La-Roche-en-Ardenne :
La Claire Fontaine, route de Hotton, drie mutsen in de "logis de belgique"  
    

Reisverhaal ingestuurd door johannes ( ) op 01-06-05 (ID 230)